0

​​

​Kaj je eSIM?

eSIM je kartica SIM, ki je trajno nameščena v mobilni napravi. Nadomešča klasično SIM-kartico, ki jo poznamo v fizični obliki. To seveda pomeni ogromno tehnološko novost, saj vam v svojo novo napravo ne bo več treba vstavljati SIM-kartice.

Obstoječi naročniki, ki želite trenutno SIM-kartico zamenjati za eSIM, lahko kartico eSIM naročite na prodajnem mestu Telekoma Slovenije.


  • Povezano

    eSIM v svet mobilnega omrežja dodaja naprave, ki do sedaj niso imele možnosti uporabe fizične SIM-kartice. Omogoča vzpostavitev komunikacije s pametnimi urami, napravami IoT, gospodinjskimi aparati …

  • Univerzalno

    Vsi smo se že kdaj srečali z zamenjavo fizične SIM-kartice − zaradi neustrezne velikosti, ko smo menjali mobilno napravo. Kartica eSIM deluje na vsaki napravi, ki ustreza GSMA-standardu.

  • Brez orodja

    SIM-kartice postajajo vse manjše in proizvajalci nam z vsakim novim modelom pokažejo, da še vedno lahko dodatno otežijo vstavitev SIM-kartice. Prenos kartice eSIM na mobitel prek podatkovne povezave je novost, ki bo razveselila veliko uporabnikov.


Naprave, ki trenutno poleg klasične SIM-kartice omogočajo uporabo kartice eSIM:

eSIM na Tehniku
​​​​​​O eSIM na Tehniku

Nič več ni plastičnih kartic, dobimo zgolj papir, na katerem so vsi podatki, tudi kodi PIN in PUK ter na veliko natisnjena koda QR. Ta je »okno« do strežnika in moramo jo le prebrati s kamero mobitela, nato pa samodejno steče prenos profila nanj in ko je zaključen, je naprava polno uporabna. Preberi več na Tehniku.Kako pridobiti in aktivirati eSIM? 

Navodila za Apple

Navodila za Galaxy WatchNajpogostejša vprašanja

eSIM je čip v napravi oz. virtualna SIM-kartica, ki vsebuje vse informacije, ki so bile predhodno shranjene na fizični SIM-kartici. eSIM namestite na svojo napravo prek WiFI-ja ali mobilnega omrežja. Standard eSIM je potrdilo združenje GSMA.

Preverite, ali ima vaša naprava najnovejšo različico operacijskega sistema in ali je povezana v internet. Po potrebi izvedite posodobitev. Nato znova zaženite prenos. Uporabite lahko isto aktivacijsko QR-kodo. V primeru težav nas pokličite na 080 1000.

To pomeni, da ste s svoje naprave odstranili eSIM. Za ponoven prenos kartice eSIM potrebujete novo aktivacijsko QR-kodo, ki jo pridobite na podlagi pisnega zahtevka za menjavo SIM-kartice. Pri izbrisu kartice eSIM mora biti naprava povezana z internetom.

Ob prodaji naprave, ki uporablja eSIM, je zelo pomembno, da v celoti izbrišete vsebino svoje kartice eSIM. V primeru težav pri izbrisu preverite, ali je kartica eSIM izklopljena. V navodilih naprave preverite, kakšen je postopek izbrisa kartice eSIM.

Vsaka telefonska številka ima lahko le eno kartico SIM ali eSIM. Prenos kartice eSIM v drugo napravo opravite na enak način kot prvo naročilo. Po naročilu nove eSIM na prodajnem mestu prejmete novo QR-kodo, ki jo prenesete na novo napravo. QR-koda je aktivna toliko časa, dokler ne opravite prenosa na napravo. Ob aktivaciji nove kartice eSIM se obstoječa eSIM izklopi in na prejšnji napravi jo lahko deaktivirate.

Vsako naročilo kartice eSIM ali zamenjava obstoječe SIM-kartice za eSIM stane 2,95 €.


Sledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: