Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije uspešno dražil na dražbi frekvenc

29. 4. 2014

Telekom Slovenije je na dražbi frekvenc za zagotavljanje javnih mobilnih komunikacijskih storitev AKOS-a, uspešno pridobil optimalen frekvenčni spekter za nadaljnje delovanje in razvoj mobilnih omrežij.

Telekom Slovenije je na dražbi frekvenc za zagotavljanje javnih mobilnih komunikacijskih storitev AKOS-a, uspešno pridobil optimalen frekvenčni spekter za nadaljnje delovanje in razvoj mobilnih omrežij.

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., veljavne zakonodaje družba Telekom Slovenije, d.d., objavlja naslednje sporočilo:

Telekom Slovenije, d. d., Cigaletova 15, Ljubljana, javnost obvešča, da je na dražbi frekvenc za zagotavljanje javnih mobilnih komunikacijskih storitev AKOS-a, uspešno pridobil optimalen frekvenčni spekter za nadaljnje delovanje in razvoj mobilnih omrežij Telekoma Slovenije. Telekom Slovenije je na dražbi pridobil frekvenčni spekter 2 x 10 MHz v 800 MHz pasu, 2 x 15 MHz v 900 MHz pasu, 2 x 25 MHz v 1800 MHz pasu, 2 x 35 MHz v 2600 MHz pasu in 1 x 25 MHz v 2600 MHz TDD pasu, za kar bo skupno odštel 64.201.889 evrov.
V Telekomu Slovenije smo z izidom dražbe zelo zadovoljni, saj smo uspeli zagotoviti primerno količino ustreznih frekvenčnih pasov, s katerimi bomo svojim uporabnikom tudi v prihodnje zagotavljali najsodobnejše storitve in najboljšo pokritost v vrhunskem omrežju. Na dražbi smo za najboljšo ceno pridobili optimalen frekvenčni spekter, ki ga potrebujemo za nadaljnji razvoj in nadgradnjo ter dodatno krepitev mobilnega omrežja Telekoma Slovenije s tehnologijami najnovejših generacij, vse skladno z zastavljenim strateškim poslovnim načrtom družbe. Na ta način v Telekomu Slovenije še naprej utrjujemo položaj najnaprednejšega ponudnika celovitih telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, ki svojim uporabnikom na enem mestu zagotavlja povezovanje mobilnih in fiksnih komunikacij, sistemsko integracijo, računalništvo v oblaku in multimedijske vsebine, hkrati pa dodatno krepimo vrednost podjetja za svoje lastnike.
Naprednost mobilnega omrežja Telekoma Slovenije se odraža tudi v tem, da z mobilnim omrežjem LTE/4G že danes pokrivamo 96 slovenskih krajev in 60 odstotkov prebivalstva. Uporabnikom storitev Mobitel s tem omogočamo uporabo najhitrejšega in najzmogljivejšega mobilnega interneta, ki z nadgradnjo omrežja v letošnjem letu omogoča še višje prenosne hitrosti podatkov, in sicer do 150 Mb/s proti uporabniku in do 50 Mb/s od uporabnika. S krepitvijo mobilnega omrežja LTE/4G bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj je to naša zaveza našim uporabnikom.
Objava bo dostopna tudi na spletnih straneh družbe (www.telekom.si), in sicer za obdobje najmanj 5 let.