Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Igralec meseca, Chris Hemsworth: Thor, ki se sooča s smrtnostjo

Tamara Harb
Pred 18 dnevi
·
Čas branja: 5 minut
·
Poslušaj vsebino

"Odločil sem se, da se bom soočil s svojimi težavami in ne bom bežal pred njimi ... Ker to počnejo junaki." Chris Hemsworth

Avstralski igralec Chris Hemsworth na filmsko sceno ni stopil z majhnim, neznanim filmom, ampak z visokoproračunskimi Zvezdnimi stezami kot oče kapitana Kirka in povsem navdušil kritike. Nato je sledil še večji in še odmevnejši projekt, postal je namreč nordijski bog Thor v Marvelovem filmskem vesolju. Čeprav je s Thorom doživel megalomansko slavo, pa pogosto kot pomemben korak v karieri navaja film Dirka življenja o rivalstvu v Formuli 1, saj mu je odprl marsikatera dotlej zaprta vrata.

Kljub udarnemu začetku in svetovni slavi je Hemsworth hitro ugotovil, da mu ameriški način življenja in nenehna izpostavljenost paparacem ne ustrezata ter se z družino preselil nazaj v Avstralijo. Tam je preživel tudi pandemijo, a se ni lotil le peke kruha, kot večina, temveč se je začel ukvarjati s čebelarjenjem. Nedvomno pa mu je bilo v tem času precej lažje kot večini, saj zaprtja družbe ni preživljal v majhnem stanovanju, ampak na posestvu z ženo Elso Pataky, prav tako igralko (Hitri in drzni), in tremi otroci.

Po desetih letih nenehnega snemanja si bo sedaj vzel odmor od filmskega sveta, da bo več časa preživel z družino. Tako zaenkrat dela le še na projektih, ki jih mora dokončati, med katerimi je tudi film Georga Millerja Furiosa, novo nadaljevanje Pobesnelega Maxa in predzgodba Furiose, ki pride v kino naslednje leto.

Thor

Chris Hemsworth je zaslovel z likom nordijskega boga Thora, ki je dobil povsem drugačen videz in dinamiko, ko je s filmom Thor: Ljubezen in grom režijo prevzel Taika Waititi. Hemsworth se je ponovno izkazal kot dober komik, kar smo ugotovili že v kratkih promocijskih filmih z naslovom Team Thor, v katerih se Thor preselil skupaj s sostanovalcem Darrylom, da bi bil bližje povsem navadnim ljudem. Kljub temu da je večkrat izjavil, kako uživa v vlogi nordijskega orjaka, je tudi potarnal, da je vzdrževanje kondicije in ohranjanje izklesanega telesa zahtevna naloga, pa čeprav je to tudi del njegovega poslovnega življenja, saj je sodeloval pri razvoju aplikacije za trening Centr, ki prinaša celosten pristop k treniranju.

Chrisa Hemswortha lahko na NEO kot Thora gledate v filmih Thor: Ragnarok, Thor: Ljubezen in grom, Maščevalci: Brezmejna vojna in Maščevalci: Zaključek, ki so vsi na voljo v DKinu.

James Hunt v Dirki življenja (Rush)

Čeprav mu je življenje najbolj spremenil Thor, pa je večkrat dejal, da so se mu nekatera vrata odprla šele po filmu Dirka življenja, saj so ga končno vzeli resno. V biografskem filmu, ki v središče postavi dvoboj dveh dirkačev Formule 1, Jamesa Hunta in Nikija Laude, Hemsworth seveda upodobi Hunta, bolj odprtega in znanega po razburljivem osebnem življenju, medtem ko bolj zadržanega Laudo igra odličen Daniel Brühl. Film je režiral oskarjevec Ron Howard in je poslastica za ljubitelje Formule 1 in posnetkov hitrih voženj.

Dirka življenja je trenutno na sporedu CinestarTV Premiere 1.

Kevin (Izganjalci duhov)

Izganjalci duhov Paula Feiga so razburkali javnost še preden so prišli v kina; nekateri so jim očitali, da jim uničujejo spomine na otroštvo, da film z žensko zasedbo ne more biti smešen in celo, da je proti moškim. Ne glede na vse te komentarje se je film dokaj dobro odrezal, poleg vrhunske zasedbe komičark, ki bi morda lahko dobila še nekaj več scenaristične podpore, je blestel tudi Chris Hemsworth, ki je kot asistent Izganjalcev duhov še enkrat pokazal žilico za komedijo. Njegov lik Kevin je povsem stereotipna asistentka, ki smo jo v filmih že neštetokrat videli, urejen, čeden, a nekoliko počasen, a tokrat v moški podobi.

Izganjalci duhov je na voljo v DKinu, HBO OD in HBO Max.

Brez meja s Chrisom Hemsworthom (Limitless)

Chris Hemsworth je hitro ugotovil, da življenje v ZDA ni zanj, saj hollywoodska slava s sabo prinese množico neprijetnih stvari, ki jih ni bil pripravljen sprejeti, a je vseeno deset let nepretrgoma delal, po snemanju oddaje Brez meja, pa se je odločil, da si bo vzel še več časa za družino. Skozi snemanje oddaje, ki se ukvarja z raziskovanjem boljšega delovanja telesa in izboljšanjem zdravja, moči in intelekta in posledično s smrtnostjo, je na življenje pogledal tudi iz drugega zornega kota. Med drugim je tudi izvedel, da ima precej visoko gensko predispozicijo, da zboli za Alzheimerjevo boleznijo, za katero je zbolel tudi njegov dedek, ki je še vedno živ. A Hemsworth pravi, da dopusta ni vzel le zaradi te novice. Avtor serije je Darren Aronofsky.

Serija je trenutno na sporedu programa Planet Earth.

Možje v črnem, V srcu morja, Heker, Koča v gozdu

Chris Hemsworth je na začetku kariere sodeloval v komični ZF grozljivki Koča v gozdu, izredno priljubljeni pri ljubiteljih žanra, kjer je odlično odigral enega od prijateljev, ki se odpravijo na izlet v odročno kočo. V Hekerju so mnogi oporekali njegovi izbiri, saj nihče, ki toliko presedi pred računalnikom kot njegov lik, ne more imeti tako izklesanega telesa. V Možeh v črnem je združil moči s Tesso Thompson, s katero sta kljub ne tako dobrim kritikam filma navdušila z odlično energijo, ki sta jo imela že v Thoru. V srcu morja, film o dogodkih na kitolovki Essex, pa je bila ena njegovih najbolj napornih izkušenj, saj ga je izčrpala tako fizično – za vlogo je namreč izgubil več kot petnajst kilogramov – pa tudi psihično.

Možje v črnem: Globalna grožnja je na voljo v HBO OD in HBO Max. Preostali filmi so pogosto na sporedu TV programov.

Filme Chrisa Hemswortha lahko poiščeš z glasovnim iskanjem, v daljinec reci »Chris Hemsworth« in že se ti bo prikazal nabor njegovih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralec meseca – Chris Hemsworth in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati z glasovnim ukazom »igralec meseca«.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih FacebookInstagramTwitter in TikTok.