Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Telekom Slovenije, d.d., in Telekom Austria Group združujeta makedonski družbi ONE DOOEL Skopje in VIP OPERATOR DOOEL Skopje

22. 10. 2014

Družbi Telekom Slovenije, d.d., in Telekom Austria Group sta se dogovorili za združitev operaterjev ONE DOOEL Skopje, ki je del Skupine Telekom Slovenije, in VIP OPERATOR DOOEL Skopje, ki je del Telekom Austria Group, na makedonskem trgu.

V novoustanovljeni združeni družbi bo imel Telekom Slovenije, d.d., 45-odstotni delež, Telekom Austria Group pa 55-odstotni delež. Pogodba vključuje tudi nakupno in prodajno opcijo za izstop Telekoma Slovenije iz združene družbe v roku treh let po zaključeni združitvi.

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., in veljavne zakonodaje Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:

Družbi Telekom Slovenije, d.d., in Telekom Austria Group sta se dogovorili za združitev operaterjev ONE DOOEL Skopje, ki je del Skupine Telekom Slovenije, in VIP OPERATOR DOOEL Skopje, ki je del Telekom Austria Group, na makedonskem trgu. V novoustanovljeni združeni družbi bo imel Telekom Slovenije, d.d., 45-odstotni delež, Telekom Austria Group pa 55-odstotni delež. Pogodba vključuje tudi nakupno in prodajno opcijo za izstop Telekoma Slovenije iz združene družbe v roku treh let po zaključeni združitvi.

Celoten posel bo zaključen po opravljenem poglobljenem skrbnem pregledu družbe ONE DOOEL Skopje, ki bo predvidoma zaključen sredi novembra 2014, in po pridobitvi soglasja makedonskega regulatorja. Telekom Slovenije, d.d., in Telekom Austria Group zaključek posla načrtujeta v prvem četrtletju leta 2015.

Aktivnosti na makedonskem trgu so skladne s poslovnim načrtom Skupine Telekom Slovenije za leto 2014 ter Strateškim poslovnim načrtom Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2014 – 2018. Ostalih podrobnosti Telekom Slovenije, d.d., do zaključka posla ne bo razkrival.

ONE DOOEL Skopje je s 23,6-odstotnim tržnim deležem in približno 528.000 mobilnimi uporabniki in 640.000 uporabniki v vseh segmentih storitev (na dan 31. 12. 2013) tretji največji mobilni operater in drugi največji ponudnik komunikacijskih storitev v Republiki Makedoniji. V letu 2013 sta družbi ONE DOOEL Skopje and Digi Plus Multimedia DOOEL Skopje na makedonskem trgu skupaj ustvarili 75,5 milijonov evrov prihodkov in 14,4 milijonov evrov EBITDA.

VIP OPERATOR DOOEL je imel v zadnjem četrtletju leta 2013 približno 630.000 uporabnikov, z 28,1-odstotnim tržnim deležem pa je drugi največji mobilni operater na makedonskem trgu. Družba je v letu 2013 ustvarila 65 milijonov evrov prihodkov in 14,7 milijonov evrov EBITDA.

Objava bo dostopna tudi na spletnih straneh družbe (www.telekom.si), in sicer za obdobje najmanj 5 let.

 

Uprava Telekoma Slovenije, d.d.