0

V ponudbi Telekoma Slovenije najdemo svoje mesto tudi najmlajši. Za otroke smo pripravili ponudbo mobilnih storitev, od prvega mobitela do naročniškega paketa s prav posebno ugodnostjo ter poučne in televizijske storitve prilagojene njihovi starostni skupini. Pozabili pa tudi nismo na varnost najmlajših na mobitelu in spletu.ZA OTROKA IZBERITE PAKET DRUGA ŠTEVILKA

4-članska družina, ki v akcijskem času izbere paket Naj C in 3 Druge številke, lahko vključene količine paketa koristi že od 11,99 € na družinskega člana.

Z akcijsko ponudbo, ki vam prinaša 50 % popusta pri mesečni naročnini paketa Druga številka (le 7,99 €/mesec), si zagotovite odlično družinsko ponudbo, saj lahko tako tudi vaš otrok koristi vse vključene količine paketa Naj C. 3

Več o paketu Druga številka
Več o paketu Naj C
ŽE OD
1199 €
/ NA OSEBO

VARNOST OTROK JE NA PRVEM MESTU

Ne prezrite ugodnih akcijskih cen mobitelov na obroke in uporabite Prvo pogodbo za otroke ali mladostnike, s pomočjo katere se vnaprej dogovorite za pravila.
Preverite novo mobilno aplikacijo za varnost otrok Kaspersky Safe Kids, ki jo lahko 2 meseca preizkušate brezplačno. Vstopite v Otroški park NEO in preverite, zakaj je prava izbira za naše najmlajše.
Obiščite najbližji Telekomov center in izkoristite različne ugodnosti.

Mobilna aplikacija Kaspersky Safe Kids - za postopno uvajanje otroka k odgovorni uporabi mobitela
Varnostni paket Kaspersky - zaščitite svoj osebni računalnik in mobilno napravo Android pred grožnjami

Prvi mobitel in prva pogodba

Kdaj je pravi čas? Kako postaviti pravila? Katere aplikacije lahko otrok uporablja? To je le nekaj vprašanj, s katerimi se ob odraščanju otrok soočamo starši. Skupaj s predstavniki organizacije Logout smo pripravili nekaj nasvetov, kako otroku pomagati postati odgovoren uporabnik.

Veliko staršev se najprej odloči za predplačniški mobilni paket Mobi, ki otroku omogoča, da za klice, sporočila in dostop do interneta porabi le toliko, kot ima prednaloženega stanja na računu. Otrok se z Mobijem nauči preudarno razpolagati s sredstvi na svojem računu, staršem pa Mobi omogoča nadzor nad stroški.

Lahko pa se odločite tudi za naročniško razmerje, posebej za najmlajše med 6. in 15. letom smo pripravili posebno ugodnost Otrok, s katero lahko izkoristite 5 € popusta1 na mesečno naročnino mobilnega paketa Naj A, ki tako stane samo 10,99 € na mesec. Naročniški paket omogoča tudi nakup mobitelov po akcijskih cenah2.

Izbira pravega mobitela, paketa in mobilnih aplikacij je odvisna tudi od starosti otroka in njegovih potreb. Za pravo izbiro se posvetujte s svetovalci na prodajnih mestih Telekoma Slovenije ali pokličite na 080 8000.

MOJA PRVA POGODBA

Priporočamo, da z otrokom podpišete Prvo pogodbo, v kateri se z otrokom vnaprej dogovorite o pravilih uporabe mobitela, nagradah in posledicah. Prvo pogodbo dobite na prodajnih mestih Telekoma Slovenije ali na spletni strani.
Za svetovanje o varni rabi interneta obiščite www.logout.si ali pokličite brezplačno številko 080 7376.


 • Zakaj si želiš svoj mobitel?
 • Ali poznaš šolska pravila glede rabe mobitela? Naj se otrok sam pozanima v šoli.
 • Naštej primere, ko mobitela ni primerno uporabljati.
 • Kaj v primeru, če mobitel uničiš ali izgubiš? Vnaprej se dogovorite, na kakšen način bo poravnal škodo.

Kdaj kupiti otroku prvi mobitel?

Če so se starši še ne tako dolgo nazaj spraševali, kdaj lahko otroku zaupajo ključe avtomobila, so zdaj aktualna druga vprašanja. Ali je otrok že dovolj star, da ima svoj mobitel? Katerega naj mu sploh kupim? Za kaj ga bo pa uporabljal?

Preberite članek na Tehniku
Uporaba mobitela za otroke ni škodljiva … če ga le uporabljajo odgovorno

Nekje do 9. leta starosti otrok svojega mobitela ne potrebuje, lahko pa mu že dovolite občasno uporabo vašega. Seveda pod vašim nadzorom.

Preberite članek na Tehniku

Prvi mobilni paket za otroke Naj A

Za prvi mobilni paket priporočamo Naj A z ugodnostjo Otrok. Za otroke med 6. in 15. letom ga dobite 5 € ceneje. Mesečna naročnina paketa Naj A za otroke je 10,99 €1 namesto 15,99 €. Z izbiro paketa Naj A pridobite tudi možnost nakupa mobitela po akcijski ceni na 24 obrokov, brez obresti.2

Na voljo je tudi podrejeno naročniško razmerje Druga številka, ki ga lahko vključite, če imate mobilni paket Naj B ali Naj C. Na ta način lahko prihranite, saj otrok za dodatnih 15,99 € 7,99 € na mesec koristi količine vašega izbranega nosilnega paketa Naj B ali Naj C.


DARILO

Ob nakupu mobitela za otroke LG K40, Nokia 2. 1, Huawei Y6 2019 ali Samsung Galaxy A20e v Telekomovih centrih prejmete na blagajni DARILO – družabno igro Vprašaj me, vprašaj se.


