0

S 30. septembrom 2022 bomo prenehali z uporabo mobilne tehnologije tretje generacije (3G). Tehnologija 3G oz. UMTS se je za govorno komunikacijo in prenos podatkov pričela uporabljati pred 20 leti, danes pa dosega občutno nižje hitrosti prenosa podatkov, kot jih omogočajo sodobnejše ter energetsko in tehnološko učinkovitejše mobilne tehnologije četrte (LTE/4G) in pete (5G) generacije. Tehnologijo 3G danes uporabljajo predvsem nekatere starejše naprave za poslovno uporabo, kot so starejši senzorji in rešitve za telematiko, pa tudi nekatere starejše pametne ure. Uporabnikom, ki uporabljate naprave, ki omogočajo izključno uporabo tehnologije 3G, priporočamo, da jih postopno zamenjate oz. preverite njihovo kompatibilnost z novejšimi mobilnimi tehnologijami LTE/4G ali 5G.

Več o prenehanju uporabe tehnologije 3G si lahko preberete v obvestilu


Postopen zaključek uporabe tehnologije 3G je sestavni del našega trajnostnega delovanja ter del tehnološke in razvojne optimizacije našega omrežja. V Telekomu Slovenije omrežje načrtujemo in nadgrajujemo na način, da vam ne glede na tehnologijo zagotavljamo najboljšo uporabniško izkušnjo. Mobilni promet bo postopno povsod, kjer bo to možno, preusmerjen na tehnologije 5G, LTE/4G ali 2G; slednja je namenjena govorni komunikaciji.

Omrežja novih generacij, LTE/4G in 5G zagotavljajo izjemno velike hitrosti in stabilnost delovanja, kar vam omogoča, da prenašate in pošiljate tudi zelo velike datoteke, na primer videoposnetke visoke ločljivosti.

4G vam omogoča:

  • Hitrosti do 300/50 Mb/s.
  • Vrhunsko kakovost glasu pri klicih (kristalno čisti HD-glas).
  • Stabilno in zanesljivo delovanje.
  • Storitvi VoLTE in VoWiFi.

5G vam ponuja

  • Gigabitne hitrosti in znatno krajši odzivni čas.
  • Storitvi VoLTE in VoWiFi.
  • Še stabilnejše in zanesljivejše delovanje in še večjo varnost.

*Storitev 5G je vključena v vse mobilne pakete Naj.

Najboljši mobiteli s 5GSledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: