Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

To sta Googlova nova paradna mobitela Pixel 6 in Pixel 6 Pro

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 342 dnevi
·
Čas branja: 4
·
Poslušaj vsebino

Ameriški tehnološki gigant Google je pokazal slike svojih novih paradnih mobitelov Pixel 6 in Pixel 6 Pro. Hkrati pa je postregel tudi z nekaterimi dodatnimi informacijami v zvezi s tema mobiteloma. Ta dva mobitela sicer veljata za ena izmed najbolj težko pričakovanih v letošnjem letu.

Kot lahko vidimo na Googlovih novih slikah (vidite jih v tem članku), imata mobitela Pixel 6 in Pixel 6 Pro zares poseben dizajn. Kamere na zadnjem delu imata postavljene v podolgovat in precej vzdignjen modul. Pri Tehniku se ne spomnimo, da bi imel do danes že kakšen mobitel kamere postavljene v takšen modul.

Pixel6 In 6Pro Kavcic Avg21 Pixel6

Mobitela sta na slikah odeta v številne barve. Ali bosta v številnih barvah na voljo tudi v prodaji, žal ne vemo. Je pa dejstvo, da na slikah izgledata zahvaljujoč svoji barvitosti in posebnemu dizajnu vse prej kot dolgočasna.

Pixla 6 pa pozornosti ne bosta pritegnila samo s svojim izgledom. Pritegnila jo bosta tudi z ostalimi lastnostmi. Vgrajen bosta imela na primer Googlov lasten čip Tensor, ki bo pomembno pripomogel k varnosti naprav in še čem.

Pixel6 In 6Pro Kavcic Avg21 Tensor

Pričakujemo lahko, da bosta oba mobitela imela naložen Googlov najnovejši operacijski sistem Android 12, ki prinaša novo grafično podobo. Pričakujemo lahko tudi, da bosta nudila boljše fotografske oziroma snemalne sposobnosti. Na področju slikanja in snemanja so bili vrhunski že dosedanji mobiteli Pixel in ne vidimo razloga, zakaj temu ne bi bilo tako tudi pri novih dveh modelih.

Več informacij v zvezi z mobiteloma Pixel 6 in Pixel 6 Pro lahko pričakujemo jeseni. Google je svoj zadnji paradni mobitel (Pixel 5) predstavil v septembru. Vajo bi utegnil ponoviti tudi v letošnjem.

Ameriški tehnološki velikan je dal do danes v prodajo že kar nekaj mobitelov Pixel. Prva dva jeseni leta 2016. Pred tem je sicer že ponujal svoje mobitele. V sodelovanju z različnimi proizvajalci (Samsungom, LG-jem, HTC-jem…) je ponudil več mobitelov Nexus. To linijo mobitelov je kasneje ukinil.

Vir: Blog.google.com (tekst in slike).