Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

HBO in HBO Max: Otroci zla, Vem, kako dihaš, Zgodbe iz kostanjevih gozdov, 65

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 100 dnevi
·
Čas branja: 4 min
·
Poslušaj vsebino

Na HBO Max in HBO GO lahko sedaj spremljate serijo Otroci zla, ki temelji na istoimenski uspešnici, poleg tega pa november prinaša še kopico dobrih vsebin.

November bodo zaznamovale vsebine iz soseščine, tako si ljubitelji romana Otroci zla sedaj lahko ogledate še serijo, kmalu pa bo na voljo tudi nov projekt odlične režiserke Jasmile Žbanić serija Vem, kako dihaš. Med filmi se najde nekaj za vsakogar, od romantične komedije Ko ljubezen spet potrka, do akcijskega ZF spektakla 65 z Adamom Driverjem v glavni vlogi.

Otroci zla (Deca zla)

Serija temelji na priljubljenem romanu srbskega pisatelja in sodnika Miodraga Majića, ki je na voljo tudi v slovenščini. Zgodba trilerja se odvija v Beogradu, kjer umor politika sproži niz dogodkov, v primer pa se vplete tudi odvetnik Nikola Bobić. Če knjige še niste prebrali, vas morda serija vzpodbudi še k branju.

Celotna sezona je že na voljo na HBO Max in HBO OD.

Vem, kako dihaš (Znam kako dišeš)

Serija Vem, kako dihaš Jasmile Žbanić (Grbavica, Quo vadis, Aida?) je imela premiero letos na festivalu v Benetkah. Zgodba je osredotočena na tožilko, ki se ukvarja s primerom samomora dečka, nakar se izkaže, da je ta tudi osebno povezan z njo.

Prvi dve epizodi bosta 23. novembra na voljo na HBO Max.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja iz leta 2020 je na Festivalu slovenskega filma pobral kar 11 nagrad vesna. Prvenec Gregorja Božiča poskuša na zaslon prenesti duh Benečije. Zgodba se osredotoča na starca, skopuškega tesarja, ki sreča mlado prodajalko kostanja, ki obupno želi zapustiti dom in poiskati boljše življenje v tujini.

Film bo na HBO Max na voljo 24. novembra, premiera na Cinemax 2 pa bo 25. novembra.

65

Vesoljski pilot Mills, ki ga igra Adam Driver, strmoglavi na neznan planet, ki se izkaže za Zemljo pred 65 milijoni let, polno dinozavrov. Skupaj z mladim dekletom se mora boriti za preživetje. Film je namenjen predvsem tistim ljubiteljem ZFja, ki obožujejo tudi akcijo, saj je v filmu ne manjka.

Film bo na HBO Max na voljo od 26. novembra, isti dan bo imel premiero na HBOju.

Julia II

Biografska serija nas popelje v življenje legendarne kuharske mojstrice Julie Childs. V drugi sezoni se mojstrica spopada s posledicami svojega uspeha, saj z možem po vrnitvi iz Francije ugotovita, da se je doma vse spremenilo. Prva sezona je navdušila tudi zaradi igralcev, serija pa je kar nujen ogled za navdušene kuharje, saj je Julia Childs pač legenda.

Prvi trije deli druge sezone so že na voljo na HBO Max, prav tako prva sezona, ki je na voljo tudi na HBO OD.

Ko ljubezen spet potrka (Love Again)

Po smrti zaročenca mlada ženska pošilja sporočila na njegov star telefon, a nato dobi tudi odgovore, saj je bil telefon dodeljen nekomu drugemu. Letošnja romantična komedija s Priyanko Chopro Jones in Samom Heughanom je za vse ljubitelje romantike, predvsem ker je tovrstnih filmov vedno manj.

Film je že na voljo na HBO Max.

7500

Akcijski triler nas popelje na letalo, večinoma pa je posnet v pilotski kabini in se odvije skorajda v realnem času. V glavni vlogi je Joseph Gordon-Lewitt, ki mu med vzletom teroristi poskušajo vdreti v kabino in grozijo, da bodo ubili potnike.

Film je že na voljo v HBO Max.

Filmi Marlona Branda

Marlon Brando je zaslovel s filmom Divjak (The Wild One) o skupini motoristov, ki pride v majhno ameriško mestece. S filmom Elia Kazana Na pristaniški obali (On the Waterfront) je utrdil svoj status pomembnega igralca in za vlogo prejel tudi prvega oskarja. V filmu Pregon brez usmiljenja (The Missouri Breaks) pa je zaigral z še dvema velikanoma ameriškega filma Jackom Nicholsonom in Robertom Duvallom.

Divjak je na voljo v HBO Max in HBO OD; Na pristaniški obali je prav tako na voljo v HBO Max in HBO OD, prav tako Pregon brez usmiljenja, ki ga najdete na HBO Max in v HBO OD.

Tišina II

Serija temelji na resničnih dogodkih, ki so se zgodili v Osijeku in se poda v svet otroške prostitucije in trgovine z belim blagom. Gre za hrvaško kriminalno serijo, s primerom pa so se v prvi sezoni, ko so umrla tri dekleta, ukvarjali policijski inšpektor, novinar in politikova žena.

Na HBO Max sta na voljo celotna prva in druga sezona, prav tako na HBO OD.

Smrtne obljube (Eastern Promises)

Film Davida Cronenberga nas popelje v London med rusko mafijo. Ko v bolnišnici med porodom umre najstnica, se medicinska sestra odloči, da bo piskala njene sorodnike, pot pa jo pripelje v rusko podzemlje. Viggo Mortensen je za vlogo ruskega mafijca dobil tudi svojo prvo nominacijo za oskarja.

Film je na voljo na HBO Max in HBO OD.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.