Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

E-račun

E-račun je brezplačen in prijazen do okolja.

Izberite e-račun

E-račun je brezplačen in prijazen do okolja. Namesto plačljivega tiskanega računa (strošek ne velja za naročnike, ki so potrošniki) se lahko odločite za prejem računov v izbrani elektronski predal (na e-naslov), uporabniki spletne banke pa v svojo spletno banko (e-banko). Naročilo na e-račun pomeni le spremembo načina pošiljanja računov, vsebina računa pa je enaka tiskani različici (za ista razmerja/storitve).
Poslovni uporabniki si e-arhiviranje prejetih in izdanih e-računov zagotovite sami ali pri zunanjih ponudnikih.

Naročniki Telekoma Slovenije lahko v Mojem Telekomu plačujete račune, hkrati pa imate na voljo vpogled v izdane račune za zadnjih 12 mesecev.

E-račun na e-naslov

E-račun prejmete na izbrani e-naslov tako kot vso svojo e-pošto.

Prednosti e-računa na e-naslov:

 • brezplačno,
 • pregledno: urejena evidenca prejetih računov,
 • dodatne točke v programu zvestobe,
 • hitro: e-račun prejmete prej kot tiskanega,
 • eko: e-računi so okolju prijazni, saj nadomeščajo klasične tiskane račune,
 • racionalizacija: v podjetjih prihranite čas in stroške, izboljšate procese ter znižate stroške s prenosom računa v računovodsko aplikacijo oziroma ERP-sistem prejemnika.

E-račun lahko naročite:

V kakšnih oblikah boste prejeli e-račun:

E-račun pošiljamo v treh priponkah: .xml (elektronsko podpisan račun), .html in .pdf. XML-datoteko si lahko ogledate z brskalnikom Microsoft Edge, za ogled HTML-datoteke lahko uporabite katerikoli brskalnik, PDF-dokument pa odprete z Adobe Acrobat Readerjem.

Združite e-račun po e-pošti s plačilom prek direktne obremenitve

Predlagamo, da e-račun združite s plačilom prek direktne obremenitve, kar lahko uredite z enim obrazcem: Soglasje za direktno obremenitev (preberite več o direktni obremenitvi). Z vzpostavitvijo direktne obremenitve s prejetimi e-računi spremljate vsebino mesečnih računov, plačilo pa banka izvede prek direktne obremenitve.

E-račun v e-banko za kupce/naročnike Telekoma Slovenije

E-račun je uveljavljen način poslovanja prek sodobnih bančnih poti in omogoča prihranek časa in denarja. Račun za storitve Telekoma Slovenije v e-obliki prejmete v svoj predal e-banke, kjer ga brez dodatnih aktivnosti poravnate – enostavno, brez dodatnega tipkanja, prepisovanja številk in referenc. Na prejemanje računa v e-banko se lahko naročite uporabniki spletne banke pri katerikoli banki na področju Slovenije.

Prednosti prejema e-računa v e-banko:

 • hitro: račun poravnate z enim klikom,
 • pregledno: vodite lastno evidenco prejetih in plačanih računov,
 • arhiv: plačani e-računi se lahko shranjujejo v arhivu spletne banke ali za podjetja v e-arhivu (npr. www.sihramba.eu),
 • dodatne točke v programu zvestobe,
 • eko: e-računi so okolju prijazni, saj nadomeščajo klasične tiskane račune,
 • racionalizacija: v podjetjih prihranite čas in stroške, izboljšate procese ter znižate stroške s prenosom računa v računovodsko aplikacijo oziroma ERP-sistem prejemnika.

Pogosta vprašanja

E-račun v e-banko za dobavitelje Telekoma Slovenije