Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Junaka se po zdravih navadah spozna

Renata Anžič Trtnik
Renata Anžič Trtnik
Pred 182 dnevi
·
Čas branja: 3
·
Poslušaj vsebino

Kot že veste, je november posvečen ozaveščanju o raku pri moških. Ali ste vedeli, da je rak prostate najpogostejša vrsta pri moških?

Rak mod sicer ni na prvem mestu, je pa najpogostejša vrsta raka pri moških v starostni skupini med 20. in 40. letom. Po vseh letih truda mednarodnega gibanja Movember, ki globalno povezuje moške po vsem svetu – njihov simbolni znak je puščanje brk – tudi najsramežljivejši postajajo pogumni in osveščeni. Za vas smo zbrali nekaj aplikacij, ki vam bodo pri tem pomagale z navodili in informacijami. Poskrbite zase in se samopregledujte redno, saj pravočasno odkrit rak močno poveča možnosti ozdravljenja. Dodajamo tudi poučen video, kjer je animiran prikaz, kako se pravilno pregledati, ter smešen video, ki prikaže, kako so se na domiseln in zabaven način lotili osveščanja in pregledovanja kar med ljudmi. :))

Testicular Cancer Self Exam ali Ball Checker

Aplikacija je namenjena izobraževanju in osveščanju o raku na modih. Odgovori na vsa vprašanja, ki se porajajo moškim, obrazloži in prikaže, kako pravilno opraviti samopregled. Pravočasno odkrit rak je zelo dobro ozdravljiv, kar je še posebej vzpodbuden podatek. Zelo nazorno in na razumljiv način vas aplikacija popelje prek vprašanj, ki se pojavijo, če pri sebi odkrijete nepravilnosti na modih oziroma vam morda raka na tem predelu diagnosticirajo. Na voljo je precej krajših videov, ki vas osveščajo, vam svetujejo, pojasnijo, kaj je rak na modih, dotaknejo se postopkov, ki jih boste morali opraviti v procesu zdravljenja, najnovejših izsledkov raziskav, kako si sami lahko pomagate ... skratka, na enem mestu je zbrana paleta kakovostnih in za vas najpomembnejših informacij. Ali ste vedeli, da najpogosteje sami moški ali njihove partnerke oziroma partnerji najdejo nepravilnosti in ne zdravnik?

Aplikacija je na voljo za Android in iOS

Know your balls App 

Če imate radi šport in igre, potem obstaja popolna aplikacija za vas. Know Your Balls je igra, ki preizkuša vaše sposobnosti opazovanja, hitrosti in spretnosti. Žoge so na voljo v različnih oblikah in velikostih – igra vas poziva, da ločite prave žoge od »napačnih«. Izognite se morate padajočemu kamenju in frfotajočim golobom, ki vas medtem ovirajo (čeprav lahko dobite dodatne točke).

Če menite, da se spoznate na športne žoge, se vprašajte, ali poznate tudi svoje »žogice«? Know Your Balls ni le zabavna igra, ima tudi resno sporočilo: spoznajte svoja moda in prepoznajte znake, da morda nekaj ni v redu. Ta igra vam morda reši življenje. Med stopnjami igre boste lahko prebrali kratko sporočilo o raku na modih, preden nadaljujete na naslednjo stopnjo. Aplikacija vključuje povezave do družbenih omrežij, vsebin v zvezi s samopregledovanjem mod, povezav do spletnega brskalnika ...

Aplikacija je na voljo za Android

Testicular Cancer Staging


Zadnje, kar bi si kdorkoli želel, je bolezen, a vendar če do tega pride, pa je morda ta aplikacija lahko vsaj malo v pomoč, komur tak način odgovarja, ali v vmesnem času, preden pridobi vse strokovne odgovore pri zdravnikih. Stopnja raka mod se nanaša na to, koliko se je rak razširil. S stališča pacienta je uporabna zato, da se ta lažje orientira v samem procesu zdravljenja, pojasnjeni so stadiji, kaj ti zahtevajo, kaj pomenijo za pacienta, kaj lahko pričakuje itd.

Aplikacija je na voljo za Android in iOS

Vabljeni k ogledu videa s poučnim prikazom, kako se pravilno pregledati:

Bi se zapisali med junake, ki bi takole v javnosti opravili pregled mod? Bodite pozorni na zadovoljne nasmeške. :)