Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Najboljše aplikacije za vadbo

Pred 332 dnevi
·
Čas branja: 6
·
Poslušaj vsebino

Predstavljamo vam najbolje ocenjene aplikacije za vadbo, do katerih lahko dostopate kar z mobitelom.

Vsakodnevno vadbo si lahko tako privoščite kar v udobju svojega doma, in to brez članarine v telovadnici in tudi, če je vaš dnevni urnik zelo natrpan.

Zadnja leta so korenito spremenila naš pristop k vadbi, saj smo jo lahko izvajali, ne da bi zapustili dom. Tisti, ki se še vedno niste vrnili v telovadnico, imate zdaj vadbo na dosegu svoje roke. Nekateri med vami pa boste skrbi za svoje telo v telovadnici pridružili še vadbo doma.

Na napravah Android in iPhone nam je voljo na stotine aplikacij za vadbo. Katere pa najbolj ustrezajo vašim potrebam? Ste popolni začetnik ali izkušeni tekač? Nemara vrhunsko obvladate jogo? Prav zato smo vam v nadaljevanju nanizali nekaj različnih aplikacij, med katerimi boste zagotovo našli najustreznejšo.

Zavedamo se, da vse vadbe niso primerne za vsakogar, zato je pravzaprav priročno, da mnoge od aplikacij ponujajo brezplačni preizkus. Tako jih lahko najprej pošteno preizkusite in se odločite, ali se nameravate posvetiti vadbi, ki jo ponujajo. Predstavljeni seznam najboljših aplikacij za vadbo uporabite kot vodilo doma in/ali v telovadnici.

Fit Vadba Tadeja Jan23 Clanek Splosna Vadba

Najboljša aplikacija za splošno vadbo

Nike Training Club

Aplikacija ponuja različne programe vadbe, na primer vaje z lastno telesno težo, visokointenzivno intervalno vadbo (HIIT), večvrstno vadbo, jogo, osnovno vadbo in celo strokovne zdravstvene nasvete Nikejevih trenerjev, ki vas usmerjajo na pravo pot.

Vadbam je enostavno slediti, saj so na voljo videoposnetki s predstavitvijo vsake vaje in predvidenim časom, ki ji ga morate nameniti. Aplikacija se lahko poveže tudi z uro Apple Watch, ki zagotavlja zdravstvene kazalnike, kot je denimo srčni utrip, in beleži vaše dejavnosti.

Aplikacija je brezplačna in vam omogoča dostop do številnih vadb ne glede na to, ali ste začetnik ali naprednejši športnik.

PREDNOSTI
 • Različni zahtevnostni nivoji, med katerimi lahko izbirate.
 • Nike je zaupanja vredna in znana blagovna znamka.
 • Uporabljate jo lahko v telovadnici ali doma.
SLABOSTI
 • Ni personalizirana.
 • Če nimate ure Apple Watch, ne morete spremljati vseh podatkov.

Najboljša aplikacija za vadbo z osebnim trenerjem

Future

Aplikacija Future je edinstvena, saj vas poveže z vrhunskim osebnim trenerjem, ki vas redno spremlja, vam daje povratne informacije in vam prilagodi vadbo. Pri tem upošteva vašo raven telesne pripravljenosti, cilje in celo opremo, ki vam je na voljo. Ustvarjalci aplikacije verjamejo, da je povezanost najboljši način, da se držite svojih ciljev. Zato vas povežejo s trenerjem, ki vam pomaga vztrajati.

Na začetku morate izpolniti kratek vprašalnik o vrstah vadb, ki so vam všeč, o lastnostih trenerja, s katerim najbolje sodelujete, in o svojih ciljih. Aplikacija ponuja veliko trenerjev z različnimi izkušnjami na svojem področju. Trenutno lahko to aplikacijo uporabljajo samo uporabniki Appla, vendar razvijalci delajo na tem, da bi omogočili dostop tudi uporabnikom sistema Android.

Če želite kar najbolje izkoristiti vadbeno izkušnjo, je priporočljivo, da nosite uro Apple Watch, ki vašemu trenerju posreduje podrobne informacije, tako da lahko spremlja vaš napredek in sproti prilagaja načrt vaše vadbe.

PREDNOSTI
 • Osebni trener na dosegu roke.
 • Vadba je prilagojena, da vam pomaga pri doseganju vaših ciljev.
 • Redno spremljanje s strani trenerja, ne da bi zapustili dom.
SLABOSTI
 • Dražje v primerjavi z drugimi aplikacijami za vadbo.
 • Na voljo samo uporabnikom Apple.
 • Potrebujete uro Apple Watch.

