Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

iPhone 14 bo predstavljen 7. septembra

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 184 dnevi
·
Čas branja: 1
·
Poslušaj vsebino

Apple je končno potrdil jesenski datum predstavitve novega iPhona, ki je praktično že pred vrati.

V sredo 7. septembra bodo v Cuppertinu poskušali ponovno očarati svet z očitno neverjetno fantastičnimi lastnostmi iPhona 14, saj je slogan predstavitve »Far Out«, kar bi lahko v slovenščino prevedli kot »daleč onkraj« ali pa kar »vesoljsko«. S slednjim je povezana tudi grafika dogodka, ki prikazuje nočno nebo na katerem so zvezde razporejene v jabolčni logotip.

Medijska ugibanja glede tega, kaj naj bi bilo tako zelo »onkraj« v iPhonu 14 se osredotočajo predvsem na izboljšani fotoaparat, pri čemer naj bi Pro modeli omogočali še boljše fotografiranje v temi, morda celo jasne slike zvezdnega neba. Prav tako pa ni dvoma, da bodo novi modeli ponudili izboljšane procesorje, povezljivost in trajanje delovanja.

Sicer pa naj bi po večini podatkov in ugibanj iPhone 14 ostal precej podoben predhodniku, medtem ko bo 14 Pro dobil novo obliko, ki bi odstranila zarezo na vrhu. Prav tako naj bi le model Pro dobil najnovejšo generacijo procesorjev A16, klasična štirinajstica pa le hitrejše A15. Obe različici bosta dobili tudi širok nabor barv ohišja. Spremembe so načrtovane tudi pri velikostih, saj naj se bi manjša različica »mini« poslovila, ker ni bila dovolj priljubljena med uporabniki, medtem ko bo večja različica »max« sedaj na voljo tudi pri osnovnih modelih iPhone 14, ne več zgolj pri Pro.

Skupaj z novimi iPhoni bodo na dogodku predvidoma predstavili tudi nove ure Apple Watch Series 8, ki naj bi prinašale izboljšave številnih funkcionalnosti, kot so trajanje delovanja, merjenje temperature, hitrejši procesor in drugo, analitiki pa napovedujejo tudi Apple Watch Pro, ki naj bi z dolgim trajanjem baterije in robustnim ohišjem ciljala na športnike.

Poleg telefonov in ur ima Apple v pripravi tudi novo generacijo slušalk AirPods Pro, nove iPade in iPade Pro ter računalnike Mac Pro, vendar večina poznavalcev meni, da bodo te novosti predstavili ob drugih priložnostih bolj proti koncu leta.

Applov dogodek bomo spremljali tudi na Tehniku in takoj obvestili o vseh prihajajočih novostih ter razpoložljivosti in cenah napovedanih modelov.