Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Strateški poslovni načrt Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2021-2025 s poslovnim načrtom za leto 2021

16. 12. 2020

Nadzorni svet Telekoma Slovenije, d.d., je na svoji 2. redni seji v sredo, 16. decembra 2020, obravnaval in potrdil Strateški poslovni načrt Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2021-2025 s poslovnim načrtom za leto 2021.

Skupina Telekom Slovenije je Strateški poslovni načrt pripravila na podlagi strategije, ki v ospredje postavlja digitalizacijo na vseh nivojih poslovanja.

 

Strateški poslovni načrt Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2021-2025 s poslovnim načrtom za leto 2021

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., in veljavne zakonodaje Telekom Slovenije, d.d., objavlja naslednje sporočilo:

Nadzorni svet Telekoma Slovenije, d.d., je na svoji 2. redni seji v sredo, 16. decembra 2020, obravnaval in potrdil Strateški poslovni načrt Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2021-2025 s poslovnim načrtom za leto 2021. Skupina Telekom Slovenije je Strateški poslovni načrt pripravila na podlagi strategije, ki v ospredje postavlja digitalizacijo na vseh nivojih poslovanja.

Skupina Telekom Slovenije v letu 2020 zastavljeno strategijo izvaja skladno s sprejetimi strateškimi smernicami, pri tem pa je za trge, na katerih deluje, značilna visoka stopnja konkurenčnosti. Družba Telekom Slovenije, d.d., ohranja visok tržni delež v vseh segmentih svojega poslovanja s tem, da zagotavlja najsodobnejše storitve po meri uporabnika (odlična uporabniška izkušnja, najboljša prodajna in poprodajna skrb za uporabnike, najsodobnejše in zanesljivo omrežje, konvergenčni paketi, dodatna ponudba izven osnovne dejavnosti, celovita ponudba IT-rešitev ter storitve informacijske in kibernetske varnosti). Za dinamično prilagajanje uporabnikom so potrebna vlaganja v širitev in nadgradnjo tehnologij, pospešena digitalizacija, nadaljnja optimizacija procesov in opolnomočenje zaposlenih.

Skupina Telekom Slovenije za leto 2021 načrtuje 653,0 milijona evrov poslovnih prihodkov, EBITDA v višini 210,6 milijona evrov, 30,8 milijona evrov čistega poslovnega izida in 203,7 milijona evrov investicij.

Povzetek Strateškega poslovnega načrta


Objava bo dostopna tudi na spletnih straneh družbe Telekom Slovenije, d.d. (www.telekom.si), in sicer najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava Telekoma Slovenije, d.d.