Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Wonka, najbolj čaroben film lanskega leta, kmalu v DKinu

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 80 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

Kmalu bo v udobju doma na voljo tudi Wonka, otroci že lahko uživajo v Trolih 3, v DKinu pa tudi obilica akcijskih poslastic s Tomom Cruisom.

Ob koncu lanskega leta nas je očaral Wonka, ki se še vedno vrti v kinu, a bo kmalu na ogled tudi v udobju doma. Nekoliko mlajši otroci se bodo razveselili ponovnega ogleda filma Troli 3, starši pa ga ob ogledu doma seveda lahko preskočite, če niste pri volji za še en napad barv in pesmi. V DKinu lahko preverite, zakaj Oppenheimer množično nabira nominacije in pobira nagrade, po veliki zmagi na zlatih globusov je prejel še tono nominacij za bafte. Ljubitelji akcije in Toma Cruisa, pa se potopite v nabor filmov igralca meseca.

Wonka

Muzikal, ki je predzgodba znane zgodbe Roalda Dahla, nas popelje v mesto, kjer izdelujejo najboljšo čokolado. Naslovni Wonka bi tam rad odprl svojo prodajalno, a mu na poti stoji zlobni čokokartel. Timothée Chalamet je v glavni vlogi nekoliko naivnega, a kreativnega izdelovalca čokolade odličen, režiser Paul King, ki nas je prepričal že s Paddingtonom, pa nam tudi tokrat z glasbo in plesom pričara magičen film. Za ljubitelje muzikalov in nekoliko nekonvencionalnih zgodb, primerno tudi za otroke, od devet let naprej.

Ocena na Rotten Tomatoes: 82%

Film bo kmalu na voljo v DKinu.

Troli 3 (Trolls Band Together)

Veja ima skrivnost za katero ne ve niti Popi. Z brati je kot majhen otrok imel fantovsko skupino BroZone, ki je Popijina najljubša. Ko je skupina razpadla, se tudi z brati ni več videl, sedaj pa je eden od njih v nevarnosti. Tudi v tretjem delu ne manjka barv in pesmi, vse skupaj pa je še nekoliko bolj zabavno, saj Veji posodi glas Justin Timberlake, nekdaj član fantovske skupine NSYNC.

Film je že na voljo v DKinu. V DKinu sta na voljo tudi prva dva filma, Troli in Troli na svetovni turneji.

Zvok svobode (The Sound of Freedom)

Eden bolj kontroverznih filmov lanskega leta, a bolj zaradi odzivov in izjav glavnega igralca kot dejanske navezave na teorijo QAnon, o kateri je bilo v povezavi s filmom veliko govora. Promocija filma je bila v ZDA namreč osredotočena na pristaše te teorije, ki jih najdemo tudi v evangeličanski skupnosti, s katero je povezan distributer filma Angel Studios. A film je le triler o trgovini z otroci, ki temelji na izkušnjah bivšega agenta, ki je v operacijah pod krinko rešil veliko otrok.

Film je že v DKinu.

Zlati globusi

Zlati globusi, kjer je slavil Oppenheimer so podeljeni, znane so tudi nominacije za bafte in tudi tukaj je požel daleč največ nominacij. Film o naslovnem znanstveniku, ki je sodeloval pri razvoju atomske bombe skupaj z nekaterimi drugimi nominiranci za zlate globuse najdete v posebni kategoriji zlati globusi. Kmalu bodo znane tudi nominacije za oskarje in bomo videli ali se bo tako dobro odrezal tudi tam.

Oppenheimer in nekateri drugi nominiranci za zlate globuse so že na voljo v  DKinu in jih najdete v kategoriji zlati globusi.

Ptice roparice (Birds of Prey)

Margot Robbie si bo od pojavljanja na platnu vzela nekaj oddiha, da se je ne bi naveličali. A kot producentka ima dovolj dela, med drugim je letos bila producentka najbolj gledanega filma Barbie in filma, ki je sprožil obilo komentarjev, Saltburn. Kritiško javnost je prepričala z glavno vlogo v filmu Jaz, Tonya, širše občinstvo pa pridobila na svojo stran kot odštekana Harley Quinn, ki je po Odredu odpisanih, dobila tudi lasten film Ptice roparice.. In ker smo Barbie letos videli že velikokrat, je čas, da se spomnimo še drugega obraza te popularne igralke.

Ocena na Rotten Tomatoes: 78%

Film je na voljo v DKinu.

Smrtonostna grožnja (Retribution)

Liam Neeson že leta snema predvsem akcijske trilerje, v katerih se v težavah pogosto znajdejo njegovi družinski člani (Ugrabljena). V najnovejšem trilerju je v avtu, nato dobi klic, da je pod njegovim sedežem bomba, da ne eksplodira, pa mora upoštevati množico ukazov. Za ljubitelje trilerjev in akcionerjev z Liamom Neesonom.

Film je že v DKinu.

Harry Potter

Privoščite si maraton Harryja Potterja, saj so v DKinu ponovno na voljo vsi filmi postavljeni v čarovniški svet, skozi katerega nas vodijo Harry, Ron in Hermiona. Ob zagonu Maxa nas je razveselila novica, da bodo posneli serijo, ki bo temeljila na knjigah in bo na voljo leta 2025 oz. 2026, a zaenkrat še ne vemo nič drugega, ne o igralcih, ne o ustvarjalcih serije. Vsekakor pa bomo dobili novo podobo glavnih junakov, medtem pa si lahko dogodivščine na Hogwartsu ogledamo z znanimi obrazi.

V DKinu so na voljo vsi filmi o Harryju Potterju.

Christopher Nolan

Režiser Christopher Nolan ima že množico nominacij za bafte, oskarje in zlate globuse, a je šele letos prejel prvo nagrado in sicer zlati globus. Njegov film Oppenheimer je odnesel največ zlatih globusov, prejel največ nominacij za bafto, napovedujejo pa mu tudi obilo nominacij za oskarje. Ker Nolan ostaja tudi resen kandidat za režijskega oskarja, si lahko v DKinu ogledate nekatere njegove odlične filme. Poleg Oppenheimerja je na voljo še prvi del trilogije o Batmanu in film Načelo (Tenet), ki je sicer nekoliko razdvojil občinstvo.

Oppenheimer, Načelo, in Batman: Na začetku so že na voljo v DKinu.

Igralec meseca: Tom Cruise

Igralec meseca januarja je zvezdnik Tom Cruise, ki pri svojih šestdesetih še vedno navdušuje s kaskaderskimi podvigi v filmih Misija: Nemogoče, ki so vsi zbrani v DKinu. Za ljubitelje nostalgije in letalskih akrobacij je na voljo še Top Gun: Maverick, ki je v kina po epidemiji ponovno pritegnil množice. Njegove filme lahko poiščeš z glasovnim iskanjem, v daljinec reci »Tom Cruise« in že se ti bo prikazal nabor njegovih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralec meseca – Tom Cruise in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati z glasovnim ukazom »igralec meseca«.

Vse o akcijskih poslasticah s Tomom Cruisom si preberite na Tehniku, med najbolj zanimivimi sta trenutno Misija: Nemogoče - Maščevanje 1. del, Top Gun: Maverick.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.