Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Nastavitve NEO ob prvi uporabi

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 46 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

NEO Smartbox je pri vas in priklopljen, lahko se le še udobno namestite, da uredite nekaj hitrih nastavitev.

A najprej posodobitev. Če je seveda na voljo, posodobite TV-komunikator na najnovejšo različico programske opreme. Ko je posodobitev končana, sledite navodilom na TV-zaslonu. Še nekaj preprostih korakov in že boste lahko spremljali Življenja Tomaža Kajzerja, zadnjo Misijo: Nemogoče, kviz ali smučanje, otroci pa Miraculous, Krudove, Krompir ali Tačke na patrulji. No, pa se kar podajmo skozi nastavitve.

1. Preverite stanje mrežne povezave

Pravzaprav vam ni treba storiti nič :) Stanje mrežne povezave in povezavo do interneta namreč preveri NEO Smartbox kar sam. Če je povezava vzpostavljena, se izpiše: Povezano. V nadaljevanju vam bo prav prišel daljinec, zato ga morate povezati z NEO Smartboxom, da ga boste lahko uporabljali, med drugim tudi za potrjevanje nastavitev in kasneje tudi za glasovno upravljanje. A pravzaprav vam spet ni treba storiti veliko, pritisnite le eno od tipk na daljincu. Ko se bo na zaslonu izpisalo, da je daljinec povezan, pritisnite OK, saj je gumb Naprej že izbran.

Neo Prva Uporaba 1

2. Ustvarite glavni profil

Sledi nastavitev profila. Na NEO imate lahko do pet profilov, vsakega od njih pa prilagodite posameznemu družinskemu članu ali sostanovalcu. Najprej morate ustvariti svoj glavni profil, zato s pomočjo smernih tipk na daljincu vpišite ime profila. Izbiro potrdite s pritiskom na tipko OK. Ko končate, izberite gumb Naprej in pritisnite OK. Več o nastavitvah posameznih profilov preberite tukaj.

Neo Prva Uporaba 2

3. Poimenujte svoj NEO Smartbox

Profil, ki je lahko samo vaš, ste že poimenovali, sedaj pa poimenujte še NEO Smartbox. Če imate doma več televizorjev, lahko namreč priklopite tudi več TV-komunikatorjev NEO Smartbox, ali pa na podprtih pametnih televizorjih aktivirate aplikacijo NEO Lite. Ko se odločite za ime, izberite gumb Naprej in pritisnite tipko OK.

Neo Prva Uporaba 3

4. Določite PIN-kodo

S PIN-kodo lahko otrokom preprečite dostop do vsebin, ki zanje niso primerne, prav tako jim lahko omejite možnost naročila programskih opcij ali nakup vsebin v videotekah. Za izposojo vsebin ali naročilo dodatnih opcij in shem, jo je potrebno zmeraj vnesti, da bi se izognili naročilu ali nakupu po pomoti. Tako, da najprej sami določite 4-mestno kodo. Posamezno številko izberete s smernimi tipkami na daljincu, izbiro potrdite z gumbom OK. Kodo morate potrditi, tako da jo vpišete še enkrat, nato kliknite OK. Več o starševski zaščiti in nastavitvah kode za izhod iz Otroškega parka pa v članku na Tehniku.

Aja, pa ne nastavite PIN-kode, ki jo bodo vsi uganili ;)

Neo Prva Uporaba 5

5. Priporočila in varstvo osebnih podatkov

Večina nastavitev je že za vami. Sledijo Priporočila, ki pomagajo pri prilagajanju vsebin glede na vaše oglede vsebin. Izbran je gumb Strinjam se, ko preberete zapisano, ga lahko potrdite s pritiskom na tipko OK. V naslednjem koraku sledijo še podrobnosti varstva osebnih podatkov, kjer za potrditev strinjanja s pogoji pritisnite tipko OK na daljincu. Nato tipko OK pritisnete še enkrat za nadaljevanje.

Neo Prva Uporaba 6

7. Izberite vsebine, ki vas zanimajo

S pomočjo smernih tipk izberite vsebine, ki vas zanimajo, npr. serije, filme, šport. Prikaz vsebin bo tako prilagojen vašim željam, izbiro potrdite s tipko OK, nato s tipko OK potrdite še nadaljevanje.

Neo Prva Uporaba 7

8. Zaključek

Še malo in bo čas za ogled, z OK potrdite še gumb Nadaljuj in s tem je namestitev TV-komunikatorja NEO Smartbox zaključena.

Uživajte v NEO izkušnji in si privoščite dober film ali serijo ali pa stiskajte pesti za naše odlične športnike in športnice.

Neo Prva Uporaba 9