Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

HBO novosti: 30 kovancev, Meg 2, Nuna II, Papežev eksorcist

Tamara Harb
Pred 36 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

V oktobru HBO Max in HBO OD ponujata dober nabor za maraton grozljivk, med novostmi pa tudi Nuna II.

Konec oktobra vsi pričakujemo gravž in grozo in res je ne bo manjkalo. Prihaja druga sezona španske serije 30 kovancev, ki ne varčuje z ostudnostjo, pa eden najbolj gledanih filmov te jeseni v kinu, grozljivka Nuna 2, Russell Crowe se izkaže kot eksorcist, Jason Statham pa proti pošastim iz pradavnine. Če se novembra odpravljate v kino na Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah, si prej lahko ogledate še izvirne štiri filme.

30 kovancev (30 Coins aka. 30 monedas)

Večina prebivalcev Pedraza, majhnega mesta v Španiji, kjer se je dogajala prva sezona, je izgubila razum, Elena pa je v komi. Vendar zgodbe še ni konec, svetu ponovno grozi propad, tokrat po njem hlepi vodja sekte, ki ga upodobi Paul Giamatti. A da bi mu to preprečil, bo oče Vergara moral pobegniti iz pekla. Prva sezona je bila polna precej grozljivih, ogabnih scen, ki pa so ravno pravšnje za ljubitelje gravža in groze.

Prvi del druge sezona je že na HBO Maxu, 23.10. je prva epizoda bila prikazana tudi na kanalu HBO. Prva sezona je na voljo na HBO Maxu in HBO OD.

Zimski kralj (The Winter King)

Serija temelji na priljubljeni trilogiji The Warlord Chronicles Bernarda Cornwella in nas popelje v Britanijo petega stoletja, v svet sprtih plemen in frakcij ter krvavih bojev. Arthur je izgnan iz dežele, ko se na Merlinovo pobudo vrne, pa spremljamo njegov vzpon. Precej bolj prizemljena legenda o Arthurju, v kateri je glavni junak zgolj človek.

Na HBO Max so na voljo štirje deli.

Naša zastava pomeni smrt (Our Flag Means Death)

Nove dogodivščine posestnika Steda Bonneta, ki je v prvi sezoni postal pirat, in njegove posadke. Komedijo, ki se igra z žanrom, seveda popestrita glavna igralca Taika Waititi in Rhys Darby. Prva sezona je s samosvojim humorjem pridobila zveste oboževalce, ki bodo zagotovo z veseljem spremljali tudi drugo.

Druga sezona je na voljo na HBO Max, prva je na voljo tudi na HBO OD.

Nuna 2 (The Nun II)

Eden najbolj gledanih filmov letošnje jeseni prihaja ravno pravi čas za noč čarovnic. Sestra Irene (Taissa Farmiga) se vrača, da se ponovno sooči z demonsko nuno Valak in jo enkrat za vselej spravi nazaj v pekel. Nuna II je del franšize Priklicano zlo.

Film bo 27. 10. na voljo na HBO Max, isti dan bo premierno predvajan tudi na kanalu HBO. Filme iz franšize Priklicano zlo najdete v DKinu.

 

Pogrešana (Missing)

V filmu Iskanje je oče s pomočjo interneta poskušal najti hči. Tokrat so ustvarjalci doma pustili hči, mamo pa poslali na počitnice v Kolumbijo, kjer izgine. Šestnajstletnica se trudi najti sledi za njo iz svoje sobe in tudi tokrat se izkaže, da ne ve marsičesa o svojih bližnjih. Za ljubitelje trilerjev in seveda filma Iskanje.

27. oktobra bo na HBO Max, isti dan bo premierno prikazan na kanalu HBO.

Papežev eksorcist (The Pope’s Exorcist)

Russell Crowe je naslovni eksorcist in po spletu je krožila ideja, da je film treba videti že zato, ker prikaže, kako se nekdanji gladiator v duhovniški opravi vozi na vespi. Pa vendar je za čas noči čarovnic zgodba o demonskem otroku in zaroti ravno primerna za strašljivo vzdušje.

Že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Megalodon 2: Predator iz globin ( The Meg 2)

Jason Statham se vrača, prav tako ogromne zveri, ki jih je premagal v prvem delu. Zaradi pohlepa so starodavne zveri namreč ponovno na prostosti, da bi rešili svet, pa Staham in sodelavci bijejo hudo bitko s časom. Za ljubitelje Jasona Stathama tokrat manj akcijskih pretepov in več skokov v vodo.

Film je že na voljo na HBO Max.

Rick in Morty (Rick and Morty)

Rick in Morty se vračata že s sedmo sezono. To je tudi prva sezona po odhodu enega od avtorjev animirane serije, ki je tudi posojal glas več likom, a po prvih odzivih kritikov se njegova odsotnost ne pozna. Sezona bo imela deset delov.

Dva dela sedme sezona sta že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Zvok metala (Sound of Metal)

Riz Ahmed je odličen kot metalski glasbenik Ruben, ki izgublja sluh in mora, da bi ohranil tisto malenkost, kar ga še ima, opustiti glasbo. Ker je Ruben bivši odvisnik in ob diagnozi pade v paniko, mu punca Lou poišče varno hišo za rehabilitacijo odvisnikov, ki so gluhi. Film je prvenec, ki ga poleg odlične igre odlikuje tudi izjemno oblikovanje zvoka, saj avtorji poskušajo gledalca postaviti v Rubnovo kožo. Nujen ogled ob odličnem ozvočenju ali na slušalkah.

Na voljo na HBO Max in HBO OD.

Igre lakote

V kino prihaja film o začetkih Iger lakote, pred tem pa si lahko ogledate izvirne filme, postavljene v apokaliptično prihodnost, ki temelji na izredno priljubljenih romanih Suzanne Collins, ki so na voljo tudi v slovenščini. V prvem delu spoznamo Katniss Everdeen, ki se javi, da bo namesto sestre odšla na igre lakote, kjer se predstavniki okrožij borijo na življenje in smrt. V filmih je precej nasilja, zato so primerni za nekoliko starejše najstnike.

Vsi filmi so na voljo na HBO Max.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.