Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Gaming slovarček: P kot puzzle

Tamara Harb
Pred 48 dnevi
·
Čas branja: 3 min
·
Poslušaj vsebino

Ob besedi puzzle morda najprej pomislimo na koščke različnih oblik, a pri video igrah, ki spadajo v to kategorijo, gre predvsem za reševanje raznolikih problemov.

Nekateri so logični, pri drugih gre za prepoznavo vzorcev ali prostorske uganke, včasih je treba vklopiti znanje fizike, pri nekaterih pa za besedne igre. Tako v tej kategoriji najdemo Tetris, Angry Birds, pa tudi Monument Valley. Slednja je pred leti pridobila širok krog navdušencev, ki jih je pritegnil svet iluzij in optičnih prevar, skozi katere se moramo prebiti, da spravimo Ido do končnega cilja. Platforme se rotirajo, svet se spreminja, vse je neverjetno krasno in iz lastnih izkušenj povem, da je igro težko odložiti.

Podoben tip igre je Back to Bed in jo lahko najdeš v NEO igrah. Mesečnika Boba moramo pripeljati v posteljo, a nam tega seveda na olajša, saj se obrača le v desno in ves čas hiti proti robu, kjer mu moramo pravočasno na pot postaviti ogromno jabolko, da ne pade v globino. Ne pričakujte sicer izpiljenosti Monument Valley, a igra je prav tako zabavna in vizualno zanimiva ter polna podob, ki se gibljejo med spanjem in budnostjo. Svet, skozi katerega se premikamo, med drugim jemlje navdih tudi iz del M.C. Esherja, nizozemskega umetnika, ki je med drugim znan po umetniškem delu Relativnost in neskončnih stopnicah.

 

Če tovrstne igre niso zate, pobrskaj po katalogu NEO iger ali preveri katerega od naših preteklih člankov povezanih z igrami; nazadnje smo v članku Gaming slovarček: D kot dirka pobrskali za dirkaškimi igrami.

NEO igre lahko preizkusiš prvi mesec brezplačno. Ob vezavi so NEO igre s ploščkom dve leti na voljo za 5 EUR.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in TikTok.