Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Aquaman in izgubljeno kraljestvo že v DKinu

Tamara Harb
Tamara Harb
Pred 16 dnevi
·
Čas branja: 4 minut
·
Poslušaj vsebino

Februarja si v DKinu privoščite filme Aquaman in izgubljeno kraljestvo, Avatar: Pot vode in Marveli, za protiutež pa boste kmalu lahko uživali tudi v novem filmu Pedra Almodóvarja.

Aquaman in izgubljeno kraljestvo, ki je še vedno na sporedu v kinu, si že lahko ogledaš tudi v udobju doma. Ljubitelje spektaklov bosta februarja razveselila še Avatar: Pot vode in Marveli, medtem ko bodo navdušenci nad umetniškimi filmi kmalu lahko uživali v najnovejšem filmu Pedra Almodóvarja. 12. februarja pa vas na NEO čaka presenečenje.

Aquaman in izgubljeno kraljestvo (Aquaman and the Lost Kingdom)

Superjunaški filmi so lani sicer izgubili zagon, a zato niso nič manj spektakularni. Aquaman in izgubljeno kraljestvo zaključuje zgodbo tega superjunaka, ki je vmes postal oče, tokrat pa mu mora, da bi rešil svet, na pomoč priskočiti celotna družina. Da, tudi brat, ki ga je v prvem filmu spravil za zapahe. Film si v kinu lahko ogledate tudi v 3D, a ta ne doprinese k filmski izkušnji. Zgodba je preprosta, podmorski svet poln čudes, glavni igralec Jason Momoa pa v vlogi Aquamana še vedno uživa. Predvsem za ljubitelje superjunaških filmov, DCja in Aquamana.

Film je že v DKinu. V DKinu bo kmalu na voljo tudi prvi film Aquaman.

Avatar: Pot vode (Avatar: The Way of Water)

Avatar je pred petnajstimi leti gledalce navdušil nad 3D, a brez skrbi, filmi so vizualno spektakularni tudi brez tega. Avatar: Pot vode nadaljuje zgodbo Jakea Sullyja, ki si je skupaj z Neytiri na Pandori ustvaril družino, a njihov dom je ponovno v nevarnosti. Ogled je nujen za ljubitelje prvega filma, prav tako za tiste, ki cenijo spektakularne posebne učinke in posledično vizualno navdušujoče filme. Avatar na tem področju tudi v drugo ne razočara.

Film je že v DKinu.

Marveli (The Marvels)

zredno zabaven superjunaški film je lani ostal nekoliko spregledan. V središču zgodbe so tri junakinje, stotnica Marvel, gospodična Marvel iz istoimenske Disneyeve serije in Monica Rambeau, ki smo jo spoznali v seriji WandaVision. Da bi rešile vesolje, morajo združiti moči. Zgodba je sicer precej predvidljiva, zaplet z luknjo v času in prostoru pa znan že iz preteklih superjunaških filmov, a film Marveli odlikuje navdihujoča energije gospodične Marvel in kopica zabavnih trenutkov, med drugimtudi kratka plesno pevska točka. Za ljubitelje Marvelovih junakinj, predvsem gospodične Marvel, ki ima res odlično serijo, in bi si v prihodnje zaslužila več pozornosti.

Film bo kmalu v DKinu, medtem ko je Stotnica Marvel že na voljo.

Čuden način življenja (Strange Way of Life)

Filmi Pedra Almodóvarja so na Liffu vedno razprodani in tako je bilo tudi lani. Tokrat režiser postreže s kratkim, polurnim filmom, v katerem sta v glavni vlogi kavbojev Ethan Hawke in Pedro Pascal. V tem romantičnem vesternu se glavna junaka srečata po mnogih letih, a njuno ponovno srečanje ni le posledica nekdanje ljubezni.

Film bo kmalu v DKinu.

Polite Society

Film, ki je doživel premiero na lanskem Sundanceu, je prejel odlične odzive kritikov in občinstva predvsem zaradi svežega pristopa k akcijski komediji. Zgodba nas popelje v življenje najstnice in navdušenke na borilnimi veščinami Rie Khan, ki želi postati kaskaderka, nato pa se odloči rešiti sestro pred poroko. Inovativna akcijska komedija bo nedvomno navdušila ljubitelje žanra, saj vnese prepotreben svež veter.

Film bo kmalu v DKinu.

Črni petek (Thanksgiving)

Na črni petek se v mestu Plymouth zgodijo nemiri, ki se končajo s tragedijo. Leto dni kasneje začne po mestu pustošiti morilec in čeprav se zdi, da so umori naključni, ima načrt. Pa mu bo uspelo? Nedvomno dobra izbira za ljubitelje grozljivk in klalnikov.

Film bo kmalu v DKinu.

A Thousand and One

Inez sina Terryja ugrabi iz rejništva, da bi ponovno skupaj zaživela in si ustvarila dom. V glavni vlogi je navdušila ameriška pevka Teyana Taylor. Čustvena drama je tudi svojevrsten sprehod skozi New York, ki se spreminja skupaj z likoma. Prejemnik nagrade na festivalu Sundance.

Film bo kmalu v DKinu.

Moja Vesna

Režiserka Sara Kern je letošnja prejemnica nagrade Prešernovega sklada, nagrado vesna pa je za režijo prejela tudi na Festivalu slovenskega filma, kjer so nagradili tudi mlado glavno igralko. Film se osredotoča na izkušnjo slovenske družine v Avstraliji, ki se sooča z izgubo. Desetletna Moja in njena dvajsetletna sestra Vesna se vsaka na svoj način spopadata s smrtjo matere. Krasen film, ki ga poleg odličnih igralk in režije odlikuje tudi filmska fotografija.

Film je že v DKinu.

Igralec meseca: Dwayne Johnson

Dwayne Johnson je bil v zadnjih letih v središču pozornosti tudi zaradi spora z glavnim igralcem in gonilom filmov Hitri in drzni, Vinom Dieslom, zaradi katerega tudi ni nastopil v filmih, pa čeprav sta vmes z Jasonom Stathamom imela že svoj odvrtek Hobbs in Shaw. Spor sta sedaj zgladila, tako da ga bomo verjetno še videli v tej franšizi. Navdušil je tudi najmlajše, saj je posodil glas liku Mauija v animiranem filmu Vaiana, tega junaka pa bo upodobil tudi v igrani različici. Predvsem pa je Dwayne Johnson mojster zabavnih akcionerjev, ki jih lahko, tako kot vse druge njegove filme, poiščeš z glasovnim iskanjem. V daljinec reci »Dwayne Johnson« in že se ti bo prikazal nabor njegovih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralec meseca – Dwayne Johnson in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati z glasovnim ukazom »igralec meseca«. Med najbolj zanimivimi je Jumanji: Dobrodošli v džungli, med najnovejšimi pa njegov superjunaški Črni Adam.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, X in TikTok.