Najboljša butična aplikacija za vadbo

Peloton

Nedvomno je sobno kolesarjenje v zadnjem času postalo zelo priljubljeno. Digitalna aplikacija, ki je na voljo tudi tistim, ki niso lastniki naprave Peloton, omogoča uporabnikom dostop do Pelotonove knjižnice vadb na zahtevo: kolesarjenje, tek, vadbe za moč, joga, pilates in raztezanje. Ponuja možnost krajših ali daljših vadb ter vadb za začetnike in napredne športnike.

Razlika med članarino s polnim dostopom, ki je na voljo lastnikom Pelotona, in digitalno aplikacijo je, da prva omogoča več profilov članov, dostop do ekskluzivnih vadb in boljši dostop do rezultatske tabele (kjer lahko tekmujete z drugimi uporabniki). Vendar je dobro vedeti, da digitalna aplikacija ne izključuje tistih, ki bi morda želeli preveriti, kaj vse ponuja Peloton.

Tudi cena vas lahko prepriča. Prvi mesec običajno ponuja brezplačen preizkus, nato pa je treba plačati 13 dolarjev mesečno, za kar dobite dostop do več tisoč tečajev na zahtevo in v živo prek pametnega mobitela, tablice, televizorja ali spletnega brskalnika.

PREDNOSTI
 • Peloton je zaupanja vredna in priljubljena blagovna znamka.
 • Trenerji so energični in motivacijski.
 • 1. mesec je brezplačen, da aplikacijo lahko preizkusite.
 • Deluje na pametnem mobitelu, TV-ju, tablici ali računalniku.
SLABOSTI
 • Ni personalizirana.
 • Imeti morate kolo Peloton, da se pojavite na kolesarski lestvici.
 • Razlika v ceni članarin (32 dolarjev!)
Fit Vadba Tadeja Jan23 Clanek Tek

Najboljša aplikacija za tek

Strava

Če iščete aplikacijo, ki spremlja vašo tekaško kilometrino, je aplikacija Strava najboljša izbira. Uporabljate jo lahko sicer tudi za kolesarjenje in druge vadbe. Aplikacija temelji na sistemu GPS in mobitel Apple ali Android spremeni v podroben števec zmogljivosti. Poveže se z merilniki srčnega utripa in različnimi priljubljenimi napravami GPS, kot so Apple Watch, Garmin, Fitbit ali ura Suunto.

Povezuje vas tudi s prijatelji v aplikaciji, ki vas lahko spodbujajo ali komentirajo vaše objave, ki se po vadbi prenesejo na vaš kanal na Stravi. Če želite, da so vaši podatki in tekaške poti zasebni, lahko to spremenite v nastavitvah prek aplikacije. Ena od novejših varnostnih funkcij v aplikaciji Strava se imenuje Beacon in vam omogoča, da svojo lokacijo v realnem času delite s kontaktom za nujne primere.

Brezplačna različica aplikacije zadostuje za običajne namene, vendar jo lahko nadgradite in tako prejmete še podrobnejše podatke o vadbi in druge ugodnosti, kot so sestavljanje lastnih poti, dostop do novih poti v vaši okolici in podobno. Plačljiva različica aplikacije vas bo stala 8 dolarjev na mesec (ali 60 dolarjev letno).

PREDNOSTI
 • Brezplačna aplikacija za tek.
 • Omogoča prilagajanje nastavitev zasebnosti tekača.
 • Povezovanje z drugimi tekači in prijatelji.
 • Lahko se poveže s številnimi napravami GPS.
 • Uporablja se lahko za spremljanje številnih športnih dejavnosti.
SLABOSTI
 • Lahko izgubi signal (odvisno od tega, kje se nahajate).
 • Med podatki ure GPS in aplikacije Strava lahko pride do razlik.
Fit Vadba Tadeja Jan23 Clanek Vadba Dekleta

Najboljša aplikacija, ki so jo oblikovale ženske za ženske

Sweat

To aplikacijo je soustanovila priljubljena avstralska osebna trenerka Kayla Itsines. Ustvarjena z mislijo na ženske je tedaj služila kot platforma za dostop do Kaylinih načrtov vadbe HIIT, vendar se je od takrat še dodatno razvila. Leta 2021 je aplikacijo Sweat prevzel iFit (interaktivno globalno podjetje za tehnologijo zdravja in vadbe), kar ji je omogočilo večjo izpostavljenost prek iFitovih članov in na mednarodni ravni.

Zdaj imate dostop do različnih programov vadbe, ki jih lahko izvajate doma ali v telovadnici, kot so joga, vaje za moč in pilates, vse pa vodijo različne osebne trenerke. Aplikacija ponuja tudi možnosti načrtovanja obrokov, če iščete ideje za zdrave recepte.

