Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Novosti v aplikaciji Google Zemljevidi: pot z manjšo porabo bencina

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 333 dnevi
·
Čas branja: 2
·
Poslušaj vsebino

Google Zemljevidi po novem poti optimizirajo tudi glede na čim manjšo porabo goriva in izpusta CO2 v okolje.

Google Zemljevidi nam pomagajo s predlogi poti kadarkoli nismo prepričani, kje se nahaja naša želena destinacija, ali po kateri poti čim hitreje priti tja. No, kmalu bomo aplikacijo z veseljem preverili tudi pri vsakodnevnih poteh, saj bo ponujala tudi možnost izbire najbolj varčne oz. okolju najbolj prijazne poti. Ta pot naj bi ponudila najmanjšo porabo bencina in posledično tudi najmanj izpustov CO2. Posledično ne bo nujno najhitrejša, seveda pa se bomo uporabniki lahko še naprej sami odločili, katero različico poti izbrati.

Te novosti bomo deležni tudi v Sloveniji, medtem ko so jo uporabniki v ZDA in Kanadi lahko preizkušali že od lanskega leta. V naslednjih tednih naj bi v aplikaciji omogočili tudi možnost izbire motorja (bencinski, električni …), ki ga ima naše vozilo, da bo aplikacija lahko ponudila kar najbolj optimalen izračun poti za naš avto.

Google Maps Novosti Tehnik Sept22 Clanek

Z avtomobilsko vožnjo vplivamo tudi na onesnaževanje okolja, saj so avtomobilski izpusti namreč eden večjih onesnaževalcev, zato lahko – kadar je to mogoče – namesto avta uporabimo kolo, javni prevoz ali pa se k bližnjim destinacijam odpravimo kar peš. Z Google Zemljevidi si lahko pomagamo v vseh primerih, saj v mnogih mestih, tudi slovenskih, dobro pokrivajo tudi javni prevoz.