Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

NEO TV Lite odslej tudi na pametnih televizorjih LG

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 190 dnevi
·
Čas branja: 3 minute
·
Poslušaj vsebino

Večina uporabnikov rešitev za pametno življenje NEO uporablja s komunikatorjem NEO Smartbox, ki prinaša odlično digitalno izkušnjo z glasovnim izbiranjem TV programa in drugih vsebin ter upravljanjem pametnega doma. Vsebine na NEO so na voljo tudi prek spletnega vmesnika, aplikacij za pametne telefone in tablice, kot rešitev za drugi (in tretji) televizor v družini pa uporabniki lahko izberejo tudi aplikacijo NEO TV Lite.

Aplikacija NEO TV Lite je bila doslej na voljo za naprave s sistemom Android TV, zdaj pa je podprt tudi LG-jev operacijski sistem WebOS TV.

NEO TV Lite je rešitev za pametni televizor, ki gledalcu omogoča dostop do televizijskih vsebin in videotek, ki jih ima v svojem naročniškem paketu televizijskih storitev. Pri tem ni nadomestek komunikatorja NEO Smartbox, saj ta prinaša bolj bogato in uporabniku prijaznejšo izkušnjo, temveč omogoča dostop do televizijskih vsebin in videotek na dodatnem televizorju, brez dodatnega komunikatorja in kabelske povezave zanj, saj NEO TV Lite do vsebin dostopa enako kot aplikacija na telefonu – prek interneta in torej zadostuje že povezava WiFi. NEO TV Lite ne omogoča upravljanja naprav pametnega doma ali igranja NEO Iger in ga žal tudi ni mogoče upravljati z glasovnimi ukazi, saj je pri pametnih televizorjih, ki ponujajo glasovne ukaze, ta funkcija praviloma namenjena zgolj osnovnemu sistemu televizorja, ne pa tudi aplikacijam kot je NEO TV Lite.

Kako uporabljamo NEO TV Lite

Za začetek uporabe aplikacije NEO TV Lite na svojem pametnem televizorju s sistemom Android TV ali WebOS TV morate najprej naložiti in namestiti aplikacijo. Če je ne najdete z iskanjem v trgovini, preverite, če ste izbrali Slovenijo kot državo svoje lokacije. Po namestitvi sledite navodilom za aktivacijo, ki jo nato zaključite na spletni strani neo.io, kjer lahko tudi vklopite opcijo NEO TV Lite. Čeprav je sama aplikacija brezplačna, je njena uporaba na voljo naročnikom televizijskih storitev Telekoma Slovenije kot dodatna opcija za 1,49 EUR na mesec, kar je ceneje kot dodaten NEO Smartbox. Prav tako NEO TV Lite sodi znotraj omejitve petih naprav, na katerih lahko hkrati gledamo vsebine (tj. poleg Smartboxa in NEO Lite tudi prek spleta in mobilnih aplikacij).

Sama uporaba NEO TV Lite je preprosta in intuitivna, uporabniški vmesnik pa skoraj enak kot na NEO Smartboxu, kjer lahko izbiramo po vsebinah, dostopamo do aplikacij in videotek, ali pa le preklapljamo med televizijskimi kanali. Pri tem imamo na voljo isti nabor kot na spletnem vmesniku in mobilni aplikaciji, pri podprtih kanalih pa tudi 7-dnevni zamik ogleda in možnost snemanja za ogled do 30 dni po izvirnem predvajanju. Ogledamo si lahko tudi filme iz videotek, čeprav tistih iz DKina ne moremo kupiti neposredno iz aplikacije NEO TV Lite, lahko pa si jih ogledamo, ko smo jih kupili na Smartboxu. Pri uporabi naročniških videotek, kot so HBO GO, Pickbox in Epic Drama, omejitev ni.

Profili za boljša priporočila

NEO TV Lite podpira tudi profile, tako da si lahko za drug televizor ustvarimo lasten profil z drugim naborom priljubljenih programov, in tako bo sistem NEO lahko bolje priporočal vsebine. Na družinskih televizorjih običajno gledajo vsebine vsi člani družine, tako priporočila včasih niso povsem na mestu, ko denimo staršem priporoča otrokovo najljubšo risanko, pri drugem televizorju pa je običajno nabor gledalcev manjši in vsebinski fokus bolj osredotočen, zato lahko sistem pripravi boljša priporočila novih serij, filmov, razvedrilnih oddaj ali športnih dogodkov.

Ker NEO TV Lite predvaja vsebine prek internetne povezave, se to lahko pozna pri internetni hitrosti, pa tudi pri zasedenosti domačega brezžičnega omrežja WiFi. Če opazite počasnejše delovanje, se pozanimajte glede možnosti dviga hitrosti internetne povezave in preverite ponudbo usmerjevalnikov WiFi in rešitev za ojačanje signala domačega omrežja, ki so na voljo v E-trgovini Telekoma Slovenije.

NEO TV Lite je na voljo na pametnih televizorjih z operacijskim sistemom Android TV, ki jih proizvajajo Sony, Philips, Tesla, TCL in mnogi drugi proizvajalci, od nedavnega pa tudi na tistih z operacijskim sistemom WebOS TV, ki ga razvija LG, sistem pa so prevzeli tudi nekateri drugi proizvajalci, denimo Tesla. V E-trgovini Telekoma Slovenije je v akcijskih ponudbah za naročnike in za člane kluba zvestobe VALÚ na voljo več različnih televizorjev LG, z velikostmi zaslona od 81 do 190 cm, nekateri modeli pa imajo tudi zaslon s tehnologijo OLED, ki so bolj svetli in z bolj živimi barvami.