Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Novosti TV-komunikatorja NEO Smartbox se boste nadvse razveselili

Marjan Kodelja
Marjan Kodelja
Pred 338 dnevi
·
Čas branja: 2
·
Poslušaj vsebino

Zdaj imate priložnost, da doživite svet NEO. NEO Smartbox vam z dostopom do najbolj priljubljenih programov in aplikacij prinaša neskončno priložnosti za zabavo v vašem domu.

Trajnost je visoko na seznamu lastnosti, ki jih želite pri napravi, na delovanje katere se zanašate praktično vsak dan. Digitalni komunikator pod vašim televizorjem ni nikakršna izjema, zato se boste razveselili zadnjih novosti, ki jih je svojemu TV-komunikatorju namenil Telekom Slovenije.

Strojna oprema oziroma v žargonu »hardver« TV-komunikatorja NEO Smartbox nudi dovolj zmogljivosti in robustnosti za najmanj pravljičnih sedem let delovanja, tako da je programska oprema v središču varnostnih popravkov in funkcionalnih izboljšav. Najnovejša nadgradnja programske opreme med drugim prinaša optimizacijo delovanja komunikatorja, kar je že samo po sebi dovolj. A kot vedno to še zdaleč ni vse, kar so nam pripravili.

Kaj je prvo, s čimer se srečate, ko TV-komunikator prinesete domov in ga priključite? Aktivacija, seveda. Koraki, v katerih vnesete podatke ter med drugim oblikujete profil in kodo PIN, ki bo ščitila televizijske programe pred predvajanjem otrokom neprimernih vsebin. Že zdaj preprosti in pregledni so prenovljeni v želji, da bi nudili bolj intuitivno izkušnjo rabe in obenem obveščali o pravilih uporabe in varstvu osebnih podatkov. Telekom Slovenije namreč kot vsako slovensko podjetje daje velik poudarek upoštevanju pravil GDPR. Poleg izjemne preglednosti lahko pohvalim trak na vrhu zaslona, ki prikazuje število preostalih korakov do zaključka nastavitev. Pomislili boste, da gre za »kozmetične« popravke, toda vseeno so potrebni, saj tako kot optimizacija delovanja kažejo na skrb operaterja za razvoj storitev in naprav.

Tehnik NEO Novosti Kodelja Nov22 Kupi2

Poleg funkcije ogleda nazaj je vse bolj uporabna funkcija snemalnika, ki omogoča, da posnamemo želeno vsebino televizijskega programa, ki nam je na voljo 30 dni. Kot ste verjetno seznanjeni, vas posnetek čaka v knjižnici, da si ga po želji ogledate, kolikokrat v tem času želite. Novost pa je ta, da zdaj med prevrtavanjem videa vidite manjše okvirje s sličicami, s katerimi lažje najdete iskani prizor ali trenutek, ko ste posnetek prenehali gledati. Velja ponoviti, da je snemalnik zelo uporaben takrat, ko se odpravljate na pot in vam 7-dnevna možnost ogleda nazaj ne preprečuje, da bi zamudili katero od priljubljenih oddaj.

TV-komunikator NEO Smartbox je opremljen z zelo zmogljivim govornim iskalnikom, ki kot eden redkih v Sloveniji dobro razume »slovenščino«. Z govornimi ukazi zlahka iščemo vsebine iz različnih virov in celo preklapljamo med televizijskimi programi, kar je še posebej udobno. Kljub temu nekaterim ni odveč bolj običajen TV-spored. Dostop do njega je po novem možen v hitrem meniju ali po kratkem pritisku na gumb s tremi črticami na daljinskem upravljalniku. Mimogrede: daljši pritisk nanj sproži prikaz vremenske napovedi, kar je ravno tako zelo uporabno. Poleg informacij o oddajah, možnosti dodajanja v svoj izbor in aktivacije opomnika boste tu našli ikono »Snemaj«, s katero zahtevate snemanje oddaje, ko je na sporedu.

Zadnje, a zato še zdaleč ne nepomembne nadgradnje, pa se bodo razveselili gluhi in naglušni gledalci. Oziroma kar vsi, ki ste zaradi takih in drugačnih razlogov prisiljeni med gledanjem televizije zvok izključiti – morda da ne motite otrok, žene ali domačega ljubljenčka. Na programih in oddajah v živo, ki to omogočajo, lahko vključite prikaz podnapisov s teleteksta. Funkcijo sicer vključite z ikono »Jezik« v nastavitvah videopredvajalnika, tako da pritisnete na daljincu gumb »OK« in jo nato izberete v spodnji vrstici. Še ena od izjemno uporabnih novosti, ki jo bo marsikdo z največjim veseljem uporabljal.


Neo Smartbox V2 421X259

TV-komunikator NEO Smartbox kot sodobna digitalna naprava zahteva stalno skrb in nadgradnje, ki izboljšajo delovanje ter (ali) dodajo nove funkcije, ki se jih nihče ne brani. Tekoča nadgradnja zato ni prava in ne zadnja, ki prinaša izredne novosti in dvigne uporabniško izkušnjo na naslednjo raven!