Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Barbie: najbolj pričakovani film leta si oglejte kar iz udobja svojega doma

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 164 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

V septembru smo obogatili TV-programsko shemo z novimi vrhunskimi dokumentarci, filmi in serijami, v videoteko DKino pa je prišel težko pričakovani film Barbie.

Film, ki ste ga tako težko pričakovali, da so na Telekomu Slovenije v avgustu zabeležili več kot 13.000 iskanj z glasovnimi ukazi z geslom »Barbie«, je sedaj na voljo za ogled doma, na kavču, s kokicami ali brez, in z morebitnimi odmori, ki pri skoraj dveh urah filma pridejo še kako prav.

Barbie je že na voljo v videoteki DKino.

Kot so dejali ustvarjalci, si film lahko ogledajo tudi otroci, pa vendar ga ne priporočajo tistim najmlajšim, saj film ni niti malo podoben animiranim filmom Barbie, ki jih najdete na otroških TV programih, kot je Minimax. Nekoliko večji otroci si ga seveda lahko ogledajo, pa čeprav bodo spregledali mnoge filmske reference, ironijo in kakšno navezavo na šovinizem resničnega sveta; ni pa ogled filma zanje neprimeren. V DKinu si lahko Barbie, ki je še vedno na sporedu kinematografov, cela družina ogleda za 12,99 EUR. Če za nakup porabite tudi točke zvestobe, pa lahko strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Barbie je posnela za oskarja nominirana režiserka Greta Gerwig (Lady Bird, Čas deklištva), v glavni vlogi Barbie in Kena pa navdušita Margot Robbie in Ryan Gosling. Kot je videti v posnetkih iz zakulisja snemanja, so ob njegovih točkah v ekipi pogosto prasnili v smeh.

Glavna junakinja filma je Barbie, ki živi v Barbie deželi, kjer je vsak dan vse super zabavno in prekrasno – plastično in fantastično –, a ko se odpravi v resnični svet, ugotovi, da so stvari tukaj nekoliko drugačne. Film je tako občasno klasična komedija, nekaj časa družbena drama, malo kriminalke in predvsem veliko smeha. Podajte se torej v Barbie deželo in se prepustite humorju daleč največje uspešnice tega leta.