Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Honor že z drugim zložljivim telefonom letos

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 191 dnevi
·
Čas branja: 1 minuta
·
Poslušaj vsebino

Honor, vse bolj priljubljeni proizvajalec mobilnih telefonov in druge elektronike, je še zmeraj primarno osredotočen na enormni domači trg, a vse več novosti prihaja tudi onkraj meja.

Te dni so imeli na Kitajskem predstavitev mobilnih novosti, ki je vključevala zložljivi telefon druge generacije Honor Magic Vs in dva predstavnika srednjega razreda, Honor 80 in Honor 80 Pro.

Honor Magic Vs je naslednik njihovega prvega zložljivega telefona, januarja predstavljenega Honor Magic V, ki je po zasnovi podoben modelom Samsung Galaxy Fold. Zunanji (pomožni) zaslon ima diagonalo 6,45 palca, notranji (glavni) zaslon pa kar 7,9 palca. Vs je nekoliko tanjši in lažji od predhodnika, proizvajalec pa obljublja tudi izboljšano odpiranje zaslona, ki naj bi bilo zmožno prenesti do 400 tisoč odpiranj. Napravo poganja procesor Snapdragon 8+ Gen 1, pomnilnika je 8 GB (pri različici s 256 GB diska) oziroma 12 GB (pri različici s 512 GB diska). Honor 80 in Honor 80 Pro sta namenjena običajnim uporabnikom in še posebej ljubiteljem fotografije, saj ju odlikuje fotoaparat s kar 160 MP.

Vsi trije telefoni so na Kitajskem na voljo za prednaročila in medtem ko za Honor 80 in Honor 80 Pro še ni znano, kdaj bi naj bila na voljo onkraj kitajskih meja, pa so za Honor Magic Vs napovedali, da bo to v prvem četrtletju 2023. Ali bo to pomenilo, da bo dejansko na voljo le v izbranih državah ali pa po vsem svetu in torej tudi pri nas, pa zaenkrat še ni znano.