Mobi

 • STARŠE ALI SKRBNIKE LAHKO
  OTROK KLICE BREZPLAČNO

  S storitvijo Moja številka Mobi, izbrano številko uporabnik Mobi kliče brezplačno tudi ob praznem računu

 • OTROKU LAHKO PODARITE
  SVOJ STARI MOBITEL

  Otroku podarite svoj stari mobitel s paketom MultiSIM MOBI, ki vsebuje le kartico SIM z novo telefonsko številko

 • ENOSTAVEN MOBITEL NA
  TIPKE ALI ENOSTAVEN PAMETNI MOBITEL

  Za prvi otrokov mobitel preverite ponudbo paketov Mobi z mobiteli ali izkoristite točke Programa zvestobe za cenejši nakup mobitela na obroke

 • ZAKUPI MOBI ZA UGODNO
  KOMUNIKACIJO

  Za ugodnejšo komunikacijo priporočamo zakup enot glede na potrebe in navade

Uporabniki Mobi za obveščanje o ugodnostih in novostih Mobi pošljite sporočilo SMS z vsebino SOGLASJE DA na 1917.

Zagotovite si brezplačne gigabajte

Ko v svojem paketu Mobi potrebujete več prenosa podatkov, spomnite svoje bližnje, da z vami delijo gigabajte, ki jih imajo v svojem naročniškem mobilnem paketu. Večkrat v mesecu vam lahko podarijo 1, 5, 10 ali 20 GB, vi pa boste lahko tako brezskrbno uporabljali internet.

KAKO PREJMETE GB?
SAMO PRI TELEKOMU SLOVENIJE
LG
 • ENOSTAVEN MOBITEL

Paket LG K9

Izberite paket Mobi, ki vključuje mobitel LG K9 in kartico SIM s telefonsko številko in dobroimetjem v višini 5 €, ki je naloženo na računu Mobi.

KUPI

Zaščita z aplikacijo Safe Kids

Mobilna aplikacija Kaspersky Safe Kids je odlična za postopno uvajanje otroka k odgovorni uporabi mobitela, hkrati pa poskrbi za njegovo večjo varnost pri uporabi interneta. Prva dva meseca je aplikacija brezplačna.3

Kako začeti – na računalniku, Macu in mobilnih napravah

 • Kaspersky Safe Kids vključuje aplikacijo za vašega otroka in aplikacijo za starše, ki ju vključite prek svojega računa My Kaspersky;
 • Aplikacija na otrokovi napravi vam pomaga pri nadzorovanju otrokovih aktivnostih;
 • Aplikacija na vašem mobitelu vam omogoča pregled aktivnosti in prilagajanje nastavitev;
 • Z nastavitvami otrokove aplikacije lahko upravljate tudi prek računa My Kaspersky, kjer lahko preverite tudi poročila.

Kako program zaščiti vaše otroke na spletu

 • Upravljate s časom, ko so otroci na spletu, in nadzirate njihovo uporabo različnih aplikacij;
 • Pregled njihovih javnih dejavnosti na Facebooku, vključno z njihovimi objavami in na novo dodanimi prijatelji;
 • Priporočila strokovnjakov in nasveti otroških psihologov na temo spleta;
 • Blokada strani in vsebin za odrasle.

Na Tehniku preberite duhovit in poučen članek o tem, kako je čisto običajna slovenska mama na svoj in otrokov mobitel povsem enostavno naložila in nastavila aplikacijo Safe Kids. Kako je videti, ko mati tehnično "shodi" in kako je aplikacijo sprejel otrok? Vse to v naši kolumni.​​​​

Več o Kaspersky Safe Kids

Otroški park na NEO

Otroški park NEO je namenjen varni uporabi televizije za otroke. Otrok lahko zapusti Otroški park le s starševsko kodo PIN. V Otroškem parku NEO na enem mestu najdete priljubljene risanke, pregledno razdeljene glede na starost otrok.

Odličen nadzor nad vsebinami

Otroški park NEO vam omogoča, da izbrani sklop risank zaklenete s kodo in tako poskrbite, da gledajo otroci le tiste risanke, ki so primerne za njihovo starost.
Z otroškim parkom NEO ste starši brez skrbi, saj lahko otrok samostojno izbira vsebino, ki jo želi gledati, vi pa veste, da lahko brska samo med vsebinami, ki so primerne zanj.

Ne prezrite: obiščite prodajno mesto Telekoma Slovenije in preizkusite NEO tudi vi. Ujemite akcijske ugodnosti NEO: novi naročniki lahko dobite vrhunski televizor ali drugo napravo že od 1 EUR dalje.4


Poučne aplikacije za otroke

Mobilna opcija Da Vinci Kids v slovenščini


 • Mobilna opcija Da Vinci Kids prinaša številne izobraževalne videoposnetke in interaktivne vsebine za otroke, stare od 6 do 12 let.
 • Videoposnetki bodo vašemu otroku na humoren in zanimiv način približali znanost, matematiko, tehnologijo, zgodovino, kulturo, naravo in šport.
 • Vse vsebine so v slovenskem jeziku in brez oglasov.
 • Več in boljše vsebine, ki se nenehno posodabljajo.
 • Aplikacije je na voljo za mobitele Android in iOS, z enostavnim naročilom v Mojem Telekomu ali prek sporočila SMS.
   

VEČ
Uporabni dokumenti
Moja prva pogodba za otroke
Moja prva pogodba za mlade
Letak z nasveti Kako izbrati otroku prvi mobitel
Navodila za sklenitev naročniškega razmerja za mlade


Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: