0

Nasveti za tujino

Za večji nadzor nad stroški in ugodno komunikacijo v tujini smo zbrali nabor storitev, s katerimi bodo vaše počitnice, izleti in potovanja čim bolj brezskrbni. Poleg izbranih storitev predlagamo, da pred odhodom v tujino vedno preverite cenike gostovanja.

Pazljivo, oglaševane brezplačne številke v tujini so lahko plačljive in se obračunajo po ceniku, torej 0,80, 2,44 ali 6,10 € /minuto (seznam številk). Npr. klic na brezplačno telefonsko številko na Hrvaškem je za hrvaškega uporabnika brezplačen, medtem ko je lahko za naše uporabnike plačljiv. Morebitno zaračunavanje pribitkov za opravljene storitve v državah območja EU-tarife si lahko ogledate tukaj.
Pri gostovanju v tujini za preprečitev nepredvidenih ali nepotrebnih stroškov, ki nastanejo zaradi prenosa podatkov, predlagamo, da na svojem mobitelu ročno izključite prenos podatkov med gostovanjem. Če imate izbrano omrežje LTE, se lahko kljub blokadi prenosa podatkov v nastavitvah mobitela zgodi, da pride do nepričakovanih stroškov. Do tega pride, ker se ob prijavi mobitela v LTE-omrežje včasih samodejno prenese manjša količina podatkov.
Uporabnikom, ki pri gostovanju v tujini prenosa podatkov ne želite uporabljati, predlagamo, da poleg blokade prenosa podatkov v tujini spremenite izbrano omrežje LTE v 3G. V tem primeru vaš mobitel ne bo prenašal podatkov, s tem pa tudi neželenih stroškov ne bo.

Običajno se sprememba omrežja v mobitelih uredi tukaj (pri različnih modelih mobitelov se lahko nastavitev nekoliko razlikuje):
Android: Nastavitve > Povezave > Mobilno omrežje > Prednostno omrežje > 2G/3G
iOS: Settings > Mobile Data > Mobile data options > Voice & Data > 3G

Ste že sklenili turistično zavarovanje?

Pred odhodom v tujino izberite turistično zavarovanje Brezskrbni, s katerim plačate le za dni, ko ste v tujini, in še to za nazaj. Zavarovanje vključuje tudi kritje v primeru koronavirusa, uredite pa ga povsem digitalno. Zavarovanje zagotavlja Zavarovalnica Sava.

Več o turističnem zavarovanju Brezskrbni


Hrvaška, Balkan in Evropska unija

Brezskrben mobilni internet na Hrvaškem

Če greste na počitnice na Hrvaško, vzemite internet s seboj. Vključite dodaten prenos podatkov v vseh hrvaških mobilnih omrežjih in brezskrbno dostopajte do interneta.

Preberi več
Opciji Balkan​

Za brezskrbno komunikacijo v državah Balkana izberite ustrezno opcijo za zakup klicev, sporočil in prenosa podatkov.

Preberi več
HBO Max z vami na Balkanu

HBO Max gre lahko z vami tudi po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji in Bolgariji. V tujini se prenos podatkov za uporabo HBO Max zaračuna po ceniku operaterja, zato predlagamo uporabo brezplačnih točk​ WiFi.

Preberi več
Zakupi za EU

​Za brezskrbno komunikacijo v državah EU-območja izberite ustrezno opcijo za zakup klicev, sporočil in prenosa podatkov. S tem si zagotovite večji nadzor nad stroški in ugodno komunikacijo v tujini.

Preberi več
SMS-obveščanje VELEPOSLANIŠTVO

Storitev SMS-obveščanje VELEPOSLANIŠTVO vam v tujini omogoča prejem brezplačnega SMS-sporočila s telefonsko številko pristojnega veleposlaništva Republike Slovenije v tisti državi, kjer se nahajate.

Preberi več

Tujina

Zakupi za ostale države

V tujini lahko stroški nepričakovano precej narastejo. Za brezskrbno gostovanje v tujini so vam na voljo različni zakupi enot storitev, ki jih enostavno vključite prek SMS-a.

Preberi več
VoWiFi

​Klicanje in pošiljanje SMS-sporočil prek storitve VoWiFi se obračuna po enaki ceni kot klasični klici ali SMS-sporočila v Sloveniji oz. se porablja iz vključenih količin vašega paketa.

Preberi več
Limit za paketni prenos podatkov v tujini

​Za boljši nadzor nad porabo v tujini si vključite obvestila o preseženem limitu za prenos podatkov v tujini. Znesek, ki ga lahko porabite za prenos podatkov, si določite sami. Ko dosežete 80 % zneska limita, prejmete obvestilo po SMS-u in e-pošti. Ko limit dosežete v celoti, se vam paketni prenos podatkov v tujini onemogoči.

Preberi več
Blokada prenosa podatkov v tujini

Če v tujini prenosa podatkov ne želite uporabljati, si lahko pred odhodom v tujino izključite zgolj prenos podatkov (vse druge storitve uporabljate še naprej).

Preberi več
SMS-obveščanje VELEPOSLANIŠTVO

Storitev SMS-obveščanje VELEPOSLANIŠTVO vam v tujini omogoča prejem brezplačnega SMS-sporočila s telefonsko številko pristojnega veleposlaništva Republike Slovenije v tisti državi, kjer se nahajate.

Preberi več

Slovenija

Internet brez naročnine

​Predplačniški Mobilni internet je primeren za vse, ki internet v Sloveniji potrebujete le občasno, nekaj dni na mesec, ali za tujce, ki so začasno v Sloveniji. Enostavno ga vzamete s seboj tudi na počitnice.

Preberi več
TV z vami na počitnicah

Tudi na vikend, počitnice ali izlet lahko vzamete s seboj NEO, televizijo na aplikaciji, spletu ali Android TV, ki jo lahko gledate vedno in povsod v Sloveniji. Izbrane TV-programe in druge vsebine lahko spremljate na računalniku, tablici ali mobitelu. NEO ponuja dostop do številnih priljubljenih TV-programov in do bogato založene videoteke.

Preberi večSledite nam na družbenih omrežjih

Ne zamudite novih ponudb in akcij prvega slovenskega operaterja.

Pišite nam

Prosimo, izberite vrsto sporočila: