Izberite državo in omrežje:
Severna Amerika Južna Amerika Evropa Azija Avstralija Afrika Zemljevid africa asia europe south-america north-america

Nadzor nad stroški:

Pazljivo, oglaševane brezplačne številke v tujini so lahko plačljive in se obračunajo po ceniku, torej 0,80, 2,44 ali 6,10 € /minuto (seznam številk). Npr. klic na brezplačno telefonsko številko na Hrvaškem je za hrvaškega uporabnika brezplačen, medtem ko je lahko za naše uporabnike plačljiv.

Več nasvetov za uporabo mobitela v tujini.

Ste že sklenili turistično zavarovanje?

Pred odhodom v tujino izberite turistično zavarovanje Brezskrbni, s katerim plačate le za dni, ko ste v tujini, in še to za nazaj. Zavarovanje vključuje tudi kritje v primeru koronavirusa, uredite pa ga povsem digitalno. Zavarovanje zagotavlja Zavarovalnica Sava.

Več o turističnem zavarovanju Brezskrbni


SMS-OBVEŠČANJE VELEPOSLANIŠTVO

Storitev SMS-obveščanje VELEPOSLANIŠTVO vam v tujini omogoča prejem brezplačnega SMS-sporočila s telefonsko številko pristojnega veleposlaništva Republike Slovenije v tisti državi, kjer se nahajate. Več

Cenik mobilnega gostovanja v tujini

EU-tarifa:

Cenik za pakete z zakupljenimi enotami storitev: 

Zakupljene enote storitev (minute, sporočila, MB) veljajo tudi za območje EU-tarife, pri čemer se obračuna le pribitek za odhodni klic v države EU, za SMS-/MMS-sporočila in za prenos podatkov.

Cenik pribitka EU-tarife:
Vrsta storitveEU-cena
Odhodni klic v EU, poslano sporočilo SMS, paketni prenos podatkov Odvisna od naročniškega paketa

Po porabljenih enotah se storitve v EU obračunavajo po polnih cenah, ki so odvisne od vašega naročniškega paketa.

Preverite, kaj vključuje vaš paket v državah območja EU-tarife

Brošura AKOS - Gostovanje (Roaming) v EU po 15. 6. 2017

Cenik za pakete brez zakupljenih enot storitev: 

Cena storitev za pakete brez zakupljenih enot storitev je odvisna od izbranega naročniškega paketa:

Razvrstitev držav v območju EU-tarife: Države območja EU-tarife: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Republika Ciper (grški del Cipra)​, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gibraltar, Grčija, Hrvaška, Irska, Islandija, Italija, Kanarski otoki, Latvija, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska.UK območje:

Vrsta klicaCena
Odhodni klic v Slovenijo
0,1500 €/minuto1
Odhodni klic v EU0,1500 €/minuto1
Odhodni klic v preostale države2,5400 €/minuto1
Dohodni klicbrezplačno
Paketni prenos podatkov
0,0049 €/MB3
Poslano sporočilo SMS0,0500 €/SMS

UK območje: Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske

Območje 2:

Vrsta klicaCena
Odhodni klic v Slovenijo2,6500 €/minuto1
Odhodni klic v EU2,6500 €/minuto1
Odhodni klic v preostale države2,6500 €/minuto1
Dohodni klic1,6000 €/minuto2
Paketni prenos podatkov1,0000 €/100 kB34
Poslano sporočilo SMS0,5000 €/SMS

Razvrstitev držav v območju 2: Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Monako, Severna Makedonija, ​Srbija, Švica.


Območje 3:

Vrsta klicaCena
Odhodni klic v Slovenijo3,7600 €/minuto1
Odhodni klic v EU3,7600 €/minuto1
Odhodni klic v preostale države3,7600 €/minuto1
Dohodni klic2,0300 €/minuto2
Paketni prenos podatkov1,2000 €/100 kB3
Poslano sporočilo SMS0,5000 €/SMS

Razvrstitev držav v območju 3: Afganistan, Albanija, Alžirija, Ameriška Samoa, Andora, Angola, Anguilla, Antigua in Barbuda, Argentina, Armenija, Aruba, Ascension, Avstralsko Zunanje Ozemlje, Avstralija, Azerbajdžan, Bahami, Bahrain, Bangladeš, Barbados, Belize, Belorusija, Benin, Bermudi, Bocvana, Bolivija, Brazilija, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Butan, Cookovi otoki, Čad, Čile, Deviški otoki (Velika Britanija), Deviški otoki (ZDA), Diego Garcia, Dominika, Dominikanska Republika, Džibuti, Egipt, Ekvador, Ekvatorialna Gvineja, Eritreja, Etiopija, Falklandski otoki, Ferski otoki, Fidži, Filipini, Gabon, Gambija, Gana, Grenada, Grenlandija, Gruzija, Guam, Gvajana, Gvatemala, Gvineja, Gvineja Bissau, Haiti, Honduras, Hong Kong, Indija, Indonezija, Irak, Iran, Izrael, Jamajka, Japonska, Jemen, Jordanija, Republika Južna Afrika, Južna Koreja, Kajmanski otoki, Kambodža, Kamerun, Kanada, Katar, Kazahstan, Kenija, Kirgizistan, Kiribati, Kitajska, Kolumbija, Komori, Kongo, Kongo, Dem. Rep., Kostarika, Kuba, Kuvajt, Laos, Lesoto, Libanon, Liberija, Libija, Macao, Madagaskar, Malavi, Maldivi, Malezija, Mali, Mariani, Maroko, Marshallovi otoki, Mauritius, Mavretanija, Mehika, Mikronezija, Mjanmar, Moldavija, Mongolija, Montserrat, Mozambik, Namibija, Nauru, Nepal, Niger, Nigerija, Nikaragva, Niue, Nizozemski Antili, Nova Kaledonija, Nova Zelandija, Oman, Pakistan, Palau, Palestina, Panama, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Portoriko, Ruanda, Rusija, Salomonovi otoki, Salvador, San Marino, Sao Tome In Principe, Saudova Arabija, Sejšeli, Senegal, Sierra Leone, Singapur, Sirija, Slonokoščena Obala, Somalija, Srednjeafriška Rep., Sudan, Surinam, Sv. Helena, St. Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Pierre In Miquelon, St. Vincent in Grenadine, Svazi, Šrilanka, Tadžikistan, Tajska, Tajvan, Tanzanija, Togo, Tokelau, Tonga, Trinidad In Tobago, Tunizija, Turčija, Turkmenistan, Turks in Caicos otoki, Tuvalu, Uganda, Ukrajina, Urugvaj, Uzbekistan, V. Britanija (Otok Man, Guernsey, Jersey), Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Vzhodni Timor, Wallis in Futuna, Zahodna Samoa, Zambija, ZDA, ZDA - Aljaska, ZDA - Havaji, Zdr. Arabski Emirati, Zelenortski otoki, Zimbabve.