Aplikacija je na voljo za 20 dolarjev na mesec, vendar včasih ponuja akcijo za 1 dolar na mesec za tri mesece. To je dober način, da ugotovite, ali so vadbe primerne za vas in vaše zastavljene cilje.

PREDNOSTI
 • Izbirate lahko med različnimi vadbami, ki so prilagojene ženskam
 • Skupnost je aktivna in vas povezuje z ženskami po vsem svetu.
 • Poceni v primerjavi z drugimi aplikacijami za vadbo.
SLABOSTI
 • Ogrevanje ni obvezno, kar lahko predstavlja tveganje za poškodbe.
 • Aplikacija ne omogoča popravljanja oblike ali tehnike vadbe.
 • Načrt obrokov ni prilagojen vašim potrebam.
Fit Vadba Tadeja Jan23 Clanek Vadba Za Moc

Najboljša aplikacija za krepitev moči

Ladder

Če želite svojo pripravljenost ohraniti tudi zunaj telovadnice, vam bo aplikacija Ladder zelo všeč. Posebej je zasnovana za vadbo za moč in vas poveže s številnimi trenerji, ki so specializirani za različna področja. Da bi našli trenerja, ki vam najbolj ustreza, boste morali odgovoriti na vprašanja, kot so želeni slog vadbe, kakšni so vaši cilji, kako pogosto bi radi vadili in kakšna oprema vam je na voljo. To odpravi ugibanje, kako načrtovati vadbo, saj vam bo trener za določen program zagotovil tedenski načrt vadbe, ki ga prejmete v nedeljo zvečer, da se pripravite na teden, ki je pred vami.

Aplikacija trenutno deluje samo z mobilnimi napravami Apple ali iPad, uporabljate pa jo lahko z uro Apple Watch ali pa jo predvajate na televizijskem zaslonu z uporabo Apple Airplay ali Screen Mirroring. Razvijalci si že prizadevajo ustvariti aplikacijo, ki bo združljiva z operacijskim sistemom Android.

Odlično je tudi, da lahko dobite videopredstavitve za različne vaje, ki jih boste izvajali.

Prek klepeta v aplikaciji se lahko povežete s trenerjem, če imate vprašanja o vadbi, in se pogovarjate z drugimi člani svoje ekipe. Aplikacija ponuja brezplačen sedemdnevni preizkus, nato pa lahko izbirate med programom Pro za 30 dolarjev mesečno ali programom Elite za 45 dolarjev mesečno. Razlika med njima je v tem, da vam Elite omogoča individualno pomoč trenerja. Na voljo imate tudi možnost nadgradnje za dodatnih 15 dolarjev na mesec, tako da imate dostop do obeh programov, Pro in Elite.

PREDNOSTI
 • Povežete se lahko s trenerjem, ki je primeren za vaše cilje.
 • Svojemu trenerju lahko postavljate vprašanja v aplikaciji.
 • Ob prenosu aplikacije je na voljo brezplačen teden.
 • Možnost individualnega svetovanja (manj kot 50 dolarjev mesečno).
SLABOSTI
 • Na voljo je samo uporabnikom Apple.
 • Fokus na vadbi za moč, zato ni za ljubitelje kardio vadb.
Fit Vadba Tadeja Jan23 Clanek Joga

Najboljša aplikacija za jogo

Alo Moves

Če imate radi jogo, je aplikacija Alo Moves kot nalašč za vas. Aplikacija vam poleg joge nudi različne vrste vadbe, kot so pilates, barre (plesni drog), meditacija in druge. Izbirate lahko tudi med različnimi jogami, vključno s hatha, ashtanga, vinyasa, obnovitveno in celo prenatalno jogo. Vadbo joge lahko prilagodite glede na svojo raven izkušenj, cilje in dolžino vadbe.

Ta aplikacija je dostopna uporabnikom Appla in Androida ter vas vsak teden poveže z vrhunskimi inštruktorji in novimi tečaji. Če poskušate doseči določeno spretnost, kot je stoja na rokah ali kak drug jogijski položaji, ima aplikacija tudi serije, ki vam pomagajo izboljšati želene položaje.

Če si želite izboljšati gibljivost ali le zares obvladati kak položaj, aplikacija Alo Moves včasih ponuja 14-dnevni brezplačni preizkus. Če se odločite za sodelovanje, boste odšteli 20 dolarjev mesečno ali 199 dolarjev letno.

PREDNOSTI
 • Različne vrste tečajev joge.
 • Dva tedna brezplačnega preizkusa, preden plačate.
 • Dva tedna brezplačnega preizkusa, preden plačate.
SLABOSTI
 • Ni idealno, če želite pridobiti mišice.
 • Draga aplikacija za leto dni, razen če se ukvarjate samo z jogo.
 • Ni tečajev v živo.