Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Planinc

Planinc je precej zanimiva aplikacija za hribolazce. Vanjo lahko zabeležimo slovenske vrhove, ki smo jih osvojili. V aplikaciji lahko tudi izvemo za nove vrhove, ki so bodisi v naši bližini bodisi na drugem koncu Slovenije.

Planinc Hribi Jul18 Clanek

Poleg naštetega nam aplikacija Planinc tudi pokaže, kateri njen uporabnik je bil nazadnje na določenem vrhu, kdaj je bil ta uporabnik tam in še kaj. Če potegnemo črto, Planinc je zanimiva aplikacija, ki lahko hribolazcem pride prav.

Slovenia Trails

Slovenia Trails je zelo lepo narejena aplikacija, ki nam predlaga kolesarske in pohodniške poti po Sloveniji. V njenem iskalniku lahko enostavno izberemo, kakšne poti naj nam najde, aplikacija pa jih najde nato celo paleto.

Slovenia Hribi Jul18 Clanek

Pohvalno pri tej aplikaciji je to, da nam podrobno predstavi predlagane poti. Tako nam na primer pove, kakšen delež predlagane poti (v %) poteka po gozdu, kakšen delež po lokalnih cestah, kako dolga je pot (po kilometrih in času, ki ga bomo potrebovali) … Nas pri Tehniku je aplikacija Slovenia Trails prepričala. Verjamemo, da bo tudi vas.

PeakLens

Aplikacija PeakLens nam ob pomoči nadgrajene resničnosti pove imena hribov in gora, ki jih vidimo v svoji okolici. Če nas zanima, kako se imenuje gora, ki se bohoti pred nami, lahko enostavno vključimo kamero v tej aplikaciji in na kameri se nam nato izpiše ime te gore. Za boljšo predstavo poglejte spodnjo sliko.

Peaklens Hribi Jul18 Clanek

Aplikacija PeakLens zna prepoznati številne slovenske in tuje vrhove. Delovati pa zna tudi ob izključeni internetni povezavi. V tem primeru moramo prej na svojo mobilno napravo presneti zemljevid področja, na katerem bomo iskali imena vrhov.

AllTrails

AllTrails je precej priljubljena aplikacija, ki nam zna pokazati različne poti. Pokaže nam tako poti, ki so primerne za hribolazce, kot tudi poti, ki so primerne za kolesarje in tekače.

AllTrails nam za poti ponudi nekaj statistike (kako dolge so, kako veliko nadmorsko višino pri njih opravimo) ter nas tudi ob pomoči aplikacije Google Maps pripelje do štarta poti. Aplikacija AllTrails nam tudi omogoča, da poti, na katere se odpravimo, snemamo.

Alltrails Hribi Jul18 Clanek

AllTrails morda ni najbolj idealna aplikacija za iskanje vrhov po Sloveniji, saj teh ne predlaga toliko, kot bi si pravi hribolazci želeli. No, vseeno pa nekaj jih, tako da smo jo uvrstili na naš seznam.

Google Maps
Aplikacija Google Maps je še ena aplikacija, ki nam lahko pride prav pri naših hribovskih podvigih. Ta aplikacija nam zna pokazati pot do vznožja hriba oziroma gore, na katero se želimo odpraviti. Pa ne samo to. Pokaže nam lahko tudi, kje točno so kakšne restavracije, ko se lačni vračamo z vrhov.

Googlemaps Hribi Jul18 Clanek

Aplikacija Google Maps je zares kompleksna aplikacija z zemljevidi, ki navdušuje s svojimi funkcionalnostmi. Pa še brezplačna je. Vsekakor jo morate začeti uporabljati, če je še ne.

Triglav Vreme
Na našem spisku aplikacij, ki so primerne za hribolazce, seveda ne sme manjkati aplikacija za vreme. Za Android obstaja ogromno aplikacij za vreme, a le redkokatera je tako dobra kot Triglav Vreme. Triglav Vreme nam prikaže vremensko napoved za prihodnje ure. Prikaže tudi radarsko sliko padavin, sliko, ki prikazuje jakost vetra po Sloveniji, živo sliko s spletnih kamer in še bi lahko naštevali.

Triglav Hribi Jul18 Clanek

Aplikacija Triglav Vreme se za povrh lahko pohvali tudi s tem, da ima zelo lep uporabniški vmesnik. Tudi ta nekaj šteje, kajne?

Vir: play.google.com.