Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Top novosti v DKinu: Elementi, Nuna II, Asteroid City, Gran Turismo

Tamara Harb
Pred 45 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

V mesecu grozljivk bo poskrbljeno za vse ljubitelje gravža in groze, novosti v DKinu pa bodo razveselile tudi ljubitelje drugih žanrov.

V mesecu groze bo v DKinu seveda dobro poskrbljeno za ljubitelje grozljivk, stalni nabor bodo namreč obogatili še aktualni film Nuna II, eden večjih kino hitov te jesni, strašljivka Grad strahov, ki je primerna za vso družino, in proti koncu meseca še izbor grozljivk za 1 EUR. Pestra filmska ponudba čaka tudi ljubitelje drugih žanrov, tako bodo otroke razveseljevali Elementi, oboževalci filmov Wesa Andersona si bodo lahko ogledali njegov najnovejši film Asteroid City, navdušence nad video igrami in hitrimi avtomobili pa čaka Gran Turismo.

Elementi (Elemental)

V mestu, kjer prebivajo bitja ognja, vode, zemlje in zraka, se srečata ognjena Žarna in vodni Val. A Žarna težko zaupa ljudem drugih elementov, saj so bitja ognja pogosto tarča diskriminacije. Po prvotnih preprekah spoznata, da imata veliko skupnega in da le s skupnimi močmi lahko spremenita mesto in ga rešita pred nevarnostjo. Film o izkušnji imigrantov osredotočen na ljubezensko zgodbo je primeren tudi za mlajše otroke.

Film je že na voljo v DKino.

Nuna II (The Nun II)

Eden največjih letošnjih hitov v kinu bo ta mesec na voljo za ogled iz domačega naslanjača, kar je v mesecu groze več kot primerno. Nuna II je del franšize Priklicano zlo in nadaljuje zgodbo, tako se mora sestra Irena, ki smo jo spoznali v prvem delu, znova soočiti z demonsko silo Valakom. V glavni vlogi ponovno Taissa Farmiga.

Film bo kmalu na voljo v DKino, na voljo pa so že filmi Nuna, Priklicano zlo in Priklicano zlo 2.

Si tam, Bog? Tukaj Margaret. (Are You There God? It’s Me, Margaret.)

Film temelji na istoimenskem izredno priljubljenem romanu iz leta 1970 in v središče postavi enajstletnico, ki poleg vsega kar pride z odraščanjem raziskuje še religijo. Film je primeren tudi za osnovnošolske otroke starejše od deset let, gre pa za precej zvesto adaptacijo romana.

Film je že na voljo v DKino.

Asteroid City

Prepoznavna vizualna podoba režiserja Wesa Andersona je prisotna tudi v Asteroid Cityju, prav tako kopica zvezdnikov, saj so tokrat sodelovali Scarlett Johansson, Steve Carell, Tom Hanks, Jason Schwartzman in Tilda Swinton. Dogajanje je postavljeno v puščavsko mestece, kjer se zberejo zvezdoslovci, pet dijakov pa želi predstaviti svoje izume, a nato dobijo nepričakovan obisk. Medtem v New Yorku pripravljajo predstavo Asteroid City.

Film bo konec meseca na voljo v DKino.

Gran Turismo

Zgodba temelji na resnični zgodbi igričarja, ki je postal profesionalni dirkač, seveda z nekaj spremembami za filmsko platno. Gran Turismo je eden najbolj znanih simulatorjev dirkanja, v filmu pa spremljamo zgodbo Janna Mardenborougha, ki se preko vadbenega programa iz gamerja prelevi v dirkača.

Film bo kmalu na voljo v DKino.

Grad Strahov (Haunted Mansion)

Ko se zdravnica in njen sin preselita v novo hišo v New Orleansu, kmalu ugotovita, da nista sama, zato najameta kopico strokovnjakov, da bi jima pomagali izgnati duhove. Film je super vstopnica v svet grozljivk, saj gre za družinsko pustolovščino, ki temelji na klasični Disneyevi atrakciji v pustolovskem parku. Vseeno pa ni primeren za majhne otroke, saj so nekatere scene precej strašljive.

Film bo kmalu na voljo v DKino.

Blue Beetle

Superjunaški film predstavi novega junaka, ki dobi supermoči iz neznane vesoljske tehnologije. Te se želi polastiti sebična lastnica orožarskega podjetja, vendar se ji mlad Jaime ob pomoči svoje družine in prijateljev postavi na pot. Film načne tudi nekaj družbenih tem, vendar predvsem ponudi klasično zgodbo superjunaka.

Film je že na voljo v DKino.

Pravičnik 3 (The Equalizer 3)

Denzel Washington se še zadnjič vrača kot Robert McCall, ki je končno našel mestece na Siciljil, kjer si uspe ustvariti mirno življenje, ko mu načrte prepreči mafija. Ker ti terorizirajo sosede in prijatelje, seveda ne more stati križem rok, vendarle je Pravičnik.

Film bo konec meseca na voljo v DKino, kjer je na voljo tudi prvi Pravičnik.

Črni mož (The Boogeyman)

Letošnja grozljivka o družini v kateri sestri po smrti matere poskušata očeta opozoriti na čudno prisotnost v hiši. Film je navdihnila kratka zgodba Stephena Kinga in z mankom zvoka ter prevladujočo temo učinkovito sproži spomine na otroške strahove.

Film bo kmalu na voljo v DKino.

 

Haloween za 1 EUR

V mesecu grozljivk bo poskrbljeno za vse ljubitelje gravža in groze, tako bo proti koncu meseca oktobra kopica filmov na voljo po 1 EUR. Med njimi so tudi Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark) in Spirala bolečine: Nova zapuščina igre Žaga (Spiral: From the Book of Saw).

 

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in TikTok.