Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Pet mobitelov za starejše

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 340 dnevi
·
Čas branja: 4 minute
·
Poslušaj vsebino

V naši široki ponudbi imamo veliko različnih mobitelov. V tem članku bomo izpostavili nekaj takšnih iz naše ponudbe, ki so primerni za starejše uporabnike.

Pri iskanju mobitelov za starejše uporabnike smo bili pozorni predvsem na dve stvari. Da ima mobitel nizko ceno in da je kolikor toliko enostaven za uporabo. Po našem mnenju sta to ključni stvari, ki morata biti izpolnjeni, da je mobitel lahko primeren za starejšega uporabnika.

Doro 6050

Mobitel Doro 6050 podjetja Doro AB je zagotovo eden od mobitelov iz naše ponudbe, ki je primeren za starejše uporabnike. Gre namreč za res ugoden in hkrati enostaven mobitel.

Doro6050 Mobiteli Starejsi 1

Doro 6050 se ponaša z jasnimi in glasnimi zvoki, kompatibilnostjo s slušnimi aparati, gumbom za klic v sili in nasploh velikimi gumbi, 7,1 cm velikim osrednjim zaslonom (diagonala) in še enim pomožnim zaslonom, kamero s 3 MP, radiem FM, LED-svetilko in preprostim uporabniškim vmesnikom.

V času pisanja tega članka je bil mobitel Doro 6050 pri nas na voljo ob vezavi za samo 1,00 €, prek Programa zvestobe pa za samo 24 x 2,90 €.

Doro 1360

Tudi Doro 1360 je lahko primeren za starejše uporabnike. Ta mobitel ima vgrajene široko razmaknjene tipke, tako da se ga zelo enostavno upravlja. Hkrati ima tudi gumb za klic v sili.

Doro1360 Mobiteli Starejsi 2

Doro 1360 obenem nudi tudi kamero z 2 MP, svetilko, radio FM in možnost razširjanja spomina z mikro SD-karticami.

V času pisanja tega članka je bil mobitel Doro 1360 na voljo pri nas za samo 1,00 € ob vezavi. Brez vezave pa je bil na voljo za 47,98 €.

Doro 7060

V naši ponudbi pa imamo še en mobitel podjetja Doro AB, in sicer Doro 7060. Tudi ta mobitel je lahko zelo primeren za starejše uporabnike.

Doro7060 Mobiteli Starejsi 3

Doro 7060 se ponaša z dvema zaslonoma, velikimi gumbi, enostavno uporabo, diktafonom, koledarjem in aplikacijo Google Maps.

Tudi Doro 7060 je bil v času pisanja tega članka pri nas na voljo za samo 1,00 € ob vezavi. Brez vezave pa je bilo za ta mobitel treba odšteti 110,00 €.

Samsung Galaxy J4+

Tudi mobitel Samsung Galaxy J4+ je lahko primeren za starejše. Že res, da ima ta mobitel naložen Android, ki velja za nekoliko bolj »zakompliciran« operacijski sistem, a hkrati uporabnikom v nastavitvah omogoča, da v njem nastavijo t. i. preprosti način, ki poveča ikone in pisavo. Hkrati ima Galaxy J4+ operacijski sistem v slovenskem jeziku, kar tudi ni nepomembno za starejše uporabnike.

Galaxy J4 Mobiteli Starejsi 4

Mobitel Galaxy J4+ se sicer lahko pohvali tudi z zelo solidnimi strojnimi specifikacijami. Ima na primer precej velik 6-palčni zaslon, tako da lahko na njem starejši uporabniki vidijo več. Ima tudi dve solidni kameri.

V času pisanja tega članka je bil Galaxy J4+ pri nas na voljo za 24 x 6,80 € prek Programa zvestobe oziroma za 169,99 € brez vezave.

Apple iPhone 6S Plus

Že res, da so mobiteli iPhone zelo napredni in da zato po njih posegajo tudi tisti najzahtevnejši uporabniki. A po drugi strani so ti mobiteli uporabnikom tudi zelo prijazni. Njihov operacijski sistem iOS je namreč narejen tako, da je uporaba mobitela karseda preprosta. Prav zato bi na naš spisek dodali tudi mobitel iPhone, in sicer iPhone 6S Plus. Ta je, verjamemo, lahko primeren za starejše uporabnike.

Iphone6 Mobiteli Starejsi 5

iPhone 6S Plus ima poleg enostavnega operacijskega sistema iOS tudi velik 5,5-palčni zaslon, dobre fotografske sposobnosti, hitro delovanje in še bi lahko naštevali.

iPhone 6S Plus je nekoliko dražji od prej omenjenih mobitelov, a še vedno relativno dostopen. V času pisanja tega članka je bil ta mobitel pri nas na voljo za 24 x 11,50 € z vezavo.