Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Predsednik uprave Telekoma Slovenije, d.d., Rudolf Skobe, se je odločil za predčasno prenehanje mandata na čelu družbe

16. 4. 2019

Nadzorni svet Telekoma Slovenije, d.d., se je na svoji 23. redni seji, ki je potekala v torek, 16. aprila 2019, seznanil z odločitvijo predsednika uprave Telekoma Slovenije, d.d., Rudolfa Skobeta, o predčasnem prenehanju mandata.

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:

Nadzorni svet Telekoma Slovenije, d.d., se je na svoji 23. redni seji, ki je potekala v torek, 16. aprila 2019, seznanil z odločitvijo predsednika uprave Telekoma Slovenije, d.d., Rudolfa Skobeta, o predčasnem prenehanju mandata. Nadzorni svet Telekoma Slovenije, d.d., se je na tej osnovi z Rudolfom Skobetom sporazumel o predčasnem prenehanju mandata na mestu predsednika uprave družbe, in sicer z današnjim dnem.

Družbo Telekom Slovenije, d.d., bo do imenovanja novega predsednika uprave vodil podpredsednik uprave, Tomaž Seljak.

 

Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije, d.d.: »Drugi mandat na mestu predsednika uprave Telekoma Slovenije bi se mi iztekel konec avgusta prihodnje leto, že pred časom pa sem se odločil, da se za nov mandat ne bom potegoval. Po 23 letih dela v Skupini Telekom Slovenije in po več kot šestih letih in pol na mestu predsednika uprave verjamem, da je za uspešno vodenje Skupine Telekom Slovenije potrebno popolno zaupanje med vsemi ključnimi deležniki družbe. Tega zaupanja ne čutim več, zato sem se odločil za predčasno prenehanje mandata predsednika uprave in za nove izzive. V korist družbe, zaposlenih, moje družine in sebe. Vsem sodelavcem, s katerimi smo skupaj 23 let gradili uspešno poslovno in medosebno zgodbo, se za zaupanje, dobro delo in sodelovanje zahvaljujem. Za uspešno izpeljane projekte se zahvaljujem tudi poslovnim partnerjem. Verjamem, da bo Skupina Telekom Slovenije uspešna tudi v prihodnje, saj verjamem v njene zaposlene.«

 

Lidija Glavina, predsednica Nadzornega sveta Telekoma Slovenije, d.d.: »Želja predsednika uprave po predčasnem prenehanju mandata nas je presenetila, saj sta imela in imata uprava in njen predsednik ves čas popolno zaupanje nadzornega sveta. Odločitev predsednika uprave vseeno razumemo in spoštujemo. Rudolf Skobe je kot predsednik uprave z najdaljšim mandatom v zgodovini Telekoma Slovenije v družbi pustil močan pečat. Telekom Slovenije je danes moderen operater, ki se z izzivi panoge in okolja sooča uspešneje kot primerljivi operaterji doma in v tujini. Telekom Slovenije bo nadaljeval z izvajanjem sprejete strategije in verjamem, da bo poslovanje družbe tudi v prihodnje izpolnjevalo pričakovanja.«

 

Objava bo dostopna tudi na spletnih straneh družbe Telekom Slovenije, d.d. (www.telekom.si), in sicer najmanj 5 let od datuma objave.

Uprava Telekoma Slovenije, d.d.