Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Gaming slovarček: D kot dirka

Igor Harb
Igor Harb
Pred 28 dnevi
·
Čas branja: 5 minut
·
Poslušaj vsebino

Dirkalne igre ne potrebujejo posebne predstavitve, saj smo jih vsi že igrali. Postavijo te za volan avtomobila in že drviš po pisti, rallyskem kolovozu, cestah ali brezpotjih.

Navdušenje nad dirkalnimi igrami se je ravnokar potenciralo zaradi filma Gran Turismo, ki je trenutno v kinematografih in si ga je vredno ogledati. Predstavlja namreč resnično zgodbo igralca naslovne igre, ki je postal dirkač. Igra je že od samih začetkov pred 25 leti ekskluzivna za Sony PlayStation, tako da je ni mogoče igrati na nobeni drugi platformi. PlayStation seveda z razlogom velja za eno najboljših igralnih konzol in je na voljo v posebnih akcijah v E-trgovini Telekoma Slovenije, tudi s posebnimi ugodnostmi za nove naročnike in v klubu zvestobe.

Če bi želeli takoj oddirkati en krog, ne potrebujete igralne konzole, saj lahko kar takoj priklopite igralni plošček na NEO Smartbox in zaženete NEO Igre. Tam najdete raznolik nabor dirkalnih iger, namenjenih tako najmlajšim igralcem, kot tudi tistim, ki cenijo realistični občutek vožnje avtomobila. Izbrati morate le vrsto vozila in progo po kateri želite voziti.

Gravel

V eni bolje ocenjenih dirkalnih iger zadnjih let se zapodite po blatnih kolovozih eksotičnih lokacij in dirkate s pravimi, licenciranimi avtomobili. Igra je primerna tudi za občasne igralce, saj vožnja po širokih cestah ne sodi med najzahtevnejše, a vseeno ne pričakujte, da boste takoj v cilju. Če bi želeli še več pristnosti, lahko izberete WRC 6 ali WRC 7, ki sta nastali v sodelovanju s Svetovnim prvenstvom v reliju.

Hot Wheels Unleashed

V NEO Igrah ne manjka vsebin za otroke, a Hot Wheels Unleashed je nedvomno najboljša med dirkalnimi. Dirke potekajo z avtomobilčki Hot Wheels po pistah, ki so postavljene v sobah ali garažah, kar doda pristen čar, pa čeprav včasih ignorira fiziko. Igranje je kratkočasno, a z naprednejšimi stezami in hitrejšimi avtomobili postaja vse bolj zahtevno. Drugi zabavni naslovi vključujejo Garfield Kart Furious Racing, Disney Pixar Cars 2 (narejeno po filmu Avtomobili), Beach Buggy Racing 2 in F1 Race Stars.

Moto GP 17

Če raje dirkate na dveh kolesih, boste v NEO Igrah prav tako našli veliko zabave. Moto GP 17 je uradna igra Svetovnega prvenstva v motociklizmu in vključuje uradne motorje in dirkalne piste. Če bi se raje podili po blatu, lahko izberete MXGP ali MXGP 2020, ki temelji na Svetovnem prvenstvu v motokrosu. Če vam je bolj v veselje na motorju delati trike, pa zaženite Urban Trial Playground.

To je le izbor dirkalnih iger, ki so na voljo v NEO Igrah, saj je ponudba res bogata in če vas zanimajo drugi igralni žanri, boste med 182 igrami nedvomno našli kaj zase. Poleg tega je NEO Igre mogoče igrati tudi na mobitelu, pri čemer za nekatere potrebuješ plošček, ki se poveže s telefonom.

NEO igre lahko trenutno preizkusiš tudi v Telekomovih centrih, obišči TC Celje (Citycenter ali Maximus), TC Ljubljana (Aleja ali Citypark) in TC Maribor v Europarku in izbiraj med več kot 180 igrami.

NEO igre lahko preizkusiš doma prvi mesec brezplačno. Ob vezavi so NEO igre s ploščkom dve leti na voljo po polovični ceni, torej za 4 €, za igralni plošček pa v trenutni akciji odšteješ 1 € na mesec.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih FacebookInstagramTwitter in TikTok.