Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije, d.d., podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v družbi Debitel telekomunikacije, d.d.

27. 2. 2015

Telekom Slovenije, d.d., je danes s prodajalci, to je z družbami ACH, d.d., Ljubljana, Adria Mobil, d.o.o., in Svema Trade, d.o.o., podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v družbi Debitel telekomunikacije, d.d.

Celoten posel bo zaključen po pridobitvi soglasja pristojnih organov za varstvo konkurence. Do zaključka posla Telekom Slovenije, d.d., podrobnosti posla, vključno s kupnino, ne bo razkrival.

Družba Debitel telekomunikacije, d.d., ki je bila ustanovljena novembra 1998, ima 90.000 uporabnikov, ki izkazujejo lojalnost in visoko zadovoljstvo s storitvami družbe. Vse od svoje ustanovitve družba posluje stabilno, ob tem pa ni zadolžena in je razvojno usmerjena. Z nakupom 100-odstotnega deleža v družbi Debitel telekomunikacije, d.d., bo Telekom Slovenije, d.d., krepil sinergije med podjetjema in Debitelovim uporabnikom mobilnih storitev tudi v prihodnje omogočal uporabo najkakovostnejših storitev na slovenskem trgu.

Skladno s strategijo na slovenskem trgu bo prihodnji razvoj Telekoma Slovenije, d.d., temeljil na navzkrižni prodaji storitev, razvoju novih storitev in novih naročniških modelov, diferenciaciji in ponudbi ekskluzivnih vsebin, ob tem pa bo družba tudi v prihodnje izboljševala uporabniško izkušnjo ter zagotavljala standardizirane storitve v oblaku in celovito ponudbo IKT storitev tudi najzahtevnejšim poslovnim uporabnikom. Konkurenčna prednost Telekoma Slovenije, d.d., bo torej tudi v prihodnje vrhunska kakovost storitev, nadaljnji razvoj pa bo še naprej temeljil na visokih standardih družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.