Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

10.11.2017

V skladu s točko 7.12. Splošnih pogojev uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d.d., in točko 8.5. Pogojev nakupa blaga in storitev, Telekom Slovenije ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Telekom Slovenije za izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, priznava Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, Ljubljana, e-naslov info@ecdr.si, telefonska številka 08 205 65 90, ki za reševanje potrošniških sporov izvaja postopek med-arb:

  • kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v zvezi z uporabo Monete kot storitve plačevanja v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakonom o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih​,​
  • kot pristojnega izvajalca izvensodnega reševanja spora, pri katerem gospodinjski odjemalec lahko vloži pobudo za začetek postopka v skladu z Energetskim zakonom.

Telekom Slovenije kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.