Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Kje preveriti, koliko interneta imate na voljo v tujini?

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 190 dnevi
·
Čas branja: 5
·
Poslušaj vsebino

Dočakali smo novo uredbo o EU-tarifi, ki nam omogoča brezskrbno komunikacijo – tudi v tujini!

Pa je le konec iskanja lokalov, ki ponujajo brezplačen WiFi, in omejevanja naše spletne komunikacije, ko smo na počitnicah v tujini. A nekaj previdnosti vseeno ni odveč, saj brezplačen prenos podatkov v večini paketov seveda ni popolnoma neomejen. Da nas konec meseca torej po žepu ne bodo udarili dodatni stroški, preverimo, koliko brskanja po spletu si lahko privoščimo.

Za začetek ponovimo, kaj je prinesla EU-tarifa

Od letošnjega junija lahko kličemo, pošiljamo sporočila in brskamo po spletu kar v 31 državah območja EU-tarife, in to po enakih cenah, kot veljajo v našem domačem omrežju. Zakupljene klice in sporočila na svojem naročniškem paketu lahko tako zdaj uporabljamo v tujini enako kot doma, in to brez skrbi, da bi nam nastali dodatni stroški, za prenos podatkov pa pri nekaterih paketih veljajo določene omejitve. Če ste naročnik Telekoma Slovenije, količine svojega paketa lahko preverite tukaj.

In še malo geografije: območje, kjer velja EU-tarifa, zajema naslednje države: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper (grški del), Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gibraltar, Grčija, Hrvaška, Irska, Islandija, Italija, Latvija, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska, Velika Britanija in Severna Irska ter Vatikan.

Mojtelekom Poraba Tujina Clanek

Naložite si mobilno aplikacijo Moj Telekom in po spletu srfajte brez skrbi

Uporabniki storitev Telekoma Slovenije in s tem uporabniki Mojega Telekoma imate podatke o tem, koliko interneta imate na voljo v tujini, lahko vedno na dlani. Če v Moj Telekom še niste registrirani, to hitro in enostavno lahko storite tukaj.

Moj Telekom je dostopen na računalniku, prav tako pa na vašem mobitelu in tablici, zato, še zlasti pred odhodom na dopust v tujino, priporočamo, da si naložite mobilno aplikacijo (AndroidiOS)​ Moj Telekom. Tako boste imeli ne gled​e na to, ali boste na plaži, v lokalu sredi mesta, v hotelu, kampu ali kjerkoli drugje, vedno na voljo podatek, koliko brskanja po spletu si lahko privoščite brez dodatnih stroškov.

Aplikacija pa vključuje tudi pripomoček oziroma widget, ki omogoča še hitrejši pregled nad količinami, ki jih vsebuje vaš paket. Preprosto izberete, katero količino bi še posebej radi spremljali na svojem mobilnem zaslonu (klici, SMS-sporočila ali prenos podatkov), in informacijo imate tako na dosegu takoj, ko odklenete zaslon telefona.

Več navodil za namestitev aplikacije in widgeta si lahko ogledate v spodnjem videu.