Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

DKino: Oppenheimer, Tačke na patrulji, Odpuljeni denar, Indiana Jones

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 74 dnevi
·
Čas branja: 5 minut
·
Poslušaj vsebino

Oppenheimer in Barbie ponovno skupaj na lestvicah najboljših filmov in v DKinu.

Oppenheimer je poleti skupaj z Barbie polnil kinodvorane, sedaj pa si ga lahko ogledaš tudi v DKinu, poleg njega pa še kopico decembrskih novosti, od dogodivščin Hercula Poirota v filmu Smrt v Benetkah in kultnega Indiane Jonesa v novi pustolovščini do bolj umetniških filmov, kot je Tiho dekle. Najmlajše pa bodo nedvomno navdušile najnovejše Tačke na patrulji: Silni film.

Oppenheimer

Poleti je skupaj z Barbie, ki je prav tako na voljo v DKinu, polnil dvorane, konec leta pa – ponovno v tem paru – lestvice potencialnih nominirancev za oskarje in filmov leta. V filmu spremljamo naslovnega fizika J. Roberta Oppenheimerja in njegovo vlogo pri razvoju atomske bombe. V glavni vlogi je odličen Cillian Murphy, ki je pravkar prejel nominacijo za zlati globus, in kot smo pri režiserju Christopherju Nolanu vajeni, je film tudi tehnično dovršen, tako je priporočljivo, da ga gledate na velikem televizorju z dobrim ozvočenjem.

Ocena na Rotten Tomatoes: 97%

Film je že v DKinu.

Tačke na patrulji: Silni film (Paw Patrol: The Mighty Movie)

Verjetno najbolj priljubljeni kužki med otroci tokrat dobijo supermoči, ki jih morajo junaki obvarovati pred noro znanstvenico, saj ta želi postati superzlobnica. Primerno tudi za majhne otroke oz. kar poskusite jih prepričati, da zgodbe o priljubljenih Tačkah ne bi pogledali :)

Ocena na Rotten Tomatoes: 72%

Film je že v DKinu.

Odpuljeni denar (Dumb Money)

Zgodba nas popelje v leto 2021, ko je bostonski finančni analitik Keith Gill (Paul Dano) običajne ljudi pritegnil k množičnemu nakup delnic podjetja GameStop in zatresel Wall Street. Zabaven film z odlično igro se spretno izogne suhoparnim prikazom finančnih terminov in dogajanja. Tako je zanimiv tudi za tiste, ki jih borzno mešetarjenje niti malo ne zanima, saj ves čas navijaško stoji na strani navadnih ljudi.

Ocena na Rotten Tomatoes: 84%

Film bo kmalu v DKinu.

Smrt v Benetkah (A Haunting in Venice)

Tretji film Kennetha Branagha o slavnem detektivu Herculu Poirotu, ki ga režiser tudi upodobi, je nekoliko bolj srhljiv kot njegovi predhodniki in se dogaja na noč čarovnic. Postavljen je v Benetke, kamor se je slavni detektiv umaknil pred svetom, a ga na plano zmami prijateljica, pisateljica, ki ga povabi na seanso, da bi skupaj razkrinkala prevaro. Beneške palače, kanali in nevihtno vreme so dobra kulisa srhljivega vzdušja in čeprav ljubiteljev kriminalk zgodba ne bo predolgo vlekla za nos, film vseeno ponudi zanimivo dogodivščino.

Ocena na Rotten Tomatoes: 76%

Film je že v DKinu.

Indiana Jones in artefakt usode (Indiana Jones and the Dial of Destiny)

Na novega Indiano Jonesa smo nestrpno čakali, saj vendarle gre za zadnjo pustolovščino tega junaka v podobi Harrisona Forda, ki jih je lani dopolnil osemdeset. V zadnjem filmu se mu na dogodivščini pridruži še prijateljeva hči Helena Shaw, saj išče redek artefakt, ki ga je Indiani Jonesu dal njen oče. Seveda ni edina, ki želi to dragocenost, tako da se pripravite na pestro popotovanje, a ne le naokrog po svetu ampak tudi v času :)

Ocena na Rotten Tomatoes: 69%

Film bo kmalu v DKinu. Vsi ostali filmi o slavnem arheologu so že v DKinu.

Kreator (The Creator)

Visokoproračunska zgodba vizualno povsem navduši in bo pritegnila ljubitelje ZF, pa čeprav ji na področju vsebinskih vprašanj o razvoju in statusu umetne inteligence in odnosu s človeštvom nekoliko zmanjka. V glavni vlogi je nekdanji vojak Joshua, ki išče ultimativno orožje, medtem ko se preganjana umetna inteligenca bori za svobodo.

Ocena na Rotten Tomatoes:: 66%

Film je že v DKinu.

Prezaposlena (Full Time)

Film smo si lahko ogledali na lanskem Liffu, kjer mu je žirija namenila tudi posebno omembo, letos pa se pojavlja na lestvicah najboljših filmov leta. Glavna junakinja je ženska, ki je ves čas na poti, saj se vsakodnevno vozi iz predmestja v center, poleg tega pa skrbi še za otroka in se komajda drži nad vodo. Nato se zgodi stavka in njen skrbno načrtovan sistem se zruši. Triler resničnega življenja.

Ocena na Rotten Tomatoes: 98%

Film je že v  DKinu.

Kapitanka Nova (Captain Nova)

Na lanskem Liffu so osnovnošolci večinoma gledali ZF filme, med drugim tudi Kapitanko Novo, nizozemski mladinski film postavljen v postapokaliptično prihodnost, ki je posledica sesutja podnebja. A ko kapitanko Novo pošljejo v preteklost, da bi preprečila začetek katastrofe, se med potovanjem pomladi nazaj v dvanajstletnico. Napeta zgodba je vizualno na ravni hollywoodskih izdelkov in prinaša veliko akcije, humorja in zanimive junaki ter je odlična izbira za mlade ZF navdušence.

Film je že v DKinu.

Tiho dekle (The Quiet Girl)

Lanski nominiranec za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec je navdušil s tankočutno zgodbo o odraščanju skozi oči mlade protagonistke. Zgodba je postavljena v 1981, ko mlado Cait starša med poletjem pošljeta k teti in stricu na podeželje, kjer pridobi novo samozavest, a odkriva tudi tragično družinsko zgodovino.

Ocena na Rotten Tomatoes: 97%

Film je že v DKinu.

»Jelenčki« in božični filmi

V decembru boste lahko z ukazom »jelenčki« priklicali nabor božičnih filmov tako na TV- programih kot v videotekah. Med drugim tako najdete Grincha, Ledeno kraljestvo in Čarobno zimo v Mumindolu. Med božičnimi prazniki pa ne smejo manjkati klasike prazničnih dni, kot je Gospodar prstanov. Vsi trije filmi so na voljo v DKinu.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.