Območje 4:

Vrsta klicaCena
Odhodni klic v Slovenijo6,1000 €/minuto1
Odhodni klic v EU6,1000 €/minuto1
Odhodni klic v preostale države6,1000 €/minuto1
Dohodni klic6,1000 €/minuto2
Paketni prenos podatkov1,3000 €/100 kB3
Poslano sporočilo SMS1,0200 €/SMS

Razvrstitev držav v območju 4: Severna Koreja, gostovanje na letalih in ladjah (operaterji, ki delujejo izključno na ladjah in letalih), satelitsko omrežje Inmarsat, preostala satelitska omrežja.

Opombe

1Za obračun odhodnih klicev, ki so opravljeni iz omrežij držav EU-območja in UK-območja v države EU-območja, v UK-območje in v Slovenijo, velja začetni 30-sekundni interval, ki mu sledi sekundni interval (30/1). Za ostale odhodne klice velja 60-sekundni interval (60/60). V tujini je cena za klic na posebne (npr. toll-free, pomoč na cesti,…), komercialne, premijske in številke satelitskih uporabnikov do 6,10 EUR z DDV na minuto, ne glede na to, kakšna je cena za takšen klic za uporabnike nacionalnih operaterjev v gostujoči državi (npr. klic na brezplačno številko v Italiji je za »domačega« italijanskega uporabnika brezplačen, naši uporabniki pa takšen klic plačajo po ceniku). Seznam posebnih, komercialnih oz. pemijskih številk je na voljo na https://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/ponudba/telefonija/storitve/posebne-stevilke-v-tujini. Odhodni Videoklici se zaračunavajo po enakih cenah kot odhodni govorni klici v tujini. Pri nekaterih operaterji v ZDA se v primeru, da zveza ni vzpostavljena zaračuna čas zvonjenja po ceniku za odhodne klice.

2Za obračun dohodnih klicev, ki so sprejeti znotraj držav EU-območja, velja sekundni interval (1/1). V ostalih državah je interval 60-sekundni (60/60). Sprejeti videoklici v tujini se zaračunavajo po enakih cenah kot sprejeti govorni klici v tujini.

3Obračunski interval v EU in UK je 1 kB, v ostalih tujih omrežjih 100 kB.

4V omrežjih operaterjev m:tel (Bosna in Hercegovina), Telekom Srbija (Srbija) in T-Mobile (Črna gora) se paketni prenos podatkov GPRS zaračunava po 0,40 EUR/100kB (cena je navedena z upoštevanim 60-odstotnim popustom).

5V primeru aktivne preusmeritve dohodnih klicev v času gostovanja v tujih omrežjih se naročniku zaračuna strošek dveh mednarodnih zvez:

  • - dohodni klic po ceniku za mobilne storitve v mednarodnem prometu glede na območje, v katerem je država, kjer naročnik gostuje;
  • - ​odhodni klic na preusmerjeno številko (npr. če je to fiksna številka v Sloveniji, se odhodni klic zaračuna po tarifi tujega operaterja, pri katerem naročnik gostuje, in sicer za klice v Slovenijo).

6Storitve v tujini zagotavljajo tuji operaterji, ki so tudi odgovorni za kakovost in delovanje storitev. Uspešnost klica iz tujine v Slovenijo je neodvisna od visokih standardov kakovosti, ki jih Telekom Slovenije zagotavlja za klice znotraj svojega omrežja. Slabšo kakovost klica lahko zaznate s šumenjem, prekinitvami, nedosegljivostjo, nezmožnostjo klica iz tujine, neprikazom številke klicočega, prikazom napačne številke kličočega.

7V primeru uporabe storitve VoWIFI, ki omogoča uporabo govornih storitev prek brezžičnega omrežja WiFi, bodite pozorni na oznake na vašem mobitelu. Klic prek omrežja WiFi je vzpostavljen le, če imate aktivno storitev VoWIFI, če ste povezani v omrežje WiFi in vam vaš mobitel to omogoča. Klicanje in pošiljanje SMS-sporočil prek storitve VoWiFi se obračuna po enaki ceni kot klici ali SMS-sporočila v domačem mobilnem omrežju v Sloveniji oz. se porabljajo iz vključenih količin vašega paketa. Več o storitvi VoWIFI