Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Mojster akcijske komedije Dwayne »The Rock« Johnson na NEO

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 58 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

Igralec meseca Dwayne "The Rock" Johnson se najbolje odreže v akcijskih komedijah, kot sta Jumanji: Dobrodošli v džungli in Obveščevalna služba, ki sta na voljo na NEO.

Vzdevek The Rock sicer izvira še iz Johnsonovih wrestlerskih časov, saj je imel izredno uspešno kariero v wrestlingu in se je v filmski svet odpravil relativno pozno ter svojo prvo resno vlogo dobil šele okrog tridesetega leta v filmu Mumija se vrača. Če je bil pred vlogo Hobbsa v franšizi Hitri in drzni globalno še relativno neznan, po petem filmu, kjer se pridruži ekipi, temu ni bilo več tako, in z Jasonom Stathamom sta celo dobila odvrtek Hobbs in Shaw.

Dwayne Johnson je izredno priljubljen igralec in tudi eden najbolje plačanih na svetu ter celo nosilec rekordov v Guinnessovi knjigi rekordov. Nekateri so povezani tudi z družabnimi mediji, kjer je The Rock zelo prisoten, saj pogosto pokaže tudi svoje kuharske sposobnosti ali pa zbija šale na svoj račun. Precej znana je njegova fotografija iz devetdesetih, kjer ga vidimo v črnem puliju z zlato verižico in torbico okoli pasu, tako se je za šalo lani za božič oblekel v podobno opravo in s tem voščilom povsem navdušil sledilce. Igralec mnogih talentov je svojo veliko priložnost sicer dobil s filmi Hitri in drzni, a se najbolje odreže v akcijskih komedijah, kot sta Jumanji: Dobrodošli v džungli in Obveščevalna služba.

Jumanji: Dobrodošli v džungli

Jumanji je priljubljena klasika iz leta 1995, v katerem namizna igra posrka enega od otrok, ta pa se mnogo let kasneje vrne kot odrasla oseba, a spremlja ga kopica nevarnosti iz igre. V glavni vlogi je Robin Williams. Film Jumanji: Dobrodošli v džungli se dogaja petindvajset let po dogodkih tega filma, namizna igra pa postane video igra, v kateri se znajdejo štirje srednješolci. V igri se spremenijo v svoje avatarje, ki pa so popolnoma drugačni od njih samih, kar seveda sproži obilo humorja. V džungli se morajo spopasti z nevarnimi živalmi, zahrbtnimi sovražniki in nepredvidljivimi izzivi, da bi preživeli. Ovire lahko premagajo le s sodelovanjem, vmes pa se seveda naučijo še veliko o sebi. Dwayne Johnson igra avatarja samozavestnega, močnega in avanturističnega arheologa, v katerega se spremeni precej neroden srednješolec Spencer. Johnson odlično združi oba lika. Poleg njega avatarje igrajo še Kevin Hart, Karen Gillan in Jack Black. Njihova odprava je polna akcije in vseh vrst komedije, od fizične do dovtipov, ki jih stresajo liki.
Jumanji: Dobrodošli v džungli je tako krasna izbira za družinski film.

Jumanji: Dobrodošli v džungli je na voljo v DKinu, nadaljevanje Jumanji: Naslednja stopnja pa v HBO OD in HBO Go.

Hitri in drzni

Največja franšiza, v kateri se je pojavil Johnson, je nedvomno Hitri in drzni, ki se ji je priključil v petem filmu kot Hobbs, vladni agent, ki najprej lovi glavne junake, nato pa pride do preobrata. Prav ta peti film je pomemben za zgodbo aktualnega filma Hitri X in že napovedanega nadaljevanja. Dwayne Johnson se je vrnil še v šestem, sedmem in osmem delu, kjer se skupaj s Shawom znajde celo v zaporu, a nato iz njega seveda tudi pobegneta. Nato sta z Jasonom Stathamom posnela še svoj odvrtek Hobbs in Shaw, nato pa se zaradi nesporazuma z Vin Dieslom oziroma različnih pristopov k delu ni več pojavil. V Hitri X ga vidimo na koncu, tako da se mogoče še vrne.

Hitri in drzni so odlična izbira za ljubitelje akcijskih filmov, hitrih avtomobilov in popustljivim odnosom do gravitacije.

V DKinu je na voljo celotna franšiza Hitri in drzni ter tudi Hobbs in Shaw.

V karieri Dwayna Johnsona ne manjka odmevnih filmov, med drugim ima tudi svoj superjunaški film Črni Adam, a vseeno nas je bolj zabaval v filmih, kjer je dovoljeno nekoliko več komedije. Tako sta s komikom Kevinom Hartom v Obveščevalni službi združila moči v zabavni zgodbi o nekdanjem piflarju, ki je sedaj tajni agent in ga igra The Rock, ter nekdanjemu kul srednješolcu, ki je precej dolgočasen računovodja. V Rezervnih policistih ima Johnson sicer zelo obstransko vlogo kot detektiv in partner lika, ki ga upodobi Samuel L. Jackson, a dvojica z absurdnim nastopom povsem navduši. Nepogrešljiv pa je tudi v Obalni straži, ki temelji na znani seriji, prevzel je namreč vlogo Mitcha Buchannona, ki ga je v omenjeni seriji igral David Hasselhoff.
Obveščevalna služba je dobra izbira za ljubitelje komičnih akcijskih filmov.

V DKinu sta na voljo Obalna straža in Obveščevalna služba. Črni Adam je na voljo v DKinu, HBO OD in HBO Go. Rezervna policista sta na voljo v HBO OD in HBO Go.

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka

The Rock ni le igralec in wrestler, ampak zna tudi peti, kar je pokazal v Vaiani. Mama Dwayna Johnsona namreč izvira iz Samoe, tako se je za vlogo odločil tudi, ker so mu bile blizu polinezijska kultura in legende, ki so v animiranem filmu Vaiani. Glas je posodil polbogu Mauiju, ki ga bo upodobil tudi v igrani različici. Mlada deklica Vaiana se poda na nevarno potovanje, da bi rešila otok, pri tem ji pomaga polbog Maui, ki ga sreča na poti. Film odlikujejo tudi krasne pesmi in je kljub nekaterim strašljivim scenam primeren tudi za mlajše otroke. Ko je Johnson svoji mlajši hčerki, ki obožuje Disneyjeve risanke, omenil, da je on polbog Maui, mu ta dolgo ni verjela, saj je bil razkorak med podobo očeta in risanega junaka prevelik, a je nato sčasoma sprejela, da njen oče počne tudi to.
Vaiani bo navdušila otroke in je dobra izbira za tiste, ki želijo otrokom ponuditi tudi nekoliko drugačne, močne, samozavestne junakinje, ki en čakajo na pomoč, ampak se težav lotijo kar same.

V DKinu sta na voljo tako sinhronizirana kot originalna različica, tako lahko preverite, kako The Rock poje.

Dwayne Johnson je igralec meseca februarja. Njegove filme lahko poiščeš z glasovnim iskanjem, v daljinec reci »Dwayne Johnson« in že se ti bo prikazal nabor njegovih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralec meseca – Dwayne Johnson in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati z glasovnim ukazom »igralec meseca«.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.