Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Ali ste vedeli, da ima NEO novo preobleko?

Igor Harb
Igor Harb
Pred 65 dnevi
·
Čas branja: 5 minut
·
Poslušaj vsebino

S samodejno posodobitvijo TV-komunikatorja NEO Smartbox prihaja nov uporabniški vmesnik za še preprostejši in hitrejši dostop do vsebin, ki jih najraje gledate.

NEO, najboljša izkušnja spremljanja televizije v Sloveniji, ki je z glasovnim upravljanjem mnogim povsem spremenila način gledanja televizije, ima novo, atraktivnejšo podobo.

Ali to pomeni, da se moram na novo naučiti delati z daljincem?

Nikakor. Daljinec in glasovno upravljanje se nista spremenila in še naprej delujeta odlično. Tudi premikanje po TV-programih, ogled nazaj, uporaba videotek in aplikacij sledijo isti logiki kot prej. Vse pa deluje opazno hitreje.

Kaj je torej drugače?

Ob pritisku na tipko Domov se odpre meni na levi strani okna, medtem ko na približno 2/3 zaslona še zmeraj lahko spremljamo program. V meniju lahko sedaj še hitreje najdete najpogosteje uporabljane bližnjice, kot so TV programi, spored, videoteke, knjižnice, aplikacije in Moj TV.

Prenovljeni NEO

Kaj pa je Moj TV? A dobim svoj program?

Ne, to je pozdravno okno, ki se prikaže ob zagonu televizorja ali ob pritisku na tipko »Domov« (hiška) in potrditev. Z novo vizualno podobo v ospredje postavi vsebine, do katerih uporabniki na NEO Smartboxu najpogosteje dostopajo. Na samem vrhu so izpostavljene vsebine, kot so najnovejši filmi v DKinu in trenutno najbolj vroče serije, pod tem pa najdemo v pomanjšanem oknu predvajan trenutno izbrani kanal in kategorije, kot so Filmi, Serije, Dokumentarni …

Kako lahko na hitro izvem, kaj je najbolj popularno oziroma kaj gledajo drugi?

Takoj pod zgoraj omenjenimi kategorijami je najprej seznam najbolj gledanih programov v tem trenutku, nato pa še v zadnjem tednu, sledi še nekaj drugih lestvic, nazadnje ogledani kanali ali aplikacije in uredniških izbor vsebin, ki jih pripravlja ekipa NEO.

Microsoftteams Image (5)

Kje lahko najdem slovenske filme?

Odlično vprašanje! Na prvem mestu uredniškega izbora vsebin so namreč prav slovenski filmi, ki so trenutno na ogled v živo ali z zamikom oziroma bodo na sporedu kmalu, tako da lahko nastavimo opomnik ali snemanje. Zbrani so tako igrani kot dokumentarni filmi, povečini iz programov TV Slovenija, Kino, POP TV, Klasik TV in drugih.

Kaj pa tisti v videotekah?

Tudi videoteka DKino ima nabor slovenskih filmov prav na vrhu seznama in ta vključuje tako klasike, kot je Ne čakaj na maj, kot tudi najnovejše, kot sta predlanski Zastoj in lanska Moja Vesna.

Microsoftteams Image (1)

Kaj pa je v drugih videotekah?

Poleg DKina, ki je osredotočen na najnovejše filme – celo take, ki so še zmeraj na sporedu kinematografov, kot sta trenutno Barbie in Megalodon 2 – in klasike, NEO ponuja še dostop do videotek HBO OD in HBO Max, Voyo, Pickbox NOW, Epic Drama, Curiosity Stream z dokumentarnimi vsebinami, Kitchen TV z najboljšimi recepti, Kulturo s posnetki baletov, oper in dokumentarnimi oddajami, dve videoteki za otroke, Da Vinci in Minimax+, Šah z Lauro Unuk in dve videoteki za odrasle.

To je veliko vsebin, kako pa lahko v vsem tem najdem tisto, ki jo želim?

Ravno tako kot doslej, a še hitreje: vzemi daljinec, pritisni na moder gumb z mikrofonom in izreci ime filma, serije, oddaje, TV-programa, igralca, režiserja … in takoj se ti bo odprlo okno z zadetki, razdeljenimi v različne kategorije: TV spored, serije, videoteke, igralci …

Microsoftteams Image (2)

Prej so bile omenjene aplikacije. A lahko na NEO namestim svoje najljubše aplikacije iz mobitela?

Odgovor je da in ne. Televizijski vmesniki in upravljanje z daljincem niso najbolj primerni za večino aplikacij na pametnih telefonih in tablicah, smo pa za NEO pripravili tiste, ki so. Tako poleg aplikacij za nekatere priljubljene videoteke, kot so HBO Max, Voyo in Pickbox NOW, najdemo seveda tudi YouTube, RTV 365 z vsebinami iz RTV Slovenija, zraven pa še igričarski Twitch, adrenalinske vsebine Red Bull TV in aplikaciji za povezavo z vsebinami iz računalnikov VLC in Plex.

Kaj pa igre?

Seveda! NEO Smartbox je edini TV-komunikator v Sloveniji, ki omogoča tudi igranje video iger. Z aplikacijo NEO Igre dobite dostop do širokega nabora iger za PC in konzole, ki jih igrate s priključenim igralnim ploščkom.

Microsoftteams Image (3)

Ali je upravljanje pametnega doma še vedno na voljo?

Tudi to je še zmeraj v ospredju funkcionalnosti komunikatorja NEO Smartbox, do njega pa pridemo z glasovnim ukazom ali prek menija in »Več/Pametni dom«. Vmesnik je prenovljen, vizualno privlačnejši in bolj interaktiven, tako da je še preprosteje dodajati nove pametne naprave, kot so obeski, senzorji za izliv vode, upravljanje temperature, pametne vtičnice, senzorje gibanja in ostalo.

Ali moram za te nove funkcionalnosti nabaviti nov NEO Smartbox?

Ne, vse to – nove funkcionalnosti in hitrejše delovanje – je na voljo s samodejno posodobitvijo programske opreme vseh TV-komunikatorjev NEO Smartbox. Uporabniki starejših TV-komunikatorjev pa bodo morali to jesen zamenjati svoje naprave BOX-S za NEO Smartbox, ki jim bo na voljo v posebnih akcijah.

Microsoftteams Image (4)

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in TikTok.