Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Postopek združitve družb One in Vip na makedonskem trgu je zaključen

1. 10. 2015

Po tem, ko je makedonska komisija za varstvo konkurence 8. 7. 2015 izdala soglasje k združitvi operaterjev ONE DOOEL Skopje, ki je del Skupine Telekom Slovenije, in VIP OPERATOR DOOEL Skopje, ki je del Telekom Austria Group, sta Telekom Slovenije, d.d., in Telekom Austria Group ustanovila novo združeno družbo ONE.VIP DOO Skopje.

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., in veljavne zakonodaje Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:

Po tem, ko je makedonska komisija za varstvo konkurence 8. 7. 2015 izdala soglasje k združitvi operaterjev ONE DOOEL Skopje, ki je del Skupine Telekom Slovenije, in VIP OPERATOR DOOEL Skopje, ki je del Telekom Austria Group, sta Telekom Slovenije, d.d., in Telekom Austria Group ustanovila novo združeno družbo ONE.VIP DOO Skopje. Novoustanovljena združena družba, v kateri ima Telekom Slovenije, d.d., 45-odstotni delež, Telekom Austria Group pa 55-odstotni delež, je bila v centralni register Republike Makedonije vpisana 1. 10. 2015. S tem je postopek združitve formalno zaključen.

Objava bo dostopna tudi na spletnih straneh družbe (www.telekom.si), in sicer za obdobje najmanj 5 let.

Uprava Telekoma Slovenije, d.d.