Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

HBO in HBO Max: Barbie, Spider-Man, Vsi stari noži, Obetavna mladenka

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 66 dnevi
·
Čas branja: 5 minut
·
Poslušaj vsebino

Barbie in Spider-Man: Potovanje skozi Spider-svet se uvrščata na lestvice najboljih filmov 2023, decembra bosta oba na voljo tudi na HBO Max in HBO OD.

Če ste težko čakali na Barbie, je decembra prišel vaš čas, film si boste namreč lahko ogledali na HBOju in HBO Max, poleg njega pa prihaja še eden najboljših animiranih in superjunaških filmov leta Spider-Man: Potovanje skozi Spider-svet. Za vse, ki vas je že prevzelo praznično vzdušje, so na HBO Max pripravili tudi Praznično zbirko z vsebinami, ki jih v tem času ne gre zamuditi.

Barbie

Režiserka Greta Gerwig je s filmom Barbie ustvarila enega bolj zabavnih filmov leta, v katerem blestita Margot Robbie in Ryan Gosling, ki sta tudi ekipo za kamero med snemanjem plesnih in pevskih točk nenehno spravljala v smeh. Če ste se nekako izognili vsemu navdušenju nad Barbie, naj vas opozorimo, da to ni film za najmlajše otroke, ki priljubljeno igračo morda spremljajo v animiranih serijah in filmih. Ustvarjalci so sicer večkrat izpostavili, da je film primeren za vse starosti, a bodo mlajši otroci veliko stvari spregledali. Barbie in Ken se torej iz dežele Barbie odpravita v resnični svet, kjer je vse drugače, a obisk nanju povsem drugače vpliva. Film za vse. No, predvsem za vse, ki vas zanima, zakaj ves ta cirkus okrog Barbie in cenite humor Grete Gerwig.

 

Film bo na voljo na HBO Max 15. decembra, premiera na platformi HBO bo 17. decembra ob 20. uri.

Spider-Man: Potovanje skozi Spider-svet

Superjunaški film letos niso prodali veliko kino vstopnic, pravzaprav že nekaj časa lahko govorimo o njihovem zatonu, a nadaljevanje animiranega filma Spider-Man: Novi svet iz leta 2018 je bil velik hit. Nadaljevanje zgodbe o Milesu Moralesu, ki tokrat združi moči z Gwen Stacy in se poda v multisvet, na svojih dogodivščinah pa srečata plejado Spider-Manov iz različnih vesolj, priporočamo vsem. Ta krasen animirani film z odlično zgodbo je ravno primeren za prazničen čas. V HBO Max in HBO OD je na voljo tudi Spider-Man: Novi svet.

 

Film bo na voljo na HBO Max 22. decembra, na HBO bo premierno predvajan 24. decembra ob 20.uri.

Vsi stari noži (All the Old Knives)

Ko CIA odkrije, da je eden njihovih agentov izdajal informacije, pošlje nekdanjega operativca Henryja Pelhama (Chris Pine), da odkrije izdajalca. Na nalogi se mu pridruži nekdanja sodelavka in ljubimka (Thandiwe Newton). Danski režiser Janus Metz je pozornost pritegnil z dokumentarnim filmom Armadilo, o danskih vojakih, ki so jih 2009 poslali v Afganistan, a tokrat prepriča s trilerjem v duhu Johna le Carréja, ki je navdušil tudi kritike.

 

Film je že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Obetavna mladenka (Promising Young Woman)

Cassie (Carey Muligan) je vedno veljala za obetavno, a je skrivnostni dogodek povsem spremenil njeno življenje, tako da je pustila fakulteto in se preživlja kot natakarica. A to ni vse, saj je vzela stvari v svoje roke in se domislila maščevanja. Precej temačen maščevalni triler je vreden ogleda, a ne pričakujte, da kadarkoli odmakne pogled ali kaj potisne v ozadje. Film režiserke in scenaristke Emerald Fennell je prejel oskarja za izvirni scenarij, režiserka pa ima letos nov film Saltburn, ki pa pri nas zaenkrat še ni napovedan.

 

Film je že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Barbie Dreamhouse: Izziv (Barbie Dreamhouse Challenge)

Barbie je letos povsod, tudi v resničnostnih oddajah. V resničnostni seriji, ki jo vodi Ashley Graham, bo prikazan načrt preobrazbe hiše v južni Kaliforniji v sanjsko vilo za barbike. Sodeluje osem ekip superzveznikov HGTV.

 

Serija je že na voljo na HBO Max.

Krudovi: Nova doba

Krudovi se v drugem delu soočijo z nenavadnim izzivom, družino Boljširod, na katero naletijo v iskanju novega doma. A če želita preživeti, bosta morali družini kljub razlikam združiti moči, ali pa bosta obe izginili. Krasen animirani film, poln zabave, tudi za odrasle :)

 

Film bo na voljo na HBO Max 29. decembra, na HBO bo premierno predvajan 31. decembra ob 20. uri.

Fargo

Legendarni film bratov Coen je zgodba o obupanem prodajalcu avtomobilov, ki najame kriminalca, da bi ugrabila njegovo ženo, da bi zahteval denar za odkupnino od njene družine. Seveda celotna zadeva uide izpod vajeti, primera pa se loti  noseča Marge Gunderson, ki jo odlično upodobi Frances McDormand, ki je za vlogo prejela tudi oskarja. Poleg tega je film prejel še tri oskarje. Za ljubitelje črnega humorja, bratov Coen in seveda trilerjev.

 

Film je že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Praznična zbirka: Harry Potter, Gospodar prstanov, praznične epizode serij

Nekateri filmi so redno na sporedu med prazniki, ko ostane tudi nekoliko več časa, da si ogledamo na primer vse filme o Harryju Potterju, celotnega Gospodarja prstanov in Hobita. Včasih pa si želimo ogledati le kakšen praznični del priljubljene serije in točno to najdemo v enem od razdelkov Praznične zbirke na HBO Maxu, lahko si pogledamo prazničen del iz Prijateljev, Downton Abbeya, Velikih pokovcev, Pisarne in Ljubkih lažnivk itd. Nabor je res velik. Poleg božičnih filmov je na voljo tudi nabor za celotno družino, kjer se bodo otroci razveselili Trolov na svetovni turneji, Malega šefa in Hotela Transilvanije. Za tiste, ki res ne marajo prazničnih vsebin, pa je na voljo tudi razdelek za Grincha, kjer so zbrani akcijski filmi, trilerji in grozljivke, med drugim Megalodon 2, Pogrešana in Aquaman, medtem ko Aquaman 2 prihaja v kino naslednji teden.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih FacebookInstagramTwitter in TikTok.