Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Nova sezona serije Pravi detektiv na HBO in HBO Max

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 87 dnevi
·
Čas branja: 3 min
·
Poslušaj vsebino

Priporočamo ogled nove sezone serije Pravi detektiv, komedijo Punca za vse in politično obarvana filma Reality in Poročilo.

Mesecu primerno se nova sezona serije Pravi detektiv: Dežela teme dogaja na zimski Aljaski, kjer detektivki preiskujeta izginotje znanstvenikov. Preostanek novosti je nekoliko manj srhljiv, vsekakor pa bolj političen. Reality nas popelje v zgodbo o žvižgački, ki je medijem predala podatke o vpletenosti Rusije v ameriške volitve, medtem ko se Poročilo z Adamom Driverjem dotakne praks agencije CIA po enajstem septembru. Za lahkotnejši ogled pa si privoščite film Punca za vse, komedijo z Jennifer Lawrence, ali Barbie s komentarjem režiserke in soscenaristke Grete Gerwig.

Pravi detektiv: Dežela teme (True Detective: Night Country)

Četrta sezona, v kateri bosta prvič sodelovali detektivki, je požela pozitivne odzive tistih, ki so jo imeli možnost videti predčasno. Po ogledu prvega dela jo priporočamo tudi mi. V glavnih vlogah sta Jodie Foster in Kali Reis, ki preiskujeta izginotje znanstvenikov na Aljaski. Nova sezona ima šest delov in novo režiserko ter scenaristko Isso López, ki namenoma prikliče v spomin uspešno prvo sezono, tako da se pripravite na srhljivo, temačno vzdušje z odličnim scenarijem, igro in vizualno podobo. Za ljubitelje kriminalk in srhljivega ter seveda prejšnjih sezon serije Pravi detektiv.

HBO Max in HBO premiera je bila15. januarja, tako da je prvi del na voljo tako v HBO Max kot tudi v HBO OD. Prve tri sezone serije so na voljo v HBO Max.

Reality

Prvenec režiserke Tine Satter razkriva dogajanje med obiskom agentov FBIja pri Reality Winner (dejansko ime), ki je bila osumljena predaje tajnih vladnih dokumentov medijem. Scenarij je transkripcija FBIja, a film skozi igro odlično prikaže razporeditev moči, pristope in trike, ki jih uporabljajo pri zasliševanju in preiskavi, in vse, kar je ostalo skrito med vrsticami. V glavni vlogi Reality se dobro odreže Sydney Sweeney, ki jo trenutno lahko skupaj z Glenom Powellom spremljate v kinu v romantični komediji Samo ne ti.

HBO Max premiera bo 26. januarja, 28. januarja ob 20:50 pa bo premiera na Cinemaxu.

Zlati deček (Golden Boy)

Serija o srbskem nogometašu, ki je odličen na igrišču, a ima težave z obnašanjem in se mora kljub odlični priložnosti, ki jo je dobil, vrniti v Beograd. Medtem ko mu manager poskuša najti nov klub, pa mladi Denis Marković vedno bolj pozablja na priljubljeni šport in se zapleta z mafijo.

Cela sezona bo na HBO Max na voljo 25. januarja.

Punca za vse

Zabavna komedija o mladeniču Percyju, ki mu starša pred odhodom na faks najameta dekle. Dekle igra Jennifer Lawrence, odlično pa se odreže tudi njen soigralec. Srž zgodbe temelji na dejanskem oglasu, ki ga je prijatelj pokazal glavni igralki Jennifer Lawrence, nato pa jo kasneje prepričal s scenarijem. Za ljubitelje nekoliko bolj žmohtnih komedij.

Film je že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Poročilo (The Report)

Uslužbenec ameriškega senata, ki vodi preiskavo o Ciinem programu pridržanja in zasliševanja po enajstem septembru, odkrije šokantne skrivnosti. V glavni vlogi je Adam Driver, ki je prejel izredno pozitivne kritike za svojo igro, tudi od tistih, ki so filmu očitali manko svežine. Za ljubitelje političnih trilerjev.

HBO Max premiera bo 19. januarja, HBO premiera pa 21. januarja ob 20. uri.

Sisu

Film je postavljen v leto 1944 na Laponsko, kjer glavni junak najde obilo zlata, a se ne more izogniti vojni in srečanju z nemško vojsko. Čeprav pogosto uspe ubežati težavam, vojni vihri ne more povsem pobegniti, če želi ohraniti, kar mu je drago. Po drugi strani, pa je tudi nacistom kmalu žal, da so naleteli nanj. Predvsem za ljubitelje akcije.

HBO Max premiera bo 26. januarja, HBO premiera pa 27. januarja ob 20. uri.

Turist (The Tourist)

V središču serije je človek, ki ga najdejo v avstralski divjini in se ne spominja ničesar, zato mu dajo ime Turist. V glavni vlogi se odlično odreže Jamie Dornan, ki se kot glavni junak zaplete v mrežo skrivnosti in intrig, da bi odkril, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Obe sezoni serije sta že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Matrica generacija (Matrix: Generation)

Dokumentarec o filmih Matrica, ki so postali popkulturni fenomen, se poglobi tudi v tiste tematike s katerimi se drugi dokumentarci niso preveč ukvarjali. Odličen izgovor za ogled filmov, predvsem prvega.

Dokumentarec je že na voljo na HBO Max in HBO OD, prav tako trije filmi Matrica, medtem ko je zadnji iz leta 2021 na voljo v DKinu.

Barbie z režiserkinim komentarjem

Barbie je eden od filmov, ki so zaznamovali lansko leto, in film, ki je v kina privabil največ gledalcev. Če vas zanima, kako so posneli določene scene in druge skrivnosti, vam jih razkrije režiserka Greta Gerwig. Barbie si torej sedaj lahko pogledate skupaj z režiserkinim komentarjem.

V HBO Max in HBO OD ga najdete kot ločen film.

Dvanajstega ponoči

Odličen, a pretresljiv kriminalni triler ponudi zanimiv vpogled v delovanje francoske policije. Ko se zgodi grozljiv femicid, je policija izgubljena, jasno je le, kdaj se je zgodil. Glavnega preiskovalca razjedajo dvomi, skrivnost, ki ji ne morejo priti do dna, pa razkriva sistem, odnose med spoloma in občutke vseh vpletenih.

Film je že na voljo v HBO OD in HBO Max.

Ulrich Seidl: Trilogija Paradiž

Filmi Ulricha Seidla na Ljubljanskem filmskem festivalu vedno pritegnejo gledalce. Čeprav se ne loteva zmeraj prijetnih tematik, filmi tega avstrijskega režiserja postrežejo s humorjem in družbenim komentarjem. Trilogijo Paradiž sestavljajo filmi Ljubezen, Vera in Upanje. Prvi v središče postavi odnos med Evropo in Afriko skozi zgodbe bogatih Evropejk v zrelih letih, ki iščejo spolne usluge pri mladih Afričanih, v Veri proučuje položaj vere v sodobni avstrijski družbi, v središču zadnjega dela trilogije pa je najstnica, ki išče ljubezen v veliko starejšem moškem, ko se oba znajdeta na poletnem taboru. Poleg trilogije so na ogled še Seidlovi novejši filmi Šparta, Rimini in V kleti.

Filmi Ulricha Seidla so na voljo v HBO OD in HBO Max.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih FacebookInstagramX in TikTok.