Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Top novosti v DKinu: Barbie, Meg 2, Top Gun: Maverick, Ruby, najstniški kraken

Tamara Harb
Pred 69 dnevi
·
Čas branja: 5 minut
·
Poslušaj vsebino

Končno si lahko Barbie, najbolj pričakovan film leta, ogledate kar iz udobja svojega kavča, poleg tega pa seveda še kopico novih filmov.

Ljubitelje letalskih akrobacij bo razveselil Top Gun: Maverick, otroci se bodo lahko potopili v svet odraščanja z animiranim filmom Ruby, najstniški kraken, ljubitelje komedij pa bo navdušil Totalno odštekan izlet.

Barbie

Največji hit letošnjega leta, ki je še vedno v kinu, morda ne bo to, kar ste pričakovali, a vas nedvomno ne bo razočaral, če se boste le prepustili nori vožnji ustvarjalcev. Vsekakor pa to ni film, ki ga pričakujejo mali otroci, saj ni primeren zanje. Odbito potovanje Barbie iz Barbie dežele, kjer je vse fantastično, v resničen svet, poln šovinizma, v veliki meri popestrita odlična Margot Robbie v naslovni vlogi in Ryan Gosling kot Ken. Poleg Barbie pa si privoščite še katerega od filmov odlične režiserke filma Grete Gerwig, ki so prav tako na voljo na NEO.

Barbie je že v DKinu, prav tako režiserkin film Lady Bird.

Megalodon 2: Predator iz globin (Meg 2: The Trench)

V nadaljevanju akcijskega trilerja Megalodon se naslovna zver vrne in tokrat ni sama, prav tako pa se vrača Jason Statham, da reši svet. Statham namreč igra potapljača, ki dela za Oceanografski inštitut, zaradi pohlepa milijarderjev, ki se lotijo nelegalnega rudarjenja, pa mora ponovno reševati svet pred mogočnimi zvermi iz preteklosti. Jason Statham tokrat pokaže vse svoje sposobnosti skakanja v vodo, športa, ki ga je v mladosti treniral, a nekoliko manj borilnih koreografij kot smo vajeni.

Megalodon je že na voljo v DKinu, Megalodon 2 bo kmalu.

Top Gun: Maverick

Če v prvem Top Gunu igralci sploh niso leteli, so v nadaljevanju za to trdo trenirali pod budnim očesom Toma Cruisa, ki je poznan po svojih kaskaderskih podvigih. Tom Cruise se vrača kot samosvoj inštruktor, ki tokrat v šolo med drugim dobi sina umrlega prijatelja Goosa. Film za nostalgike, ki obožujejo Top Gun iz osemdesetih, in tiste, ki uživajo v letalskih vragolijah.

Top Gun: Maverick je že na voljo v DKinu.

Ruby, najstniški kraken (Ruby Gillman, Teenage Kraken)

Krasen animirani film o odraščanju, iskanju samozavesti in prostora v svetu je postavljen v kraj, kjer morske deklice ogrožajo človeštvo, rešujejo pa ga krakeni. Ena od njih je tudi Ruby, le da ji tega niso povedali in skrivnost izve povsem pomotoma, nato pa se nenadoma znajde sredi reševanja svojega mesta, družine in prijateljev.

Ruby, najstniški kraken bo kmalu na voljo v DKinu.

Totalno odštekan izlet (Joy Ride)

V glavni vlogi te odštekane komedije je Ashely Park, zvezda serije Emily v Parizu, ki igra uspešno odvetnico Audrey. Na svoje poslovno potovanje v Azijo povabi divjo prijateljico iz otroštva Lolo, prijateljico iz faksa, ki je zvezda telenovel, pridruži pa se jima še ekcentrična sorodnica. Poslovno potovanje se tako spremeni v nenavadno potovanje vzponov in padcev, ki nasmejejo in razkrijejo tudi kakšno bolečo izkušnjo.

Totalno odštekan izlet bo kmalu v DKinu.

Harry Potter

Ljubitelji filmov o najbolj slavnem čarovniku si boste lahko privoščili maraton, saj bodo ponovno na voljo vsi filmi o Harryju Potterju. Morda pa je že čas, da v ta svet vpeljete še mlajše družinske člane, saj so filmi primerni tudi za osnovnošolce, sploh če so že prebrali knjige.

Filmi bodo kmalu v DKinu.

Nazaj v šolo: Punca za vse, Duff, Lahka punca, Super hudo

V razdelku Nazaj v šolo so zbrani filmi, ki so na tak ali drug način povezani s ponovnim odhodom v šolo. Vključeni so filmi iz videotek, pa tudi iz sporeda TV-programov, tako med njimi najdete tudi kulten slovenski Ne čakaj na maj. V razdelku najdete še letošnjo odlično komedijo Punca za vse z Jennifer Lawrence, precej starejši kultni film Super hudo o srednješolcih, ki želita na maturantski zabavi izgubiti nedolžnost. V filmu Duff pa maturantka odkrije, da so jo drugi označili za neprivlačno prijateljico, s katero se priljubljene sošolke družijo, da si dvigujejo samozavest, tako mora ponovno najti svoj pravi jaz. O odraščanju in srednji šoli sta tudi filma Na robu sedemnajstih in Lahka punca, medtem ko sta Mladenič v modrem in Mladeniča na faksu sicer postavljena v šolo, a sta v središču zgodbe mlada policista, ki se tja odpravita pod krinko, nato pa naletita na nekoliko drugačno okolje kot sta ga bila vajena.

Vsi filmi so zbrani v razdelku Nazaj v šolo.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih FacebookInstagramTwitter in TikTok.