Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Igralka meseca, Angelina Jolie: Superjunakinja na platnu in izven njega

»Drugačnost je dobra. Ko ti nekdo reče, da si drugačen, se nasmej in ponosno dvigni glavo.« Angelina Jolie

Angelina Jolie je ena največjih hollywodskih zvezdnic, ki je na nek način povezana tudi z rožnatim oktobrom, mednarodnim mesecem ozaveščanja o raku dojk. Jolie je namreč za rakom izgubila mamo, babico in teto in ker je nosilka mutacije genov BRCA-1, zaradi katere ima veliko več možnosti za nastanek raka, se je pred leti odločila za preventivno operacijo odstranitve dojk in nato rekonstrukcijo ter o tem javno spregovorila in tovrstnim temam v javnosti pridobila precej dodatne pozornosti. Če te zanima več o rožnatem oktobru obišči spletno stran organizacije Europa Donna in na Tehniku preberi intervju z letošnjo ambasadorko projekta Manico Šegš.

 

A vrnimo se v filmski svet. Igralka meseca oktobra Angelina Jolie je uspešno filmsko kariero že okronala z oskarjem in zlatim globusom ter številnimi nominacijami, vendar pa se je tudi ona v otroštvu in kasneje soočala s številnimi dvomi. Prav zato je pred leti otrokom v govoru na podelitvi nagrad Nickelodeon Kids' Choice Award dala dober nasvet: »Drugačnost je dobra. Ko ti nekdo reče, da si drugačen, se nasmej in ponosno dvigni glavo.« Raznovrstne pa so tudi njene vloge, pa čeprav se je v nekem trenutku zdelo, da bo postala obraz akcijskih filmov.

 

Večni (Eternals)

V Marvelovem filmu o superjunakih, ki so več tisoč leti bili skriti, a se nato vrnejo, da rešijo človeštvo, Angelina Jolie igra bojevnico Theno. Za vlogo je veliko trenirala, tudi z različnim orožjem, ki pa ga med snemanjem ni uporabljala, saj so ga dodali kasneje, v postprodukciji. Film je režirala oskarjevka Chloé Zhao (Dežela nomadov) in je poln zvezdnikov, od Salme Hayek do Billa Skarsgårda, na koncu pa se v scenah med napisi pojavi še Harry Styles.

 

Večni je na voljo v DKino.

Salt

Akcijski triler o ameriški agentki, ki jo obtožijo, da dela za Rusijo in nato pobegne, da bi dokazala svojo nedolžnost, je po prvih načrtih v glavni vlogi predvidel igralca. Agenta naj bi igral Tom Cruise, a je vlogo nato dobila Angelina Jolie, ki je sama izvedla večino kaskaderskih scen.

 

Salt je na voljo v HBO OD in HBO Max.

Kung Fu Panda

Trem krasnim animiranim filmom se bo naslednje leto pridružil še četrti. Angelina Jolie pa posoja glas Tigrici, bojevnici in prijateljici glavnega junaka pande Po. Po je sicer nekoliko okoren, a s pomočjo vztrajnosti in pomoči prijateljev postane mojster borilnih veščin, nato pa skupaj s Tigrico, Kačo, Žerjavom, Bogomoljko in Opico rešuje okolico in svet.

 

Vsi trije filmi Kung Fu Panda so na voljo v DKinu.

Gia

Angelina Jolie je s tem biografskim filmom o supermodelu Hollywood opozorila nase in prejela odlične kritike ter zlati globus. Angelina se je zelo mlada tudi sama poskusila v manekenstvu, zato ji svet, v katerem se je znašla glavna junakinja, ni bil tuj. Gia namreč ni zmogla pritiska slave in uspeha in to je po tem, ko se je znašla v soju žarometov, skrbelo tudi Jolie.

 

Gia je na voljo v HBO OD in HBO Max.

Nore in svobodne (Girl, Interrupted)

Film je Angelini Jolie prinesel oskarja za stransko vlogo. V središču zgodbe je mlada ženska, ki po poskusu samomora pristane v psihiatrični bolnišnici. Film temelji na avtobiografski knjigi Susanne Kaysen, ki jo v filmu upodobi Winona Ryder, medtem ko Jolie igra punco, ki je v ustanovi že več let in glavno junakinjo vzpodbuja k opustitvi terapije in zdravil.

Lara Croft: Tomb Raider

Adaptacije iger do lanskega The Last of Us ponavadi niso bile najbolj posrečene in nič drugače ni z Laro Croft, a so se vsi strinjali, da je Angelina Jolie idealna za glavno vlogo. Očeta v filmu je igral njen dejanski oče John Voight, s katerim sta bila več let odtujena. Snemanje pa je močno vplivalo tudi na prihodnje igralkino udejstvovanje, saj so Jolie presunile razmere v Kambodži, kjer so snemali, zato se je odločila pomagati ter se priključila humanitarnim organizacijam.

Filme Angeline Jolie lahko poiščeš z glasovnim iskanjem, v daljinec reci »Angelina Jolie« in že se ti bo prikazal nabor njenih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralka meseca – Angelina Jolie in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati  z glasovnim ukazom »igralka meseca«.

 

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino  lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih FacebookInstagramTwitter in TikTok.