Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Cena

Google pripravlja pametno uro in očala

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 385 dnevi
·
Čas branja:
·
Poslušaj vsebino

Po več letih ugibanj in napovedi naj bi letos končno uzrli pametno uro iz Googla, najverjetneje poimenovano Pixel Watch. Podrobnosti še niso znane, analitiki pa napovedujejo, da bi Google lahko s svojo uro predstavljal doslej najbolj resno konkurenco Applu.

Googlovo matično podjetje Alphabet je že pred časom kupilo proizvajalca fitnes ur Fitbit, tako da je razvoj lastne ure že nekaj časa v fokusu, sploh ob lanski posodobitvi operacijskega sistema WearOS in ponovni pridobitvi Samsunga med njegove uporabnike. Specifikacije ure so zaenkrat še neznanka, vsekakor pa lahko pričakujemo cel kup funkcij za športnike in zelo svetel zaslon, vprašanje pa je, ali bodo uspeli najti optimalno razmerje med funkcionalnostmi, velikostjo in trajanjem baterije, ki bi omogočila, da deluje več kot en dan. Vse kaže, da bi Google lahko uro predstavil v drugi polovici maja v sklopu svoje konference I/O.

Pametne ure in zapestnice v ponudbi E-Trgovine Telekoma Slovenije .

Ura pa ni edini strojni izdelek iz Alphabeta, saj naj bi ob vse večjem zanimanju za obogateno resničnost (AR) in napovedih t.i. »Metaversa«, združevanja virtualne resničnost z družabnimi omrežji, pri Googlu načrtovali tudi obuditev nekoč slavnega, a nato neslavno propadlega projekta Google Glass. Gre za očala za obogateno resničnost, ki imajo na okvirjih kamere, stekla pa so LCD zasloni, ki prikazujejo digitalne informacije prek lokacij iz resničnega življenja. Pred desetletjem je projekt propadel, saj so očala dobila slab sloves in niso imela množično uporabne funkcionalnosti, kasneje pa so (skupaj z Microsofovim HoloLensom) našla dom v industrijski uporabi in pri izobraževanju zaposlenih na delovnih mestih. Konkretne specifikacije in datumi so zaenkrat še v zraku, vsekakor pa je pred projektom še več kot leto dni razvoja.

Google Novosti Jan22 Clanek