Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

V Telekomu Slovenije svojim uporabnikom zagotavljamo najsodobnejše IKT-storitve in rešitve, ki jih nenehno posodabljamo in prilagajamo potrebam posameznih skupin uporabnikov. Uporabniki naše storitve ocenjujete kot kakovostne, zanesljive in varne.

Zaupanje nam veliko pomeni. Zato v Telekomu Slovenije veliko pozornosti namenjamo tudi skrbnemu ravnanju ter varovanju podatkov in zasebnosti uporabnikov naših storitev, saj se zavedamo, da je to izredno pomembno tudi vam. Pri zagotavljanju elektronskih komunikacijskih storitev zasebnost in varstvo osebnih podatkov zagotavljamo v skladu s predpisi, ki urejajo elektronske komunikacije1. Ob tem varstvo osebnih podatkov posameznika še dodatno izboljšuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov2 (GDPR3), ki velja od 25. maja 2018. Uredba vam omogoča še boljši nadzor nad vašimi osebnimi podatki.

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov vam omogoča boljši nadzor nad tem, kako in za kaj se vaši osebnih podatki obdelujejo in uporabljajo. Uredba opredeljuje pomen zagotavljanja informacij in pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki (kot so pravica do vpogleda v osebne podatke, pravica do popravka, izbrisa ali prenosa ipd.), ob tem pa zahteva tudi, da podjetja od posameznikov za različne namene obdelave osebnih podatkov pridobimo izrecna soglasja. Skladno s tem smo v Telekomu Slovenije sprejeli Politiko zasebnosti, s katero uporabnikom zagotavljamo informacije, povezane z obdelavo podatkov, informacije o obdelavi osebnih podatkov v sklopu posameznih storitev pa so vključene tudi v pogoje posameznih storitev.

V Telekomu Slovenije bomo še naprej skrbeli, da vam bomo zagotavljali najsodobnejše storitve, hkrati pa vam želimo tudi v prihodnje zagotavljati pravočasne in relevantne informacije o naši ponudbi. Za nadaljnji razvoj storitev in zagotavljanje obveščenosti pa potrebujemo vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov. Zato vas vabimo, da nam soglasje podate, ob tem pa vam omogočamo pregled in upravljanje soglasij tudi preko portala Moj Telekom.

V Telekomu Slovenije za zagotavljanje določenih storitev (npr. storitve v oblaku) z nekaterimi poslovnimi uporabniki sodelujemo tudi kot pogodbeni obdelovalec podatkov. Kjer je to potrebno, smo ustrezno spremenili pogoje storitev, kjer Telekom Slovenije nastopa tudi v vlogi obdelovalca osebnih podatkov. Tako so skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov urejena tudi razmerja med uporabniki kot upravljavci in Telekomom Slovenije kot obdelovalcem osebnih podatkov.

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov
Telekom Slovenije, d.d.
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
Cigaletova ulica 15
1000 Ljubljana
Elektronska pošta: dpo@telekom.si

Pogosta vprašanja

1 Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Direktiva 2002/58/ES Evropskega parlamenta in sveta z dne 12. julij 2002 o obdelavi osebnih podatkov in varstvu zasebnosti na področju elektronskih komunikacij (Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah).

2 Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. april 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).

3 GDPR – iz kratkega angleškega naziva uredbe - General Data Protection Regulation