Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Xiomijeva mobitela Mi 11 Lite 5G in Redmi Note 9 sta nova Modra Fona meseca

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 342 dnevi
·
Čas branja: 5
·
Poslušaj vsebino

Kitajsko tehnološko podjetje Xiaomi v zadnjih letih vse bolj prodira v ospredje. Če še pred nekaj leti marsikdo na naši celini sploh ni še slišal zanj, je danes drugače. Podjetje se je na našem koncu zelo uveljavilo in postalo zelo poznano. Danes v Evropi ponuja številne mobitele, ki se s svojimi specifikacijami lahko kosajo z ostalo konkurenco.

Pri Telekomu Slovenije lahko že nekaj časa kupite določene mobitele tega podjetja. Med drugim lahko sedaj kupite tudi modela Mi 11 Lite 5G in Redmi Note 9, ki sta tudi Modra Fona meseca junija.

Oba omenjena mobitela sta po našem mnenju vredna svojega denarja. Ker gre za sila zanimiva modela, smo se pri Tehniku odločili, da ju nekoliko predstavimo.

Celotno ponudbo Xiaomijevih mobitelov pri Telekomu Slovenije si lahko pogledate tukaj.

Mi 11 Lite 5G

Mi 11 Lite 5G je relativno nov mobitel, ki navdušuje s svojo vsestranskostjo. Ima lep dizajn, dober zaslon, veliko procesorsko moč, dobro avtonomijo baterije in dobre fotografske oziroma snemalne sposobnosti.

Ta Xiomijev novinec ima debelino samo 6,81 mm, zaradi česar spada med tanjše mobitele. Prav to pripomore k njegovi privlačnosti. S svojimi 159 g teže je tudi izjemno lahek. Zaradi tanke zasnove in majhne teže je izredno dobro prenosljiv.

Mi 11 Lite 5G

Na zunanjem delu mobitela Mi 11 Lite 5G lahko najdemo 6,55-palčni (16,6-centimetrski) AMOLED-zaslon. Ker gre za AMOLED-zaslon, je torej črna barva pri sliki zares črna. Zaslon ima ločljivost 2400 x 1080 slikovnih točk, kar zagotavlja ostro sliko. Zaslon, čez katerega je dodano trdno steklo Corning Gorilla Glass 6, ima tudi osveževanje 60/90 Hz.

Mi 11 Lite 5G ima dobre fotografske oziroma snemalne sposobnosti. Na zadnji strani ima tri kamere. Glavno s 64 MP, ultra širokokotno z 8 MP in telemakro s 5 MP. Za izdelovanje selfijev je na njegovi sprednji strani kamera z 20 MP. Ta se precej dobro obnese.

Na zunanji strani tega mobitela lahko najdemo tudi bralnik prstnih odtisov, ki je vgrajen v stranskem gumbu.

Mi 11 Lite 5G

Kaj pa notranjost? V njej se nahaja precej zmogljiv čip Snapdragon 780G, ki se lahko dobro spopade z aplikacijami in videoigrami, ki jih poganjamo na tem mobitelu. Poleg tega čipa najdemo tudi 128 GB internega spomina, 6 GB RAM pomnilnika in baterijo s kapaciteto 4250 mAh (tipična vrednost). Polnjenje te baterije je relativno hitro, saj naprava omogoča hitro polnjenje (33 W).

Kot je razvidno že iz imena, ta mobitel podpira tudi hitro omrežje 5G. Takšno omrežje vam ponuja tudi Telekomom Slovenije.

Redmi Note 9

Mobitel Redmi Note 9 velja za dober nakup, saj ponuja zelo solidne specifikacije za izredno nizko ceno. Za koliko ga lahko kupite ta hip pri Telekomu Slovenije, izveste tukaj.

Redmi Note 9

Redmi Note 9 je nekoliko debelejši (8,9 mm) in težji (199 g) od modela Mi 11 Lite 5G. Na njegovem sprednjem delu najdemo precej velik, 6,53-palčni (16,58-centimetrski) IPS-zaslon z ločljivostjo 2340 x 1080 slikovnih točk, pohvali pa se lahko s steklom Corning Gorilla Glass 5.

V zaslonu je tudi luknja, v kateri je kamera z ločljivostjo 13 MP. Naprava ima zadaj še štiri kamere, in sicer glavno z 48 MP, ultra širokokotno z 8 MP, makro z 2 MP in globinsko z 2 MP. Posnetki z vsemi temi kamerami sicer niso tako dobri kot pri kakšnih paradnih mobitelih, so pa po našem mnenju še vseeno zelo zadovoljivi. Tudi ta mobitel ima vgrajen bralnik prstnih odtisov.

2Redmi Note 9 Clanek

V notranjosti mobitela Redmi Note 9 najdemo 8-jedrni procesor MTK Helio G85, ki ob podpori 4 GB RAM pomnilnika nudi dobro moč. Za shranjevanje datotek je pri mobitelu Redmi Note 9 zadolžen interni spomin velikosti 128 GB. Ta kapaciteta je več kot dovolj velika za marsikaterega uporabnika. Je pa interni spomin mogoče še dodatno razširiti s karticami micro SD.

V notranjosti mobitela Redmi Note 9 najdemo tudi baterijo s kapaciteto kar 5020 mAh (tipična vrednost), ki se lahko zadovoljivo hitro polni (18 W).

Lahko bi rekli, da Redmi Note 9 ni primeren za tiste najzahtevnejše kupce. Takšni, ki ne potrebujete mobitela z najboljšimi možnimi specifikacijami, pa tega mobitela nikar ne spreglejte.

Vir: Blog.mi.com.