Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Da Vinci Kids: »zabavnoučne« vsebine za otroke

Tamara Harb
Pred 37 dnevi
·
Čas branja: 3 min
·
Poslušaj vsebino

Da Vinci Kids ponuja zabavne, poučne ter dovolj raznolike vsebine, da bodo ustregle množici okusov in želja, tudi z dolžino. Vse so v slovenščini in so primerne za otroke med 6 in 12 let.

Zanimiva in zabavna razlaga veliko pripomore k pomnjenju, k poslušanju in spremljanju pa pogosto pritegne tudi tiste, ki ob besedi poučno hitro izgubijo zanimanje. Vsebine v videoteki Da Vinci Kids, ki so na voljo v slovenščini, so točno take – zabavne, poučne ter dovolj raznolike, da bodo ustregle množici okusov in želja, tudi z dolžino. Nekatere oddaje so daljše in bolj poglobljene, druge so dolge le nekaj minut in nudijo kratke informacije o zanimivih pojavih, vse pa so primerne za otroke med 6 in 12 let.

Preizkusi, ustvarjaj in se čudi

Vsebine so razdeljene po področjih, tako da otroci lažje najdejo, kar jih zanima. Če so navdušeni nad znanostjo in tehnologijo, bodo v oddaji Pravi dokaz med drugim odkrili zakaj rakete vzletijo, v oddaji Raziskujmo: Naredi sam pa bodo izvedeli vse o izdelavi sluza. Tisti, ki radi kopljejo po preteklosti, bodo v razdelku Zgodovina/Odkritja odkrivali tako zgodovinske dogodke kot tudi klasična dela, saj oddaja Siesta Z skozi animirano pripoved predstavi na primer Iliado in Guliverjeva potovanja. Razdelek Narava/Divje živali razkriva vse, kar smo kadarkoli želeli izvedeti o živalih, dokumentarci pa so primarno narejeni za otroke, tako lahko v oddaji Živalogika izvedo vse o vidrah, sovah, mrhovinarjih, itd.

V razdelku Športu/Moč superjunakov je na primer v oddaji Šport in znanost fizika razložena s pomočjo različnih športov, tako bo morda pritegnila tudi tiste, ki je ne marajo, a jih navdušujejo športne aktivnosti. O svetu izvemo več v kategoriji Svet, ki nas obdaja, oddaja Kdo je tam? nas tako popelje v različne države, v kratkih oddajah Vsevedneži pa bodo otroci dobili odgovore na vprašanja, kot na primer zakaj je nebo modro. Ustvarjalno žilico nagovarja razdelek Umetnost/Ustvarjanje, kjer lahko otroci med drugim kuhajo s Tilly Ramsay, hčerko znanega chefa Gordona Ramsaya, v oddaji Roke gor pa najdejo navodila in ideje za ustvarjanje.

Da Vinci Kids je dostopen na NEO Smartboxu, v aplikaciji NEO in na spletnem mestu neo.io. Lahko ga naročite v Mojem Telekomu ali na NEO Smartboxu.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in TikTok.