Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Applov iMessages končno na Windows 11

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 340 dnevi
·
Čas branja: 2 minuti
·
Poslušaj vsebino

Čeprav je Apple naredil različice nekaterih svojih aplikacij tudi za najbolj razširjeni namizni operacijski sistem Windows, pa na njem še zmeraj ne ponuja vseh svojih rešitev.

Ena izmed najbolj priljubljenih je iMessage, ki je osnovni sporočilni in SMS program vsakega iPhona, na računalnikih pa jo najdemo zgolj na tistih z Applovim macOS. Komunikacija z uporabniki Androidov je preprosta, saj deluje prek sporočil SMS, ki jim je Google v lanskem letu dodal še nekaj naprednih funkcionalnosti, predvsem možnost odziva s preprostim emotikonom, ki jo Apple imenuje »tapback«.

Zdaj je možnost neposredne komunikacije z Applovimi uporabniki v svoj operacijski sistem vključil tudi Microsoft, vendar le za uporabnike iPhonov. Pošiljanje in prejemanje sporočil je namreč mogoče zgolj prek povezave računalnika z Windows 11 z iPhonom v najnovejši različici programa Phone Link, ki je zaenkrat na voljo prek Microsoftovega beta programa Windows Insider. Računalnik in iPhone moramo najprej povezati prek Bluetootha, nato pa lahko znotraj Phone Linka začnemo pošiljati in sprejemati sporočila oziroma dajati ukaze iPhonu, naj to počne. Podpora za iMessage vseeno ni popolna, saj ne delujejo skupinski klepeti, nimamo dostopa do zgodovine in ne moremo pošiljati priponk, temveč zgolj besedilo. Glede na to, da je Apple že napovedal podporo za fotografije iCloud Photos na Windows Photos in skorajšnjo predstavitev aplikacij za Apple Music in Apple TV v Microsoftovi trgovini aplikacij, je morda pričakovati, da bo kmalu sledil tudi iMessage. Zaenkrat obstaja vsaj ta vmesna metoda.