Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Ko nujno potrebujete internet na prenosniku, za povezavo uporabite mobitel (video)

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 340 dnevi
·
Čas branja: 3 minute
·
Poslušaj vsebino

Ena ključnih prednosti mobilne tehnologije je, da smo lahko na vsakem koraku povezani s spletom. Saj ste vedeli, da vaš mobitel lahko prevzame tudi vlogo brezžičnega modema, kajne? To je zelo priročna funkcija, ki pride še kako prav.

Kadarkoli ste na poti, službeno ali zasebno, lahko namreč s pomočjo mobitela ustvarite internetno povezavo in jo uporabite tudi na drugih napravah, kot so prenosnik, tablica, e-bralnik, MP3-predvajalnik ali igralna konzola. Spodaj si oglejte video z navodili, kako to storite.

Kaj je mobilna dostopna točka oziroma hotspot?

Mobilna dostopna točka ali hotspot je prenosna dostopna točka, ki jo lahko vključite na svojem pametnem mobitelu. Ta nato mobilni prenos podatkov oddaja kot brezžični signal, pri čemer uporablja mobilni prenos podatkov. Ko je hotspot vključen, se na to spletno povezavo lahko povežejo druge naprave, kot so drugi mobiteli, tablice, prenosniki itd. Skrb, da bi se na vašo povezavo povezal kdorkoli, za katerega nočete, da se poveže, je odveč. Ob vklopu namreč določite geslo, ki ga zaupate samo tistim, ki jim dovoljujete povezavo. Zadeva deluje odlično, internetna povezava pa je zanesljiva, le pozorni bodite, koliko mobilnih podatkov imate na voljo, da konec meseca ne bo previsokega stroška.

Kdaj mi mobilna dostopna točka pride prav?

Ko imate omogočeno dostopno točko, lahko mobilni internet uporabite na vseh vaših napravah, lahko pa povezavo delite tudi s prijatelji ali sodelavci. To je odličen način, da se povežete s spletom, ko ste na poti, na kakšnem pomembnem sestanku ali pa na dopustu. Med sestankom lahko na ta način rešite zagato, ki nastane, če odpove WiFi, svojo tablico pa lahko na primer uporabite, da gledate spletne videe, tudi če niste doma. Seveda pa prav pride tudi na dopustu, če vaša nastanitev ne vključuje WiFi-ja in si takrat želite naložiti kakšno novo aplikacijo, igro, glasbo, fotografije ali druge datoteke.

Oglejte si, kako enostavno vključiti mobilno dostopno točko na mobitelih Android in iOS:

Android:

iOS: