Vsebina košarice

Vaša košarica je prazna.

Apple se podaja v klasično glasbo Apple Music Classical

Tehnik Maks
Tehnik Maks
Pred 339 dnevi
·
Čas branja: 1
·
Poslušaj vsebino

Apple je za konec marca napovedal novo glasbeno aplikacijo Apple Music Classical, ki bo osredotočena na klasično glasbo.

To je sicer že zdaj mogoče najti v Apple Music, vendar bo nova aplikacija ponudila boljšo organiziranost in lažje iskanje glasbe po skladateljih in izvajalcih. Apple pravi, da bo v aplikaciji 5 milijonov klasičnih skladb, vključno s tisoči ekskluzivnih posnetkov, pripravljali pa bodo tudi posebne sezname predvajanja. Nekaj glasbe bo na voljo tudi v iz visoki kakovosti brez izgube pri stiskanju (lossless) in s prostorskim zvokom. Poleg glasbe se bo Apple Music Classical ponašal tudi s podrobnimi informacijami o skladateljih in posameznih izvedbah skladb in simfonij, pri čemer bo slednje na voljo tudi znotraj pesmi, podobno kot besedila pri Apple Music.

APC Harb Mar23 Clanek

Apple Music Classical bo na voljo od 28. marca 2023 in jo je že mogoče najti v trgovini App Store. Pretočna storitev je na voljo vsem naročnikom Apple Music (in seveda Apple One), a jo bo sprva mogoče poslušati zgolj na iPhonih. Različici za iPadOS in macOS zaenkrat nista napovedani (kakor tudi ne razlogi za njuno odsotnost), za Android pa naj bi bila na voljo kmalu.