Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Akcijske poslastice s Tomom Cruisom na NEO

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 86 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

Igralec meseca Tom Cruise s kaskaderskimi podvigi v filmih Misija: Nemogoče, ki so na voljo v DKinu, navdušuje ljubitelje akcijskih filmov.

Prvi film v seriji zgodb o supervohunu Ethanu Huntu, ki s pomočjo ekipe rešuje svet, je v kino prišel leta 1996. Tom Cruise, glavni igralec filmov Misija: Nemogoče, je takrat imel nekaj čez trideset let, medtem ko jih je v zadnjem, sedmem po vrsti, štel že šestdeset, a zato v filmu ni nič manj akcijskih podvigov.

Z najnovejšim filmom Misija: Nemogoče - Maščevanje 1.del so se sicer razširile govorice, da naj bi se uspešna zgodba Ethana Hunta z naslednjim delom zaključila ali pa morda nadaljevala z naslednikom Toma Cruisa. A Cruisova izjava, da je njegov vzornik Harrison Ford, ki je pri osemdesetih še zadnjič odigral vlogo legendarnega Indiane Jonesa, ne napoveduje skorajšnje upokojitve. Če je temu tako, nas čaka še veliko kaskaderskih podvigov. Resda je potrjeno le nadaljevanje Misija: Nemogoče - Maščevanje 2. del, a franšiza po vseh teh letih še vedno polni blagajne in to je tisto, kar studii vedno cenijo.

V DKinu so zbrani vsi filmi Misija: Nemogoče, seveda tudi najnovejši Misija: Nemogoče - Maščevanje 1. del, medtem ko naj bi Misija: Nemogoče - Maščevanje 2. del prišel v kino naslednje leto.

Akcijska poslastica: sedem filmov Misija: Nemogoče

Misija: Nemogoče vedno postreže z izjemnimi, dih jemajočimi kaskaderskimi podvigi, ki jih izvaja kar Tom Cruise sam. Izzivi so postali še bolj adrenalinski, ko je igralec začel sodelovati z režiserjem Christopherjem McQuarriejem – od takrat je med drugim plezal po več kot 800 metrov visoki stolpnici Burj Khalifi, kjer nekateri niso niti vstopili v sobe pri vrhu, saj so tam zaradi potreb snemanja odstranili okna, visel je z letala med pristankom in vzletom ter izvedel izredno zahteven skok s padalom imenovan HALO – to je skok iz letala na višini okrog 7000 metrov, pri katerem se padalo odpre na približno 500 metrih. V lanski Misiji: Nemogoče je izvedel spektakularen skok z motorjem v prepad in nato polet s padalom v dolino. A brez skrbi, Cruise stvari ne dela na pol, pred izvedbo skoka se je posvetil dolgotrajnemu in vztrajnemu treningu ter opravil ogromno število skokov s padalom in z motorjem, k sodelovanju pa, kot vedno, pritegnil največje strokovnjake posameznega področja.

Franšiza Misija: Nemogoče ima že od prvega dela naprej vse, kar potrebujejo poletni hiti, dovolj napeto zgodbo, ki pritegne gledalce, akcijo in osupljive podvige glavnega igralca ter dobro igralsko zasedbe, ki jo vedno sestavljajo presenetljivo znani in dobri igralci, ki jih morda ne bi pričakovali v akcijskih filmih; tako smo v zadnjem filmu lahko videli Rebecco Ferguson (Dune), Simona Pegga (Hot Fuzz), Vanesso Kirby (The Crown) in Hayley Atwell (Agent Carter).

Zgodbo filma ustvarjalci poskušajo navezati na aktualno tematiko, tako se v najnovejšem filmu Misija: Nemogoče - Maščevanje 1. del ekipa spopada z umetno inteligenco, s katero se vedno bolj ukvarjamo vsi, v življenje Ethana Hunta pa se vrne oseba iz njegove preteklosti. Film je odlično posnet, ponudi izvrstne akcijske posnetke, hudo dobremu dirkanju po Rimu doda obilico humorja in je zagotovo poslastica za vse ljubitelje akcijskih filmov.

Misija: Nemogoče - Maščevanje 1.del je že v DKinu.

Top Gun: Maverick je gledalce pripeljal nazaj v kino

Po pandemiji se je kino spopadal z izzivom, kako pritegniti gledalce nazaj v dvorane in poleti 2022 jih je z nostalgijo tja zvabil Tom Cruise s filmom Top Gun: Maverick. Gre seveda za nadaljevanje kultnega filma Top Gun iz osemdesetih, v katerem je Cruise igral samosvojega pilota Mavericka. Glavni junak se je vrnil tudi v lanski uspešnici, a tokrat uri mlade pilote za nevarno skrivno misijo, med njimi pa je tudi sin njegovega pokojnega prijatelja. V filmu iz osemdesetih igralci niso dejansko leteli, tokrat pa je Cruise za program, s pomočjo katerega so se igralci postopoma navadili na letala in med letom ter snemanjem obdržali vsebino želodca ter ostali pri zavesti.

Film se, kot se spodobi, začne s poklonom legendarnemu predhodniku, Maverick pa ostaja trmoglavo neodvisen, a ga vojska zaradi njegovih sposobnosti tolerira, pomaga pa mu tudi njegov nekdanji rival iz prvega filma, Iceman, ki je zdaj admiral.

Tom Cruise je eden najbolj znanih zvezdnikov na svetu, ki na snemanju zahteva popolno profesionalnost in predanost, a je očitno tudi prijeten sodelavec, saj njegovi soigralci o njem govorijo le najlepše in z njim z veseljem snemajo. Manj znano je, da je tudi eden najvidnejših pripadnikov scientologije in njihov član že od snemanja prvega filma Top Gun, ko ga je h kultu pritegnila njegova tedanja žena Mimi Rogers. A Cruise scientologije in obtožb o zlorabah kulta ne komentira in čeprav je včasih pogosto spregovoril o svoji izkušnji, se temu sedaj spretno izogiba, pri čemer mu izdatno pomagajo tudi mediji, ki mu teh vprašanj preprosto ne postavljajo.

Igralec je igral v množici filmov in žanrov in prejel tudi že tri nominacije za oskarja, a zlatega kipca še nima. Prvo nominacijo je prejel za upodobitev Rona Kovica v filmu Rojen 4. julija, ki temelji na avtobiografiji vojaškega veterana in nas popelje skozi njegovo življenje od otroštva pa vse do njegovega protivojnega aktivizma. Naslednjo je prejel za vlogo v filmu Jerry Maguire o naslovnem športnem agentu in zadnjo za vlogo v filmu Paula Thomasa Andersona Magnolija. A zadnja leta se zdi, da je svojo ljubezen in strast našel v akcijskih filmih, kjer med drugim očitno izživlja tudi svojo adrenalinsko strast.

Tom Cruise je tudi igralec meseca. Njegove filme lahko poiščeš z glasovnim iskanjem, v daljinec reci »Tom Cruise« in že se ti bo prikazal nabor njegovih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralec meseca – Tom Cruise in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati z glasovnim ukazom »igralec meseca«.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.