Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Sunmi V2 PRO

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 343 dnevi
·
Čas branja: 6
·
Poslušaj vsebino

V veliko pomoč pri poslovanju je danes lahko tudi zelo napredna naprava Sunmi V20 PRO, ki vam jo bomo predstavili v tem članku.

Danes si dobrega poslovanja podjetij (pa naj gre za velika ali mikro podjetja) ne znamo več predstavljati brez uporabe informacijske tehnologije. Ta jim omogoča, da hitro pridejo do določenih informacij ali pa da (hitreje) izpeljejo takšne in drugačne postopke, ki so del poslovanja. V veliko pomoč pri poslovanju je danes lahko tudi zelo napredna naprava Sunmi V20 PRO, ki vam jo bomo predstavili v tem članku. Kupite jo lahko tudi pri Telekomu Slovenije. Za kakšno ceno jo prodajamo v tem trenutku, izveste na našem spletnem mestu.

Kaj je Sunmi V20 PRO in za kaj se lahko uporablja?

V grobem bi lahko rekli, da je Sunmi V20 PRO napredna prenosna naprava za blagajniško poslovanje. Med drugim je opremljena tudi s tiskalnikom, ki lahko marsikdaj pride zelo prav, in velikim na dotik občutljivim zaslonom, preko katerega jo upravljate. Prodana je bila v kar 111 (do tega trenutka pa verjetno že več) državah. Skratka, gre za napravo, ki je v poslovnem svetu pustila že konkreten pečat.

Dobra lastnost naprave Sunmi V20 PRO je, da je precej vsestranska. Že osnovna različica omogoča veliko funkcionalnosti in različne konfiguracije. V različici »Label Version« pa ponuja še dve dodatni stvari (več o tem pozneje).

Razpon stvari, za katere jo lahko uporabljate, je precej širok. Uporabljate jo lahko na primer za:

  • prejemanje naročil stranke, ki je pred nami,
  • mobilno plačevanje,
  • prejemanje spletnih naročil,
  • tiskanje nalepk in računov,
  • preverjanje zalog izdelkov,
  • izdajanje davčno potrjenih računov na prodajnem mestu.


Izdajanje davčno potrjenih računov na prodajnem mestu omogoča v kombinaciji s storitvijo Mobilna blagajna, ki jo ponujamo pri Telekomu Slovenije. Več o tej storitvi lahko preberete na našem spletnem mestu.

Ohišje

Sunmi V20 PRO je primerna za različne podjetnike. Še posebej primerna je za trgovce z mobilnimi prodajnimi mesti (tržnice, mobilne prodajalne in mobilni lokali), pa tudi za prodajna mesta, na katerih zaradi stiske s prostorom uporabniki potrebujejo majhno blagajniško napravo.

Odporen in prenosljiv

Sunmi V20 PRO je enostaven za prenašanje naokoli. Težak je približno 350 gramov, kar ni preveč za daljše držanje v rokah oziroma prenašanje v katerem izmed žepov. Za primerjavo, sodobni pametni mobiteli so pogosto težki okrog 200 gramov. Sunmi V20 PRO je torej nekoliko težji od povprečnega sodobnega pametnega mobitela, a še vseeno ne toliko, da bi bila njegova teža moteča.

Dobro prenosljiv pa je tudi zaradi premišljenega dizajna, ki ga ima. Zaradi njegove oblike ga tako lahko shranite na primer v stranski žep (ob nogi) na hlačah, kjer uporabnika potem ne moti pretirano med gibanjem. Njegov spodnji rob je nekoliko postrani, kar je tudi zelo dobrodošlo pri shranjevanju v žep, saj je ga lahko lažje 'zadeti'.

izgled

Seveda se uporabniku lahko zgodi, da mu Sunmi V20 PRO nehote pade iz žepa ali iz rok. Pri Sunmiju so takšne neljube dogodke imeli v mislih, zato so V20 PRO odeli v dvojno ohišje in gumo, ki je okoli robov. Zaradi takšne zaščite je naprava odpornejša na padce.

Za dodatno zaščito ima naprava tudi protidrsni zadnji pokrov. Tako je stabilna na mizah ali pultih. Še en pomemben detajl, ki uporabnika obvaruje pred dodatnimi stroški.

Odlične specifikacije

Strojna in programska oprema je pri Sunmiju V20 PRO na visokem nivoju. Naprava ima na zunanjem delu 5,99-palčni zaslon z ločljivostjo 1440 x 720 slikovnih točk, ki je občutljiv na dotike in zna lepo prikazati vsebine.

Na njej najdemo tudi tiskalnik, s katerim lahko natisnete račune. Različica naprave »Label Version« pa zna s svojim tiskalnikom tiskati tudi nalepke. V tem se razlikuje od osnovne različice. Ima pa ta malce naprednejša različica za razliko od osnovne tudi napreden optični bralnik za črtno kodo2D, ki lahko črtno kodo bere iz različnih smeri. Dobro pa mu to uspeva tudi, ko je črtna koda spraskana ali umazana. Črtno kodo lahko sicer bere tudi osnovna različica. Z optičnim bralnikom lahko bere črtno kodo1D. Črtno kodo 1D/2D pa lahko prepoznava tudi s kamero s 5 MP. Seveda je s to kamero mogoče narediti tudi fotografije – v primeru, da uporabnik potrebuje slikovno dokazilo. Pri Sunmiju V20 Pro je mogoče poleg kamere najti tudi bliskavico, ki lahko še kako pride prav pri prepoznavanju črtnih kod ob slabi svetlobi.

Tehnični podatki

Na Sunmiju V20 PRO je naložen operacijski sistem SUNMI OS. Gre za operacijski sistem, ki je osnovan na Androidu in je po našem mnenju uporabniku prijazen. Za poganjanje operacijskega sistema skrbi 4-jedrni procesor s frekvenco 1,4 GHz ob pomoči 2 GB RAM pomnilnika.

Sunmi V20 PRO se lahko pohvali z dobro povezljivostjo v omrežja. Omogoča hiter prenos podatkov prek WiFi-ja (IEEE 802.11 a/b/g/n, 2.4GHz/5GHz). Podpira pa tudi omrežja 2G, 3G in 4G. Žal ne podpira 5G-omrežja, ki vam ga že nekaj časa omogočamo pri Telekomu Slovenije. Seveda podpira tudi bluetooth (različice 2.1/3.0 in 4.2).

Sunmi V20 PRO pod ohišjem skriva baterijo s kapaciteto 2580 mAh. Nič ne bi imeli proti, če bi bila ta še večja, a tudi s to kapaciteto ni premajhna.

Ta izjemno zmogljiva naprava ima tudi zvočnik, 16 GB internega spomina in podporo za NFC, kartice PSAM ter eSIM, ki nadomešča klasične, fizične SIM-kartice.

Če potegnemo črto, lahko rečemo, da je Sunmi V20 PRO zares odlična vsestranska naprava, ki nam olajša poslovanje. Ko jo enkrat začnemo uporabljati in se nanjo navadimo, si težko predstavljamo poslovanje brez nje.

Procesor
4-jedrni z 1,4 GHz
RAM pomnilnik
2 GB
Interni spomin
16 GB
Zaslon
IPS na dotik z diagonalo 15,2 cm (5,99") in ločljivostjo 1440 x 720 slikovnih točk
Baterija
2580 mAh
Velikost
215 x 83 x 17 mm
Teža
350 g
Omrežja
2G/3G/4G
WiFi
Da (WiFi 802.11 a/b/g/n)
Operacijski sistem
Android 7.1 oziroma SUNMI OS
Drugo
GPS, AGPS, bluetooth, čitalec črtne kode2D, termični tiskalnik (papir ni priložen)